Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
31.8.2018. u 22:10
Prikaza: 5361

Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

root : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranjaCroatia osiguranje(Foto: TZ/SBplus)

Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave na davanje pozitivnog mišljenja za najam dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…

PRVI članak o problemima s Odjelom upravnih poslova Policijske uprave (PU) brodsko-posavske, zbog loših uvjeta za rad policijskih službenika i još lošijih uvjeta za korisnike njihovih usluga u Milovićki, objavili smo 2. siječnja 2014. pod naslovom Ponižavanje i maltretiranje Brođanki i Brođana. Načelnik PU bio je Ante Zovak.

Budući da smo godinama poticali i pratili proces mogućeg preseljenja Policije iz Milovićke na neku drugu lokaciju - po mogućnosti u vlasništvu lokalne samouprave jer bi na taj način novac od najma bio bliži potrebama poreznih obveznika - uz 'par sati' dodatnog novinarskog istraživanja, iz vrlo pouzdanih izvora, saznali smo da je ekipa načelnika Antuna Valića dala pozitivno mišljenje za najam poslovnog prostora u vlasništvu Croatia osiguranja u Mažuranićevoj ulici br. 14.

Godinu dana kasnije, 26. siječnja 2015., slavonskobrodska Gradska uprava je Ministarstvu unutarnjih poslova uputila dopis u kojem je nudila poslovni prostor za preseljenje Odjela PU s ciljem da iz neodgovarajućih uvjeta rada u Milovićki i loše lokacije presele u uvjete kakve sami odrede svojim projektom i puno boljom lokacijom za te namjene, u Sportskoj dvorani Vijuš, primarno zbog velikog broja parkirnih mjesta.

Nakon šest mjeseci, 24. lipnja 2015., ovlaštena služba Ministarstvo unutarnjih poslova odlučila je odustati od preseljenja Policije iz Milovićke u bivši Dom zdravlja Đure Đakovića te je započela proces iznajmljivanja 600 metara četvornih neuređenog poslovnog prostora brodske Sportske dvorane Vijuš.

Toj službi je trebalo više od godinu dana kako bi, 8. veljače 2016., Gradskoj upravi dostavili Projektni zadatak za uređenje tog poslovnog prostora.

Tim povodom, Gradska uprava je pozvala predstavnike MUP-a da pogledaju prostor i daju dodatne upute što u konačnici žele kako bi Grad mogao izraditi projekte i sukladno njima urediti prostor od cca. 600 metara četvornih koliko je policiji bilo potrebno za oko 50 zaposlenih službenika i prijem stranaka.

Gradska uprava bila spremna urediti prostor po volji PU

Mjesec dana od prijema Projektnog zadatka i obavljenog dodatnog razgovora, Gradska uprava je MUP-u 9. ožujka 2016. uputila dopis u kojem se očitovala kako je spremna adaptirati poslovni prostor u Sportskoj dvorani Vijuš. Osim toga, ponudili su još jedan poslovni prostor od 750 metara četvornih - na Trgu pobjede - gdje je uselio Brod plin nakon što je MUP odlučio kako mu odgovara Dvorana Vijuš.

Budući da se MUP mjesecima nije očitovao niti je pristupio 'završnim operacijama' najma prostora, 15. prosinca Gradska uprava im je poslala novi dopis u kojem "moli očitovanje" i "predlaže sastanak".

Nakon tog dopisa Gradske uprave, 11. siječnja 2017., MUP se očitovao kako "još uvijek nisu donijeli odluku" te da "još analiziraju sve prispjele ponude".

Sredinom te godine, 30. svibnja 2017., Gradska uprava je MUP-u dostavila "Projektantski procjembeni troškovnik uređenja poslovnog prostora", na što se MUP očitovao Gradskoj upravi 7. kolovoza 2017. postavljanjem "uvjeta pod kojima bi prihvatili ponudu Grada Slavonskog Broda".

Dva dana kasnije, 9. kolovoza 2017., Gradska uprava je "načelno prihvatila" uvjete koje je postavio MUP - mjesečni najam 5,00 eura po metru četvornom i obvezu Grada Slavonski Bord da o svom trošku uredi prostor prema točno postavljenom Projektnom zadatku MUP-a. Osim toga, zatražili su njihovo "očitovanje o otprilike predviđenom trajanju zakupodavnog odnosa". Naime, "nije isto investirati u poslovni prostor za posebne namjene na jednu ili na 10 godina. Jer, posebno uređen prostor teško je kasnije, baš takav, iznajmiti nekome drugom bez novih preinaka. A MUP nije želio sam investirati u uređenje poslovnog prostora prema njihovim potrebama", rekli su za SBplus tada .

