Politika : Političke stranke

1.10.2018. u 17:01
Prikaza: 5346
|
Autor: SBplus

Gradska vijećnica Slavica lemaić:

Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Slavonski Brod : Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju.

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Budući da inzistiram na punoj transparentnosti javno vam se obraćam putem ovog otvorenog pisma s namjerom da vas informiram o tome što se uistinu dogodilo na 9. sjednici brodskog Gradskog vijeća.

Frustriran argumentiranim kritikama i postavljenim pitanjima upućenima direktoru brodske Razvojne agencije gradonačelnik je, već drugu godinu zaredom, iskoristio svoje Poslovničko pravo da, u ime osnivača agencije, govori umjesto direktora. Gradonačelnik se u svom govoru potpuno udaljio od teme, a da nije odgovorio ni na jedno postavljeno vijećničko pitanje. Pri tome je upravo gradonačelnik prvi počeo s optužbama za nepotizam optuživši mene da sam za direktoricu Razvojne agencije "stavila svoju prijateljicu" što je podmukla laž koju mi s gradonačelnikom povezani portal uporno podmeće, a što ću u ovom pismu detaljno objasniti. U odgovoru na gradonačelnikovu prozivku iznijela sam netočnu informaciju na čemu se javno ispričavam zaposlenici gradske uprave Nikolini Ružić. Nisam imala namjeru da je povrijedim jer u trenutku iznošenja informacije bila sam uvjerena da raspolažem s točnom informacijom. Ono na čemu joj se ipak ne mogu ispričati, a što je suština ove priče, je način na koji je došla na radno mjesto tajnice gradonačelnika. Raspolažem pisanim dokazima iz kojih je vidljivo da je Služba za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstva uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice u Gradu Slavonskom Brodu namješten i da je to radno mjesto rezervirano za Nikolinu Ružić (uz preciziranje nepotističke povezanosti) što se kasnije i obistinilo. Zašto inspekcija Ministarstva uprave ništa nije poduzela u ovom slučaju pitanje je koje treba postaviti Ministarstvu uprave.

Neistina je da smo gradski vijećnik Boro Grubišić i ja verbalno napali tajnicu Nikolinu Ružić. Istina je upravo suprotna. Tajnica Ružić je prišla meni i verbalno me napala, a vijećnik Grubišić je stao u moju obranu. Transkript našeg razgovora objavljen na Sbplus portalu nije cjelovit i čitavu situaciju zlonamjerno pokazuje pogrešno. Gradonačelnik je tu situaciju, u nastavku sjednice, i uz podršku pristranog Predsjednika Gradskog vijeća, iskoristio za, krajnje licemjerni, verbalni napad na vijećnika Grubišića i mene. Podsjećam da je čitavi ovaj spor započeo upravo gradonačelnik svojom neistinitom optužbom protiv mene. Cilj ove izrežirane predstave bio je iskonstruirati priču za medijski napad na vijećnika Grubišića i mene kao i skretanje pažnje građana s katastrofalno lošeg upravljanje gradom i nerazumnog rasipanja novca brodskih poreznih obveznika.

U vrijeme dok sam bila član Skupštine gradske Razvojne agencije nisam primala novčanu naknadu. Zbog nesuradnje gradske vlasti dva direktora Razvojne agencije podnijela su ostavke. Još u to vrijeme javno sam upozoravala da Razvojna agencija zbog te nesuradnje ne može funkcionirati. Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. Vijest o nefunkcioniranju Razvojne agencije proširila se među brodskom javnosti pa nitko nije želio preuzeti funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju. U to vrijeme, kao i danas, ona mi je bila samo jedna od stotina poznanica i ništa više. Nikad nismo bile prijateljice kao što to gradonačelnik neistino tvrdi. Na mjesto direktorice Razvojne agencije došla je s boljeg radnog mjesta s dobrim namjerama, a ne kao nezaposleni stranački uhljeb. U konačnici i ona je sama podnijela ostavku zbog nemogućih uvjeta rada. Nakon nje na funkciju direktora dolazi sadašnji direktor, ali licemjeri ne postavljaju pitanje kako je on došao na tu funkciju. Toliko o lažnim podmetanjima da sam uhljebila svoju prijateljicu.

