Politika : Političke stranke

22.6.2017. u 14:40
Prikaza: 7247
|
Autor: JZ/SBplus

HDZ ima, najmanje, 22 ruke

Ružica Vidaković nije izdajnik, nego vojnik stranke

Brodsko-posavska županija : Ružica Vidaković nije izdajnik, nego vojnik strankeRužica Vidaković(Foto: SBplus / Borislav Stipić / arhiva))

HDZ neće morati kupovati nekog od županijskih vijećnika. Dapače, za njihove prijedloge u Županijskoj skupštini predstavnica hrvatskih i socijalnih liberala glasat će slijedom stranačke agende, a ne partikularnih interesa.

SLAVONSKI BROD - "Bude li izabranim vijećnicima u Županijskoj skupštini stalo više do njihova obraza, nego do moguće materijalne koristi, a parlamentarne frakcije ne uspiju dogovoriti legitimnu koaliciju, na jesen slijede izbori za vijećnike Skupštine brodsko-posavske županije", prije četiri dana, o mogućem raspletu pat pozicije, pisali smo OVDJE.

Danas, na Dan antifašističke borbe, zasjedalo je brodsko-posavsko Županijsko vijeće HSLS-a kako bi, sukladno Statutu stranke, odlučili kojim putem će krenuti dalje: s HDZ-om i društvom, ili s HSS-om i drugovima.

Budući da tijekom dana nismo uspjeli kontaktirati spiritus movens te stranke na ovim prostorima, Ružicu Vidaković, konzultirali smo naše neslužbene, ali vrlo pouzdane, izvore iz kojih smo saznali:

- Od 13 članova Županijskog vijeća, sjednici je prisustvovalo njih osam. Nakon rasprave, jednoglasno, donesena je odluka da županijska vijećnica Ružica (Nada) Vidaković, tijekom glasovanja o ustrojstvu Županijske skupštine, treba podržati prijedloge HDZ-a.

Pokušavajući saznati nešto više o tijeku sjednice - što je članstvo motiviralo da odluče kako su odlučili, mada su prije izbora koalirali s nekim drugim, a ne s HDZ-om - naš izvor nam je tek kazao:

- Tako je odlučila stranka, a Ružica ima obvezu tu odluku izvršiti.

Dakle, HDZ neće morati kupovati nekog od županijskih vijećnika. Dapače, za njihove prijedloge u Županijskoj skupštini predstavnica hrvatskih i socijalnih liberala glasat će slijedom stranačke agende, a ne partikularnih interesa. 

Naime, najvažnija odluka za funkcioniranje Brodsko-posavske županije u naredne četiri godine nije posljedica volje predsjednika stranke Darinka Kosora ni aranžmana s HDZ-om na razini države, niti je bila preduvjet da, navodno, Ružicin zet postane jedan od važnijih šefova u poreznoj upravi. Izričita je to volja osam brodsko-posavskih liberala koju predsjednica naprosto mora poštovati. Ako želi ostati članica stranke. A želi. Vjerojatno. 

Mada Lepa Lukić lijepo pjeva, njezin video nismo priložili zbog forme nego zbog sadržaja pjesme. A evo što on, pjesma, između ostalog, kaže:

Od izvora dva putića, vode na dve strane, ne znam kojim pre bih stigla, do tebe jarane;
Gledam jedan gledam drugi, oba su mi mila, i jednim sam i drugim sam, s tobom prolazila;
Jedan vodi kroz voćnjake, iznad našeg sela, tu nas tvoja majka jednom, zagrljene srela; 
Dala mi je od sveg srca, cvet iz bašte vaše, uzmi,uzmi rano moja, ti si zlato naše; 
Leto prođe jesen ide, sve se manje javljaš, ružu moju i ne gledaš, mene zaboravljaš.

Broj komentara: 19

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 29.6.2017. | 16:01

1

napravila je grešku bilo bi joj bolje u ministarstvu demografske obnove ili da je ušla u stranku one markičke
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 29.6.2017. | 13:44

2

Naš izborni zakon regulira "tržnicu" na kojoj određene stranke mogu kupiti dovoljan broj glasova kako bi zadovoljile svoj apetit (ovladale određenim teritorijem na kojemu se nalazi određeni proračun). Da se spriječi neprincipijelna trgovina, "kupovina", trebalo bi mijenjati izborni zakon. Registriraj stranku, napravi program, ponudi ga na tržištu (na izborima). prije izbora nema koaliranja s bilo kojom strankom. Na izbore izlaziš sam, a nakon zatvaranja izbora dobiveni glasovi će reći koliko vrijedi tvoja stranka. Nakon izbora koaliraj s kime želiš, budi vojnik svoje stranke i prevari samo svoje birače. Važećim izbornim zakonom dozvoljena je koalicija prije izbora, a nakon izbora "vojnik" koalicije pretrčava u tabor koji je dijametralno suprotan ideji koalicije. Prelazi se onome tko ponudi više. Tim potezom "vojnik stranke" izdaje svoje birače, ali i birače koalicije. To bi neki rekli: duplo golo za koaliciju, a troduplo golo za prevareni narod. Neka ostaju prezreni takvi "vojnici" stranke i koalicije. Mogu li pogledati svojim biračima u oči?
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 25.6.2017. | 20:43