Šest tjedana kasnije, 18. rujna 2017., MUP je Gradu dostavio svoju suglasnost na "Odluku o zasnivanju zakupodavnog odnosa", koju donosi Ministarstvo državne imovine.

Počeli puhati neki novi vjetrovi

Dva dana kasnije, 20. rujna, Antun Valić je predstavljen kao novi načelnik Policijske uprave brodsko posavske, nakon čega su počeli puhati neki novi vjetrovi zbog čega smo da smo dva mjeseca kasnije, 16. studenog 2017., objavili smo članak pod naslovom: Policija iz Milovićke seli u Brod Tower?

Budući da je došlo do zastoja u realizaciji 'projekta' preseljenja Policije iz Milovićke u Dvoranu Vijuš, 17. studenog 2017., brodska Gradska uprava  je od MUP-a zatražila sastanak na tu temu.

Mada ugledni brodski novinari nikad ne bi dopustili to nazvati posljedicom novinarskog istraživanja niti profesionalnim praćenjem nekog dugogodišnjeg procesa, 12. siječnja 2018. SBplus je objavio članak pod naslovom: Ako Valić drukčije ne odluči, Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš.

Nakon svih javnih napisa te dopisa, razgovora i pregovora, tri mjeseca kasnije, 18. travnja 2018., MUP je od Grada Slavonskog Broda zatražio "konačnu ponudu za poslovni prostor".

Dva dana kasnije, 20. travnja 2018., Grad je MUP-u na potpis dostavio "Ugovor o zakupu poslovnog prostora", a uz njega i "ZK izvadak te potvrdu porezne uprave".

Sukladno propisanoj proceduri, 11. svibnja 2018. MUP je Ministarstvu državne imovine proslijedio Ugovor s prilozima te o tome obavijestio Grad Slavonski Bord.

Iz tek njemu znanih razloga, šef Ministarstva državne imovine, ministar Goran Marić, mjesecima nije potpisivao suglasnost o najmu poslovnog prostora od Grada Slavonskog Borda za potrebe MUP-a.

U kojoj mjeri je na ponašanje ministra Marića utjecao lobi iz Slavonskog Broda - da se odbije ponuda Grada Slavonskog Broda o najmu poslovnog prostora za MUP te da se prihvati neko drugo 'privatno' rješenje, potpisanom novinaru nije poznato.

Tek, od danas je i službeno poznato da, ustvari, po zahtjevu Policijske uprave Brodsko-posavske, ili njima bliskih čimbenika (hrv. faktora), 31. kolovoza 2018. MUP je izvijestio Grad Slavonski Brod kako: "Zbog promjene okolnosti u odnosu na ponudu raspoloživog poslovnog prostora u Slavonskom Brodu za potrebe Odjela upravnih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, Ministarstvo unutarnjih poslova je odustalo od namjere da s Gradom Slavonskim Brodom zasnuje zakup poslovnog prostora u djelu nekretnine sagrađene na k.č.br. 4851/5 k.o. Slavonski Brod na adresi Stanka Vraza 2a, o čemu je izvješteno i Ministarstvo državne imovine". Osim toga, "molimo za razumijevanje i nadamo se nastavku dobre suradnje između Grada Slavonskog broda i Ministarstva unutarnjih poslova", stoji u dokumentu kojeg je potpisao pomoćnik ministra Cvjetko Obradović.

Ipak prihod od najma neće u gradsku kasu

Po saznanju da je MUP, ipak, odustao od najma poslovnih prostora koje mu je nudio Grad Slavonski Brod - pod svim kondicijama traženim od ovdašnje policije i njihovih eksperata u Zagrebu - nama kao mediju ostala je zadaća saznati: kako se zove poželjan najmodavac, koliki je prostor ponudio u najam, po kojoj cijeni, u kojem dijelu grada, s koliko parkirališnih mjesta… i na taj način zadovoljio najtananije potrebe Policijske uprave brodsko-posavske - jer o njezinom mišljenju ovisi u koji će prostor preseliti svoj Odjel upravnih poslova.

Budući da smo godinama poticali i pratili proces mogućeg preseljenja Policije iz Milovićke na neku drugu lokaciju - po mogućnosti u vlasništvu lokalne samouprave jer bi na taj način novac od najma bio bliži potrebama poreznih obveznika - uz 'par sati' dodatnog novinarskog istraživanja, iz vrlo pouzdanih izvora, saznali smo da je ekipa načelnika Antuna Valića dala pozitivno mišljenje za najam poslovnog prostora u vlasništvu Croatia osiguranja u Mažuranićevoj ulici br. 14.

Kako od 9. srpnja 2018. stoji na web stranici Njuškalo, objekt je to površine 1.140,27 metara četvornih, kojeg je moguće iznajmiti na minimalno 3-5 godina uz naknadu od 7,00 eura + PDV po metru četvornom, mjesečno. Plus režije dakako.