Skandaloznim priopćenjem nepotpisanih zaposlenika gradske uprave objavljenim na službenoj Internet stranici Grada Slavonskog Broda pale su sve maske. Brodska gradska uprava, umjesto kao javni servis svih građana Slavonskog Broda, u stvarnosti funkcionira kao politički pristrani servis gradonačelnika i njegove interesne skupine. Apsolutno je nedopustivo javno političko svrstavanje nepotpisanih zaposlenika gradske uprave i zlouporaba službene Internet stranice Grada Slavonskog Broda. Taj javni istup predstavlja udar na lokalni demokratski poredak. Istup nepotpisanih zaposlenika gradske uprave krajnje je licemjeran. Javno im želim postaviti nekoliko pitanja. Kako objašnjavaju činjenicu da je inspekcija Ministarstva Uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice namješten za Nikolinu Ružić? Zašto isto tako nisu ustali u obranu bivše direktorice Razvojne agencije? Zašto nisu tako reagirali nakon javnog reagiranja zaposlenika gradske uprave Duška Medakovića na Sbplus portalu 7.6.2011. godine u kojem je napisao citiram: "No "tiranija” od strane Gradske uprave, čiji je gradonačelnik Mirko Duspara i gdje se ne poduzimaju nikakove mjere bez njegovog naloga, se nastavlja. Pitam se gdje je kraj. Remetinec ili psihijatrija?"?  Zašto nisu reagirali na potresni tekst pokojnog Emila Cipra objavljen na Sbplus portalu 28.12.2013. godine pod naslovom "Svi smo mi Marinko Krpan"? Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik u prosincu 2015. godine javno izjavio: "Gospođa Pilić bi trebala tražiti možda stručnu pomoć"(glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi)? Zašto nisu ovako ustali u zaštitu domara gradske uprave protjeranog u pregrađeni prostor ostave na temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa? Zašto nisu reagirali kad je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik vijećniku Tekiću poručio da "treba otići na pregled i uzeti normabel"?  Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik prekršio Zakon o zaštiti osobnih podataka kad je u svibnju 2015. godine na službenim stranicama Grada objavio priopćenje u kojem se iznose podaci o članovima Sindikata? Zašto ne reagiraju na strašni mobbing kojem je sad izložen zaposlenik Gradske uprave zbog odbijanja davanja lažnog iskaza? Odgovor na sva ova pitanja je isti. Svi ovi primjeri dokazuju nedosljednost nepotpisanih zaposlenika gradske uprave, a time i njihovu nedopustivu javnu političku pristranost.

Podsjetila bih Predsjednika Gradskog vijeća da je zbog gradonačelnika po njega u gradsku upravu morala dolaziti hitna pomoć. Isto tako podsjetila bih ga i na činjenicu, kad se već poziva na Istanbulsku konvenciju, na gnjusnu šovinističku izjavu koju mi je uputio na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetila bih ga i na činjenicu da je upravo gradski vijećnik Roberto Lujićrekorder u broju izostanaka sa sjednica Gradskog vijeća. Vijećnik Lujić ove godine nije bio ni na jednoj sjednici pa je SDP u Gradskom vijeću spao na samo jednog vijećnika. U ovom mandatu Karmen Dizdar-Grgurević je zbog unaprijed dogovorenih obveza izostala samo s jedne sjednice, a ja sam bila na svim sjednicama.                                                                                                                                                                                                     Nezavisna gradska vijećnica Slavica Lemaić

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Brada5

Brada5

Komentirano: 8.10.2018. | 18:10

1

Na ovoj slici Slavica cool najviše mi se svi da sto je obukla Crvenu majicu super joj stoji. Ali u pozadini fali Hdssb Boro
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 2.10.2018. | 16:16

2

europa@ svoju tezu da je Slavica uvjerljivija od "Dusparinih pobočnika" nisi potkrijepio niti jednim argumentom. To je kakteristika vas HDZ-ovaca...Perinih pobočnika.
Detox

Detox

Komentirano: 2.10.2018. | 10:37

3

Slavka ne daj na se!
Jedrilice

Jedrilice

Komentirano: 2.10.2018. | 9:36

4

Ako ništa drugo ljepša je i simpatičniji od duspare.
profesor

profesor

Komentirano: 2.10.2018. | 8:42

5

Vrlo malo od ovog pamfleta sam pročitao.Višesatni izravan prijenos cijele sjednice slušao sam na Laganini FM (bivši radio Brod) a sada bih trebao nekome povjerovati da sam gluh na svoje uši?!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 2.10.2018. | 7:34