3

Ružica bezobrazna prevarantica. Koga ona sad u skupštini zastupa? Oni koji su za nju glasali - prevarila. Tipičan primjer gdje su osobni interesi iznad općih. E sad od nje bi bilo pošteno da kaže što je to ona sve dobila za svoju ruku Džabe nije sigurno. Možda posla i za institucije.
JurAri

JurAri

Komentirano: 25.6.2017. | 11:57

4

Ružica Vidaković dobro zna da je vojnik stranke (HDZa) jer HSLS nema članove niti organizacije . Ona kao vojnik HDZ-a je "ubačena" u lijevu koaliciju i sa nekim iz vrha dogovorila da ima siguran prolaz . Ona se kao vojnik stranke (HDZ-a) vratila u svoju matičnu postavu i sada sa "plijenom" tog mandata naravno od HDZ-a naplaćuje rad "u protivničkim" redovima koji je najsloženiji i najopasnij. Sad je u HDZ-u sa pravom heroj i najskuplja ruka . To je i pošteno.
crvenisb

crvenisb

Komentirano: 24.6.2017. | 16:07

5

Ružica Vidaković nikad nije nosila ni jednu listu, tako da joj je jedini legimitet šlepanje uz druge. Dok je dr. Jerković bio u HSLS-u, HSLS je bio stranka s "mudima", a sad su samo stranka s amputiranim mudima,u nestajanju zahvaljujući dotićnoj.Gdje je Aga?; koji ima jedini izborni legimitet od te ekipe.Za njega na listi nikad nema mjesta, a za Ružicu ima,Zanimljivo.
Stipe

Stipe

Komentirano: 23.6.2017. | 8:45

6

Hrpa komentatora uopće ne uzima u obzir činjenicu da su davno riješeni Vlaović i Šćuka. Bit će skupština itekeko stabilna.
JurAri

JurAri

Komentirano: 22.6.2017. | 23:49

7

žena je sama ili gotovo sama . Nema infrastrukturu ali ima priču i pričom je "zaradila" mandat niti kriva nit je ikom dužna. Mislim da su je HDZ-ovog stožera naputili u suprotni tabor da "užica" što se može i to je uspješno uradila. Sad se vraća sa "ulovom" u hdz po svoje mjesto ranije dogovoreno. Nema to budućnosti .
miromaric

miromaric

Komentirano: 22.6.2017. | 22:52

8

Da je vojnik stranke onda bi bila na listi hdz-a,a pošto je bila na listi sdp,hss,,,,,može da bude samo izdajnik,ako je istina da je prešla na stranu hdz-a.
miromaric

miromaric

Komentirano: 22.6.2017. | 22:40

9

Jel se to Ružica pretvara u drugog Vrdoljaka.Dat i guzice i one stvari za fotelju.
Ero1

Ero1

Komentirano: 22.6.2017. | 21:10

10

E Jerko, Jerko... Punica će se brinuti o zetu, pa nije zet SDP i NL Duspara Mirko, a nema ni kupljenu diplomu u Derventi i Orašiju kao pojedinci.
rodak63

rodak63

Komentirano: 22.6.2017. | 20:10

11

Sve je Jerko napravio da osigura SDP i HSS vlast i u županiji kako bi i taj proračun mogao dojiti kao i gradski. Neće ići druže Jerko nije ti ovaj HSLS produžena ruka kao što ti je bio onaj sa dr Jerkovićem. On je na kraju ponijevši od tvojih bolesnih želja i dao ostavku. Jasno je šta je htio sa člankom o antifašistima. Poistovjetiti sebe sa časnim ljudima ali providan ti je trik i tko te nezna Jerko moj skupo bi te platio.
mandala

mandala

Komentirano: 22.6.2017. | 20:08

12

Hsls je Hrvatska stranka osnovana prva u vrijeme demokratskih promijena. 
Zato joj je mjesto uz HDZ a ne uz SDP . 
HSS se prodao SDP i neka ih je stid. 
Kako to da pravaši i Duspara ne otpile Stribora i osvijetle obraz . 
Jerko im je glavni savijenima i sve se vrti oko love za Sudove zbog Slavonija DI i pljačku stoljeća . 
Duspara je taoc Jerka i to je jasno svima.
badjadjola

badjadjola

Komentirano: 22.6.2017. | 20:07

13

Gdje nestade komentar o bipolarnoj depresiji? Netko je dirnuo u samu srž agit propa Velikog vođe. Očekujemo da i komentatora snađe ista sudbina...:)
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 22.6.2017. | 19:25