Budući da je SBplus tek mali provincijski medij, ovdje prestaje doseg naših intelektualnih i tehničkih kapaciteta zbog čega, zasad, nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave na davanje pozitivnog mišljenja za najam dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta… 

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
matospanic

matospanic

Komentirano: 27.9.2018. | 12:22

1

Vijuš nije riješenje,ali nije ni "CROATIA" iz drugih razloga.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 1.9.2018. | 20:35

2

Veću cijenu po kvadratu nitko i ne spominje. Tko će to platiti? Hrvatski građani. MUP papa lovu iz državnog proračuna kojega mi punimo.
12345

12345

Komentirano: 1.9.2018. | 14:01

3

Ne ide se u mup svaki dan...bolje riješenje nego vijus to je sigurno. Deset minuta hoda od autobusnog i željezničkog...i pet minuta od besplatnog parkirališta kod kauflanda.
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 1.9.2018. | 11:51

4

Još jednom se vidi na djelu "briga za građane", ZNA SE. Zato će Brod-parking inkasirati više love, a grad Brod tek posredno kroz koncesiju doći do love. Izgleda da u ovom gradu samo centar grada vrijedi, a ostali ništa, nešto poput Zagreba i ostatka Hrvatske. Tako će se i građani osjećati kad budu trebali usluge u policiji dok traže slobodan parking, baš kao da su u metropoli.
Stipe

Stipe

Komentirano: 1.9.2018. | 10:12

5

Markić - moram priznati da mi se na prvu uopće nije sviđalo rješenje s Vijušem, ali ovo je tek katastrofa. Primjedba s prijevozom nikako ne stoji, jer onaj koji nema prijevoza ovisi o svojim nogama ili o javnom prijevozu. Koliko je udaljen Vijuš od najbliže postje javnog prijevoza, a koliko zgrada CO? No za one koji imaju prijevoz, rješenje na Vijušu je neusporedivo pogodnije od nakrcate gupćeve. No nisu državne službe tu da pogoduju grđanima, već su građanmi tu zbog državnih službi. Šteta što dvorana na vijušu nije u vlasništvu županije. Mislim da bi se odmah postigao dogovor. Zašto niste poslali upit gospodi Samardžiću i Ćosiću da čujemo što oni imaju kazati o ovome. Ipak su "njihovi" kadrovi u MUP-u u pitanju?
Markic

Markic

Komentirano: 1.9.2018. | 9:47

6

Daleko pametniji potez što sele u zgradu Croatie osiguranja iz više razloga o kojima sam već pisao ranije. Ta priča s Vijušem je totalno promašena iz više razloga, a najosnovniji je udaljenost od svih prometnih sredstava. Nemaju svi novca za prijevoz taxi službom i nemaju svi osobne automobile. Nije parking jedini preduvjet kojeg ionako nedostaje u cijelom gradu. Ovo je daleko kvalitetnije rješenje za građane i svaka čast na tom potezu!
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 1.9.2018. | 8:12

7

Nama ostaje sumnjati kako će se netko za razliku u cijeni od 30%...dobro opariti. Moguće je da se cijena po m2 veoma brzo poveća, radi nekih novih okolnosti. Pa nekako je i ljepše poslovati s privatnim sektorom. A što se tiče Valića, on je posljednja rupa na svirali. On nije donosio nikakve odluke. U Zagrebu se sve radilo samo da grad ne dobije klijenta (MUP). A što je to jednosmjerna ulica, što nema parkinga....koga je to uopće briga?

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

Iz jedne brodske trgovine

Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

16.10.2018. | 0:01
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

Što je gore - stanje ili njegov opis?

'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

13.10.2018. | 13:10
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

U društvu Kolinde Grabar Kitarović

Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

10.10.2018. | 22:45
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

10.10.2018. | 0:01
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

2.10.2018. | 0:01
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Kad crveni crne košulje obuku

U ratu mali miševi u miru velike ustaše

Kad crveni crne košulje obuku

1.10.2018. | 0:01
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

Krmak

27.9.2018. | 0:01
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

U neznanju ili ...

Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

26.9.2018. | 12:59
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

Pero Ćosić i ekipa drže:

Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

26.9.2018. | 0:02
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

Kad institucije ne rade svoj posao

Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

17.9.2018. | 0:01
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

Incident bez presedana

Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

12.9.2018. | 17:30
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

'Do istrage vaše ili naše'

Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

12.9.2018. | 0:01
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

(Ne)normalna tržišna pojava

Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

8.9.2018. | 18:18
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

Besprijekorna procedura

Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

5.9.2018. | 0:01
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

2.9.2018. | 0:01
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.