6

Optužuje za nešto, a sama nije jasno rekla. Dva pitanja imam: Da li je Boro Grubišić izrekao one riječi koje su napisane? Drugo, da li ti, kao žena, osuđuješ te riječi? Izvrtanje teza ti je posao, ali suština je bitna!
europa

europa

Komentirano: 2.10.2018. | 7:19

7

Čine mi se Slavicini argumenti bolji i jači od ovih dusparinih i njegovih pobočnika bez obzira koliko komentatora je za koga.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 2.10.2018. | 0:51

8

rotorko@ . molim te, nabroji što je to tvoj šef stranke Pero Ćosić napravio za Brod zajedno sa Sočkovićem u ovih 28 godina države Hrvatske??? Nemoj da moramo čekati do suda Božjeg. Ja ću ti pomoći i započeti: županija na pretposljednjem mjestu po uspješnosti na listi županija...ti nastavi niz.
rotorko

rotorko

Komentirano: 2.10.2018. | 0:22

9

Propela se Babina interesna bojna. Zanimljivo kako nikad ne argumentirate, nego uvijek napadate ad hominem. Pametan čovjek puno može zaključiti iz vaših komentara. Ako je ona posvuduša, šta je onda Babo? Ima svoju emisiju na radiju, ima svoj portal, svoj „Glasnik“, svoje reklamne panoe, sve plačeno našim novcem. Samo jadan nema svoje projekte, pa se mora hvaliti tuđima.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 1.10.2018. | 20:47

10

"Letit, leti samo noću, na metli te hoću..." DJ Krmak...hahaha

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novinari i političari odgovorni su za 'sliku Županije'

Pero Ćosić o protekloj godini

Novinari i političari odgovorni su za 'sliku Županije'

28.12.2018. | 15:00
Osvrnuvši se na događaje u godini koja je na izmaku, Pero Ćosić je danas istaknuo kako su u mnogim kriznim situacijama čelni ljudi grada kojima su se pridružili i neki novinari, kod građana budili paniku, umjesto da su smirivali situaciju. Sve to, kazao je, utječe na stvaranje ne
Osvrnuvši se na događaje u godini koja je na izmaku, Pero Ćosić je danas istaknuo kako su u mnogim kriznim situacijama čelni ljudi grada kojima su se pridružili i neki novinari, kod građana budili paniku, umjesto da su smirivali situaciju. Sve to, kazao je, utječe na stvaranje ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna partija, dva domjenka u tri dana

SDP po starom

Jedna partija, dva domjenka u tri dana

24.12.2018. | 18:40
Predsjednik Gradske organizacije SDP Slavonskog Broda, Stribor Valenta, zahvalio se gostima na posjeti i na ustupanju svog loga "srcem do promjena” kao simboličnog znaka ove suradnje te obećao uzvratiti posjet...
Predsjednik Gradske organizacije SDP Slavonskog Broda, Stribor Valenta, zahvalio se gostima na posjeti i na ustupanju svog loga "srcem do promjena” kao simboličnog znaka ove suradnje te obećao uzvratiti posjet...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želimo Slavonski Brod kontaminirati dobrim idejama i vibrom

SDP-e s blagdanskog domjenka poručio:

Želimo Slavonski Brod kontaminirati dobrim idejama i vibrom

20.12.2018. | 10:40
"U stalnom smo kontaktu i na neki način ju učimo kroz Novu Gradišku kako jednu pozitivnu klimu prenijeti na Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju."
"U stalnom smo kontaktu i na neki način ju učimo kroz Novu Gradišku kako jednu pozitivnu klimu prenijeti na Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju."
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ maltretira Brođane u Irskoj

Stribor Valenta:

HDZ maltretira Brođane u Irskoj

18.12.2018. | 13:25
"Imam pozive ljudi koji kažu kako ih maltretira nekakav HDZ Irske. Pozivaju ih na proslave i domjenke, a oni vam poručuju da na takav način ne žele komunicirati te vas pozivaju da im stvorite uvjete za povratak."
"Imam pozive ljudi koji kažu kako ih maltretira nekakav HDZ Irske. Pozivaju ih na proslave i domjenke, a oni vam poručuju da na takav način ne žele komunicirati te vas pozivaju da im stvorite uvjete za povratak."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odali počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu

19. obljetnica smrti

Odali počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu

10.12.2018. | 15:20
"Njemu odajemo počast jer ga poštujemo ga kao tvorca moderne hrvatske države, utemeljitelja samostalne i suverene hrvatske domovine i zato će on za nas uvijek biti najveća i najznačajnija osoba hrvatske povijesti."
"Njemu odajemo počast jer ga poštujemo ga kao tvorca moderne hrvatske države, utemeljitelja samostalne i suverene hrvatske domovine i zato će on za nas uvijek biti najveća i najznačajnija osoba hrvatske povijesti."
SBplus.hr, Slavonski Brod : I Maduna uvrštena u 'zlatnu mladež HDZ-a'

Pregled pobjednika po županijama

I Maduna uvrštena u 'zlatnu mladež HDZ-a'

6.12.2018. | 21:00
Brođanka Sanda Livia Maduna u pregledu pobjednika i novih vođa županijskih mladeži HDZ-a jednog portala, izdvojena je danas kao jedna od zanimljivih mladih ličnosti na političkoj sceni. U nastavku pročitajte što im se kod nje učinilo toliko nespojivim s političkom ulogom.
Brođanka Sanda Livia Maduna u pregledu pobjednika i novih vođa županijskih mladeži HDZ-a jednog portala, izdvojena je danas kao jedna od zanimljivih mladih ličnosti na političkoj sceni. U nastavku pročitajte što im se kod nje učinilo toliko nespojivim s političkom ulogom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ova mladež izabrala novog vođu

Na sinoćnjoj Skupštini

HDZ-ova mladež izabrala novog vođu

4.12.2018. | 12:05
Svojevremeno, partizanski vođa i antifašistički maršal Josip Broz Tito je kazao: „Narod koji ima ovakvu mladež (hrv. omladinu) ne treba brinuti za svoju budućnost“.
Svojevremeno, partizanski vođa i antifašistički maršal Josip Broz Tito je kazao: „Narod koji ima ovakvu mladež (hrv. omladinu) ne treba brinuti za svoju budućnost“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neobična i hrabra politička manifestacija u Slavonskom Brodu

Još SDP ni propao dok one žive

Neobična i hrabra politička manifestacija u Slavonskom Brodu

2.12.2018. | 0:01
Rijedak je to aktivizam na ovim prostorima za kojeg se ne može kazati da je trivijalan i u funkciji unutarstranačkog personalnog rata. Rijedak je to i pažnje vrijedan događaj, jer se grupa žena javno opire i bori za svoje pravo koje im glasna većina pokušava oteti - „pravo na izb
Rijedak je to aktivizam na ovim prostorima za kojeg se ne može kazati da je trivijalan i u funkciji unutarstranačkog personalnog rata. Rijedak je to i pažnje vrijedan događaj, jer se grupa žena javno opire i bori za svoje pravo koje im glasna većina pokušava oteti - „pravo na izb
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta želi gradske vijećnike politički kastrirati

Klub vijećnika HDZ-a tvrdi:

Stribor Valenta želi gradske vijećnike politički kastrirati

28.11.2018. | 21:00
"Ne moramo jednako razmišljati niti se zalagati čak za iste moralne vrijednosti ni za ista načela, ali svi moramo imati pravo glasa, jer ovdje ne predstavljamo samo sebe imenom i prezimenom nego smo glas onih koji su nas birali. Smatramo kako je krajnje vrijeme da se medijska jav
"Ne moramo jednako razmišljati niti se zalagati čak za iste moralne vrijednosti ni za ista načela, ali svi moramo imati pravo glasa, jer ovdje ne predstavljamo samo sebe imenom i prezimenom nego smo glas onih koji su nas birali. Smatramo kako je krajnje vrijeme da se medijska jav
SBplus.hr, Slavonski Brod : I ove godine blagdanski sajam i klizalište na Korzu

