Kolumne : Kritika znatiželjnog uma

Željka Gavranović

Kolumne

Kritika znatiželjnog uma
Piše: Željka Gavranović
2.4.2018. u 0:01
Prikaza: 3872

Željka Gavranović

Pregled tjedna 26. ožujka do 1. travnja 2018.

root : Pregled tjedna 26. ožujka do 1. travnja 2018.

Ako ništa drugo, barem ćemo se brže prištekati na sikirevačko vodocrpilište koje nam se još jučer činilo miljama daleko (a ne kojih 150 metara). Stoga, no sikiriki, dragi Brođani - samo hrabro i sa stilom. Odsad će sigurno ići na bolje. Gledajmo to s pozitivne strane, kao čašu napola punu (a ne dopola praznu ugljikovodične vode) jer - više nam nemaju što otrovati.

Nakon samo pet mjeseci novinarskog rada u maloj redakciji portala SBplus, naša Željka prihvatila je izazov pisanja 'tjednog pregleda' događaja s područja Brodsko-posavske županije. Na ono o čemu smo pisali mlada kolegica će podsjetiti, a neke od događaja i komentirati. Bit će to okosnica 'Kritike znatiželjnog uma' kako se zove njezina kolumna. (JZ)  

PPROLJEĆE je stiglo, magnolija propupala, nabujala Sava prestala prijetiti. No, žitelji brodskog područja prerano su pomislili kako napokon mogu odahnuti.

U ponedjeljak su rodbina, prijatelji i suigrači ispratili na posljednji počinak mladog nogometaša Marsonije, Brunu Bobana, na Mjesnom groblju u Velikoj. Vodstvo Marsonije i navijači Legije počast su mu odali time što će on biti zadnji koji će u tom brodskom nogometnom klubu nositi dres broja osam.

Kao da su predosjetili događaje u ostatku tjedna, na preduskršnjoj su županijskoj sjednici vijećnici spominjali teme zemlja-voda-zrak koje smo tada, kasnije se pokazalo nepravedno, proglasili dosadnim ponavljanjem. Tu i tamo su sami sebe (Martin Miloloža - HKS) nazvali ograničenima (naravno, samo vremenom trajanja izlaganja) i ponovili prepucavanje oko vodocrpilišta u Sikirevcima. Kako ne bi ispalo da ne prate politiku na državnoj razini, u stilu Istanbulske konvencije čestitali su i Uskrs "roditeljima 1 i 2" (Josip Marunica - DM NL). Uglavnom, sve po starom, tijekom Skupštine većina se vijećnika dosađivala, zijevala, odmjeravala ostale, podsmjehivala političkim suparnicima, češala po glavi i drugim dijelovima tijela, ne bi li ipak zaradili svoju naknadu. I ovaj put, najaktivniji je bio šef kuhinje Franjo, koji se razletio na sve strane noseći kave, cappuccina i čajeve žednim i umornim brodskim političarima.

Čak 789 sretnika - umirovljenika koji ostatak godine imaju do 1.500 kuna mirovine - brodski gradonačelnik Mirko Duspara počastio je uskrsnicom kako bi imali za šunku i jaja. I baš kad su skupili za šunku, eto ekološkog incidenta. U srijedu testiranje starog naftnog produktovoda, ili takozvana „tlačna proba", nije prošla najbolje po okoliš kod zapadnog ulaza u Slavonski Brod, nedaleko naplatnih kućica u Slobodnici pa je, prema riječima odgovornog Branka Radoševića, jednog od direktora Čermakovog Croduxa, iz cijevi u okolno tlo iscurilo najviše 150 do 200 litara benzina, kojeg su žurne službe odmah „sanirale". Duspara će tu sanaciju kasnije definirati kao „struganje spaljene trave".

Začudo, učetvrtak je čišćenje spomenutih „150 litara benzina" i dalje trajalo, a promet na dionici ceste koja prolazi kraj mjesta akcidenta regulirala je policija. Smijali smo se na Dusparino pismo Plenkiju, misleći kako ga neće ni primijetiti u jeku strke i zbrke oko Istanbulske konvencije. No, nažalost, itekako pogriješismo. Mora da je i Klepetan ostao zgrožen stanjem u Brodu kad je taj dan sletio u gnijezdo svoje drage Malene.