14

Mozda je JZ tim clankom htio utjecati na odluku o tome kome ce se Ruzica prikloniti.
panonac

panonac

Komentirano: 22.6.2017. | 19:12

15

E moj Jerko, neki dan ti nahvali partizančine Iliju Grgića didu, Iliju Grgića oca i Iliju Grgića brata. http://www.sbplus.hr/opcine/vrpolje/politika/domovinski_rat/hrvatski_antifasisti_ilija_grgic_ilija_grgic_i_ilija_grgic_.aspx#.WUv1E0kVxPY Po tebi sve sami časni ljudi. A odakle onda ovakva nečasna rabota Nade Grgić unuke, Nade Grgić kčeri i Nade Grgić sestre (za one koji ne znaju Ružica Vidaković se do devedesetih zvala Nada).Na jednoj listi (HSS-SDP) je izborila mjesto županijske vijećnice, a sad se priklanja suprotnom taboru, prevarila i koalicijske partnere i birače. Jel ovo po partizanski ili po perkovački ili se radi o partizanskom i perkovačkom izrodu?
rodak63

rodak63

Komentirano: 22.6.2017. | 18:14

16

Hsls ima samo jedan mali uvijek prema HDZ Da se pijana Klara makne iz Županije i da se uvede alko test kao u Komunalcu Ni manje ni više! Neka pati koga smeta (HSS - SDP)
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.6.2017. | 18:13

17

Propade još jedna stranka. Glasači su prevareni. Ružica postala politički mrtvac...Trajat će najduže 4 slijedeće godine, a na slijedećim izborima HSLS neće dostići niti 1,2% glasova. Vjerodostojno!
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 22.6.2017. | 17:12

18

Drugovi se vesele, danas je njihov dan. samo cepaj
crvena_marama

crvena_marama

Komentirano: 22.6.2017. | 15:56

19

To Druze Jerko,bit ce nesta od tebe. Dobar tekst i dobra pjesma. Druze Jerko,zivio.

Broj komentara: 19

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

Parlamentarni izbori 2020.

HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

5.7.2020. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

Pero Ćosić o bivšem stranačkom kolegi:

'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

3.7.2020. | 14:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

'Sigurna Hrvatska'

Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

9.6.2020. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su HDZ-ova elita u Brodsko-posavskoj županiji

Od njih 10 Plenković će izabrati petero

Oni su HDZ-ova elita u Brodsko-posavskoj županiji

18.5.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo koliko komu ide iz županijske kase

Prema broju skupštinara

Donosimo koliko komu ide iz županijske kase

17.3.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ odgodio unutarstranačke izbore - do daljnjeg

Ćosić i njegovi na pobjedničkoj strani

HDZ odgodio unutarstranačke izbore - do daljnjeg

16.3.2020. | 22:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dok se bore za drugo radno mjesto, mogu primati plaću

Župan je samo iskoristio svoja prava

Dok se bore za drugo radno mjesto, mogu primati plaću

11.1.2020. | 21:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li nevažeći listići Brođana i Požežana bačeni?

Mogli su značiti veliku razliku

Jesu li nevažeći listići Brođana i Požežana bačeni?

6.1.2020. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko su ovdašnji zastupnici govorili, a koliko trošili?

Kraj godine - vrijeme za zbrajanje

Koliko su ovdašnji zastupnici govorili, a koliko trošili?

29.12.2019. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ako ne možete i ne znate, raspišite izbore'

Poruka Vladi RH iz Slavonskog Broda:

'Ako ne možete i ne znate, raspišite izbore'

18.12.2019. | 15:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne treba prazniti kontejnere, to rade umirovljenici'

Zanimljivi i racionalni prijedlozi HSU-a

'Ne treba prazniti kontejnere, to rade umirovljenici'

11.10.2019. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

Osobni obračuni ili kršenje Statuta?

Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

12.6.2019. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

Zastupnica Marta Luc Polanc:

'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

28.11.2018. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgleda, poznato je tko će pjevati: Uzalud vam trud svirači

Intervju s predsjednikom SDP-a

Izgleda, poznato je tko će pjevati: Uzalud vam trud svirači

18.8.2018. | 22:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar gasi posljednji fenjer u ruralnom prostoru

Ukidanje Savjetodavne službe

Ministar gasi posljednji fenjer u ruralnom prostoru

31.7.2018. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Među 90 'pučista', četvero je 'naših'

Donosimo njihova imena

Među 90 'pučista', četvero je 'naših'

5.7.2018. | 11:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlaović tvrdi kako oni 'politiku trebaju vratiti građanima'

Za ovdašnju političku povijest

Vlaović tvrdi kako oni 'politiku trebaju vratiti građanima'

21.3.2018. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vinkovački vodovod bolje od brodskog opremljen samo kroz HDZ

Duspara najavio referendum i poručio:

Vinkovački vodovod bolje od brodskog opremljen samo kroz HDZ

22.2.2018. | 13:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marta Luc Polanc ili Stribor Valenta?

Tko će voditi ovdašnji SDP?

Marta Luc Polanc ili Stribor Valenta?

14.12.2017. | 10:20