Prijave za 11. Božićni sajam

I ove godine blagdanski sajam i klizalište na Korzu

7.11.2018. | 14:05
Ovogodišnji, 11. po redu, Božićni sajam na Trgu Ivane Brlić Mažuranić trajat će od 2. do 23. prosinca, a iz Gradske uprave Slavonskog Broda pozivaju zainteresirane izlagače da se prijave za sudjelovanje.
Ovogodišnji, 11. po redu, Božićni sajam na Trgu Ivane Brlić Mažuranić trajat će od 2. do 23. prosinca, a iz Gradske uprave Slavonskog Broda pozivaju zainteresirane izlagače da se prijave za sudjelovanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Budućnost hrvatskih mirovina (još) nije potpuno izgubljena'

Mada je iza nas izgubljeno desetljeće

'Budućnost hrvatskih mirovina (još) nije potpuno izgubljena'

6.11.2018. | 21:15
Nizozemska mirovina iznosi 115 posto od posljednje plaće koju je umirovljenik primio u svom radnom vijeku, a u nekim hrvatskim županijama poput Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske na tisuću radnika dolazi 1350 umirovljenika što Bismarckov sustav zvan „pay as you go“ čini neodr
Nizozemska mirovina iznosi 115 posto od posljednje plaće koju je umirovljenik primio u svom radnom vijeku, a u nekim hrvatskim županijama poput Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske na tisuću radnika dolazi 1350 umirovljenika što Bismarckov sustav zvan „pay as you go“ čini neodr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prof.dr.sc. Roberto Lujić nije izbačen iz SDP-a. Zasad.

Održali sjednicu Gradskog odbora

Prof.dr.sc. Roberto Lujić nije izbačen iz SDP-a. Zasad.

17.10.2018. | 23:45
Neovisno o tome što se "čulo zadnjih dana u javnosti" - o mogućem izbacivanju iz stranke najobrazovanijeg člana organizacije, Roberta Lujića - očito, situacija (i) u slavonskobrodskom SDP-u toliko je ozbiljna da je na sjednicu došao i glavni tajnik stranke, Nikša Vukas. A tamo gd
Neovisno o tome što se "čulo zadnjih dana u javnosti" - o mogućem izbacivanju iz stranke najobrazovanijeg člana organizacije, Roberta Lujića - očito, situacija (i) u slavonskobrodskom SDP-u toliko je ozbiljna da je na sjednicu došao i glavni tajnik stranke, Nikša Vukas. A tamo gd
SBplus.hr, Slavonski Brod : Blago rečeno - Stribor Valenta (SDP) ne govori istinu

Neuk i/ili nekulturan

Blago rečeno - Stribor Valenta (SDP) ne govori istinu

8.10.2018. | 12:15
To što je nova predsjednica stare Partije pristojna i nenametljiva gospođa ne znači da je Valenti dopušteno nepristojno i nametljivo nastupati u ime (ili, kako bi on kazao 'ispred') SDP-a, stranke koja želi progresivnom biti.
To što je nova predsjednica stare Partije pristojna i nenametljiva gospođa ne znači da je Valenti dopušteno nepristojno i nametljivo nastupati u ime (ili, kako bi on kazao 'ispred') SDP-a, stranke koja teži progresivna biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježile Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Marina Opačak Bilić i brodske SDP-ovke

Obilježile Dan borbe protiv nasilja nad ženama

25.9.2018. | 23:23
Taj dan, tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić je ubio sutkinju Ljiljanu Hvalec, suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.
Taj dan, tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić je ubio sutkinju Ljiljanu Hvalec, suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izborni rezultati od 1993. do 2017. za Hrvatski sabor

U Slavonskom Brodu

Izborni rezultati od 1993. do 2017. za Hrvatski sabor

17.8.2018. | 23:45
Od 1992. do 2016. godine u Slavonskom Brodu održano je osam izbora za Zastupnički dom Hrvatskog sabora, a mi na jednom mjestu donosimo sve izborne rezultate. Od 1992. do 2016. godine HDZ je izgubio 11.188, a SDP dobio 4.340 birača. Iz rezultata je vidljivo kako HDZ u Slavonskom
Od 1992. do 2016. godine u Slavonskom Brodu održano je osam izbora za Zastupnički dom Hrvatskog sabora, a mi na jednom mjestu donosimo sve izborne rezultate. Od 1992. do 2016. godine HDZ je izgubio 11.188, a SDP dobio 4.340 birača. Iz rezultata je vidljivo kako HDZ u Slavonskom B