Zakrčene ceste prema granici s Bosnom i Hercegovinom neke brodske mame iskoristile su za još jedan prosvjed za čišći zrak. Umornim gastarbeiterima i dijaspori, koji su u bijesnim kolima čekali u koloni na graničnom prijelazu - koji nas dijeli od Republike Srpske - demonstrirali su Brođani svu svoju patnju. Istovremeno, dok su se jedni borili za čišći zrak, uzorci brodske vode već su putovali na testiranje u Osijek. U 21 sat građani su obaviješteni kako voda koja teče iz njihovih slavina nije za piće. Naime, u njoj su detektirani nedopušteni ugljikovodici. Maksimalno dopuštena razina tog spoja u vodi je 50, a u našim je čašama iznosila do 700 jedinica. Što je najgore, ni prokuhavanje ne pomaže. Umirovljenici su se pitali - što sa šunkama, riskirati ili ne. Kad smo kod šunki, trovanje Brođana nije stalo na zraku i vodi, nego se proširilo na mljeveno pureće meso iz tvrtke Vindon s Bjeliša u kojem je pronađena bakterija salmonele. No, što je za Brođane jedno trovanje više ili manje. Već u petak navečer građani su u panici poharali police svih benzinskih crpki, panično dajući sve za plastičnu bocu napunjenu Tekućinom. Voda je postala najčešće izgovarana riječ u Slavonskom Brodu, a mnogi su i zoru dočekali stojeći u redovima pred gradskim trgovačkim centrima.

Vikend je počeo i završio dramatično. Iz Zagreba su stigle cisterne s vodom. Više su puta sastali se županijski i gradski stožeri civilne zaštite. Dolazak premijera Plenkovića i njegove svite pratili su svi brodski ali i „veliki" mediji. Uspavanom i dosadnjikavom uskršnjem programu RTL-a, NoveTV, HRT-a, N1 i ostalih televizijskih kuća „Priče iz Broda na Savi" došle su kao naručene za razbiti svakodnevicu, pa se situacija sa žednim Brođanima izdramatizirala do beskraja. Dodatni je šlag na tortu bila scena koju su Plenkoviću pred Gradskom upravom pripremile dežurne brodske narikače. „Dovedi svog malog tu u Brod, mi ćemo ga okupati i nahraniti vodom kojom peremo i hranimo našu djecu, a može malo uživati i u ovom svježem zraku", otprilike, poručile su staloženom premijeru kojemu je vjetar iz pravca Rafinerije dočarao o čemu zapravo pričaju.

Raspored dovoza cisterni i lokacije podjele vode postale su najčitanije vijesti.

Kažu - ne znaš što imaš dok to ne izgubiš. Na teži način shvatili su to Brođani koji će ovog Uskrsa žeđ od kuhanih šunki gasiti flaširanom vodom. Doktori poručuju - mjesta za paniku nema budemo li se držali uputa o nekonzumiranju vode iz „pipe". Svako zlo za neko dobro - kažu i to. Ako ništa drugo, barem ćemo se brže prištekati na sikirevačko vodocrpilište koje nam se još jučer činilo miljama daleko (a ne kojih 150 metara). Stoga, no sikiriki, dragi Brođani - samo hrabro i sa stilom. Odsad će sigurno ići na bolje. Gledajmo to s pozitivne strane, kao čašu napola punu, a ne dopola praznu - ugljikovodične vode, jer više nam nemaju što otrovati.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
livada

livada

Komentirano: 8.4.2018. | 13:16

1

"Dežurna narikača" barem ima muda i bori se za sebe i svoje dijete, dok se isto ne može reći za stvarnog autora ovog članka koji se skriva iza potpisane djevojčice koja vjerojatno nije ni svjesna što je potpisala. Akcija koju je pokrenula "dežurna narikača" na ovom portalu nije popraćena niti jednom crticom, osim ovom posprdnom kolumnom, očito jer ne glorificira lik i djelo Velikog vođe. I to je u redu, uredništvo misli da nije važno spomena kad netko u Brodu okupi par stotina ljudi, a da ih ne podmićuje krmetinom i besplatnim pićem, a za neki pošteniji cilj. Samo se onda uredništvo ne treba etiketirati kao neovisan i objektivan portal, već kao glasilo Velikog vođe. I to je sasvim legalno i legitimno, samo nemojte glumatati... Akcija "dežurne narikače" možda i ne uspije, možda ne naprave ništa, ali bar će probati. Na kraju krajeva, pa i Veliki vođa već skoro 10 godina ništa ne uspijeva, već deset godina prodaje maglu pričama kako nas nitko ne voli, kako su se svi urotili protiv nas, uz nezaboravan vrhunac da će raspisati referendum u Brodu za otcjepljenje od RH i priključenje Rep. Srpskoj. I onda netko drugi u Brodu dobije titulu "dežurne narikače"?? Potpuno nepravedno prema apsolutnom šampionu u narikanju
balkanforever

balkanforever

Komentirano: 5.4.2018. | 16:03

2

Malo je simptomaticno sto je "dezurna narikaca" ujedno i kcerka djelatnice u gradskoj upravi.
hamburgini

hamburgini

Komentirano: 4.4.2018. | 13:29

3

puna podrška autorici članka, "dežurne narikače" je cak pre pristojan izraz :>
Forscher

Forscher

Komentirano: 3.4.2018. | 19:47

4

Hrabro "skakanje pred metak" za vođu trebalo bi biti nagrađeno. #vjerodostojno #kadrovskakrižaljka
tonka1984

tonka1984

Komentirano: 3.4.2018. | 10:29

5

Ovo je dno dna..."brodskim narikacama", srami se...i to je novinarstvo...Nije nam dovoljno ovo sto nam se dogada, sto me jutros u zatvorenoj kuci zapljusnuo smrad rafinerije, nego nas jos i ovakve "osobe" moraju pljuvati...Sramota!!! Svasta bih jos napisala, al cu se ipak suzdrzati!
sblivada

sblivada

Komentirano: 2.4.2018. | 15:06

6

"dežurne brodske narikače" koja si ti, ma ne znam ni šta bih ti napisao ali sigurno ništa pozitivno!
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 2.4.2018. | 8:45

7

pogled_u_nistavilo@ ... Od onog trenutka kada je rafinerija počela s radom počeli su problemi sa smrdljivim zrakom, punih svega nečega što nije dobro za ljudsko tijelo...Ubrzo su se počele pojavljivati i "službene" ekipe, grupe protestante, ali i neslužbene, kako je vrijeme odmicalo. Uglavnom, bili su u ulozi nečije politike. Protestirali su do besvijesti za čisti zrak. Sve njih, također, možemo nazvati dežurnim narikačama, jer se ništa od samog početka do danas nije promijenilo ni za dlaku...Problem nije u Brodu, problem je u Zagrebu. Sila Boga ne moli. Može se to čak nazvati terorom države prema gradu Brodu...Problem je JANAF. Tko je njegov vlasnik? Tko štiti vlasnike? Zašto produktovod nije uklonjen na vrijeme? Takvih je pitanja puno. On je tamo od prije 30 i više godina...I na kraju, bilo mi je žao one žene s djetetom u naručju...Djeca nisu kriva, krivi su oni koji vode državu. Nema istinske, odlučne, pravedne vertikale, nema zakona koji će odrediti svačju ulogu u društvu, a što ih i ima, ne primjenjuju se. Donose se, a nisu financijski dovoljno popraćeni, jer, svaki zakon koji se donese, košta naš džep. Zakoni bi se, dugoročno, novčano trebali isplatiti u normalnim državama, no, da li smo mi normalna država uz ovolika sranja koja nas svakodnevno sustižu?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 2.4.2018. | 8:13

8

Cenzure teksta nema, ali da ima razuma, možda bi bilo sramota, majku s bebom u naručju zvati dežurnom brodskom narikačom, a bahate političare oblijetati s mikrofonima i čekati što će pametno reći kao da su spasitelji svijeta, a oni su upravo uzrok sveg zla na ovom svijetu.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

Kao reakciju na članak

Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

8.12.2018. | 21:00
Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

Komentar tjedna

Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

2.12.2018. | 22:45
Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

Komentar tjedna

Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

18.11.2018. | 21:00
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
SBplus.hr, Slavonski Brod : O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

Komentar tjedna

O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

4.11.2018. | 21:20
Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

Komentar tjedna

Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

21.10.2018. | 19:45
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

Komentar tjedna

Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

7.10.2018. | 21:10
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

Pregled tjedna 3. do 9. rujna

Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

9.9.2018. | 21:00
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

Komentar tjedna

Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

26.8.2018. | 21:00
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

Komentar tjedna

Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

5.8.2018. | 23:45
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita mi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

Pregled tjedna 23. do 29. srpnja

Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

29.7.2018. | 23:00
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo. Bitnije promjene mogu donijeti tek mladi, samo je, kao uvijek, pitanje kakvi će mladi 'pobije
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

Hrabri anonimusi iza tipkovnica

'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

28.7.2018. | 21:00
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

Pregled tjedna 9. do 15. srpnja

Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

15.7.2018. | 20:00
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
SBplus.hr, Slavonski Brod : I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

Pregled tjedna 25. lipnja do 1. srpnja

I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

1.7.2018. | 20:30
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

Komentar tjedna 11. do 17. lipnja

Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

17.6.2018. | 19:15
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

Željka Gavranović

Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

3.6.2018. | 20:00
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.