Iz drugih medija

18.11.2019. u 21:40
Prikaza: 2033
|
Autor: SBplus

Zdravko Tomac predlaže:

'Milanovića u Vukovaru treba proglasiti personom non grata'

root : 'Milanovića u Vukovaru treba proglasiti personom non grata'

Tada slijedi kriminalizacija branitelja, zatvaranje, podizanje optužnica suđenja, a zbog nemilosrdne brutalnosti Ostojićeve milicije naknadno je u bolnici preminuo maloljetni hrvatski branitelj Darko Pajičić, kojemu je Milanovićeva milicija razmrskala glavu na fasadi zgrade vukovarske policije.

SADA kada se konačno cijela Hrvatska složila da je Dan sjećanja u Vukovaru nacionalni blagdan i da je to jedan od najznačajnijih dana u hrvatskoj povijesti, potrebno je neke stvari staviti na svoje mjesto i nazvati ih onako starčevićanski pravim imenom. Sve zlo koje traje godinama, svi sukobi, svi razdori u hrvatskom društvu koji traju godinama, a prelamaju se preko leđa grada - heroja Vukovara izravna su posljedica dugogodišnje rušilačke politike Zorana Milanovića.

Zato, ako želimo da Dan sjećanja na Vukovar bude čist, dostojanstven, potrebno je da poglavito vukovarski branitelji, ali i cijelo hrvatsko društvo donesu neke bitne odluke. Problem odnosa u Vukovaru nije nastao sam od sebe, nego je posljedica dugogodišnje Milanovićeve antihrvatske politike.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES), u Zoranu Milanoviću prepoznalo je vjernog sljedbenika diktatora Tita i kao takav osuđen je na javnoj sjednici za etičku veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Ali, nije samo Milanovićeva politika podjela imala miris etičke veleizdaje, već su to bile i politike predsjednika Mesića i Josipovića, koji su odlučili bez obzira na cijenu i žrtvu, od Vukovara napraviti grad prisilne ljubavi i tolerancije, ali na neistinama i lažima, kao i na prihvaćanju krivotvorina o tome što se u Vukovaru stvarno događalo.

Perfidno su tragediju Vukovara pretvarali u građanski rat, podilazeći Srbiji, od heroja su napravili zločince, a od zločinaca heroje. Ipak, glavni krivac i provoditelj te veleizdajničke agende je Zoran Milanović kao predsjednik Vlade RH, jer je on donosio operativne odluke koje su stvorile pakao u Vukovaru i pakao u cijelom hrvatskom društvu, pakao kojega nam je Milanović javno obećao.

Sve je uglavnom poznato, iako zbog hrvatskih medija koji su najmanje hrvatski, istina ne izlazi na vidjelo. Zato ćemo ovdje ponoviti samo neke najvažnije činjenice kako bismo na temelju njih argumentirali prijedlog da se donese odluka kojom bi se na veličanstveni Dan sjećanja na Vukovar Milanovića proglasilo personom non grata u gradu-heroju Vukovaru. Proteklih godina rasvijetljena je uloga Zorana Milanovića, ali zbog odnosa snaga i snažne podrške antihrvatskih snaga koje stalno trguju s Vukovarom, kao s Kristovim haljinama nakon raspeća, istina je uglavnom sakrivena. Politička trgovina Vukovarom i vukovarskim žrtvama otpočela je onog dana kada je Vukovar razapet na Golgoti Ovčare.

Problemi su zaboravljeni, ili su gurnuti pod tepih pa ćemo ih ukratko ponoviti. Kada su se hrvatski branitelji, a posebno stopostotni ratni invalidi odlučili suprotstaviti izdaji Vukovara, Zoran Milanović i njegova bulumenta pokazali su svoje pravo lice. Hrvatske ratne vojne invalide proglasili su pučistima, štakorašima, šatorašima koji smrde i rušiteljima ustavnog poretka. Sa stotinama naoružanih specijalaca opkolili su ih na Trgu sv. Marka te su ih pokušali uhićivati, a oni su tražili susret s Milanovićem i ništa više. Stjepan Mesić tada je javno govorio da se radi o državnom udaru, a Jelena Lovrićpisala je dramatične članke kako invalidi plinskim bocama ugrožavaju sigurnost Zagreba.

Mediji su se iživljavali optužbama protiv branitelja. Optuženi su da su državni neprijatelji prema kojima ne treba imati milosti. Zoran Milanović kao operativni vođa Vlade RH odlučio je silom protuustavno uvesti ćirilicu u Vukovar pod okriljem noći. To su i učinili po noći, skrivećki, da vukovarske branitelje i žitelje dovedu pred svršen čin. Branitelji su se pobunili i razbili ploče, smatrajući da su dvojezične ploče protuustavno postavljene i da se tako ne mogu rješavati srpsko-hrvatski odnosi u Vukovaru.

Tada slijedi kriminalizacija branitelja, zatvaranje, podizanje optužnica suđenja, a zbog nemilosrdne brutalnosti Ostojićeve milicije naknadno je u bolnici preminuo maloljetni hrvatski branitelj Darko Pajičić, kojemu je Milanovićeva milicija razmrskala glavu na fasadi zgrade vukovarske policije. Kada su pitali tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića o tom nemilom događaju on je cinično rekao: ''Kriva je rakija''.

Danas imamo sudske presude koje potvrđuju brutalnost i krivnju policije i njenih šefova i zato je krajnje vrijeme da se utvrdi istina i da se krivci kazne. I novim pokušajem uvođenjem ćirilice posredstvom Ustavnog suda Republike Hrvatske koji je naredio da se u Vukovaru mora provesti odluka Ustavnog suda o stavljanju ćiriličnih ploča, ponovo je prekršen Ustav RH, jer u Ustavu piše da se takve stvari mogu mijenjati samo dogovorom dvaju naroda kada se za to stvore uvjeti, a konačan pravorijek o tome imaju Gradsko vijeće i Poglavarstvo, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava odbio je provesti nalog Ustavnog suda Republike Hrvatske, tvrdeći da se još uvijek nisu stekli uvjeti za takvu vrstu relaksacija hrvatsko-srpskih odnosa u gradu Vukovaru. Vukovarski branitelji organizirali su veliki prosvjed protiv nekažnjavanja ratnih zločinaca te su jasno poručili da nema proširivanja prava Srba kao nacionalne manjine dok se ne počnu rješavati temeljna pogažena prava hrvatskog naroda u Vukovaru.

Zbog svih tih razloga obilježavanje sjećanja na vukovarske dane bez jasnih ocjena tko je ipak kriv za sve i bez poduzimanja političkih akcija da se krivci za ratne zločine procesuiraju umjesto što slobodno šeću Vukovarom, kao da se ništa nije dogodilo, smatram isto kao i hrvatski građani, da je ovoga puta važno kazati istinu i da se glavnim krivcima na čelu sa Zoranom Milanovićem onemogući boravak u Vukovaru na taj veliki Dan sjećanja na vukovarske žrtve.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.11.2019. | 10:17

1

Za ovo ne treba komentar,stari okorijeli sdpeovac doživio ukazanje gospe, neprocjenjivo. Što je tragično, on će do smrti misliti da je netko i nešto, pomozi bože

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljestvice govore jedinu istinu o Tuđmanovoj Hrvatskoj

Gdje je Hrvatska - nekad i danas

Ljestvice govore jedinu istinu o Tuđmanovoj Hrvatskoj

11.12.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tuđman bio veliki državnik' drska je povijesna krivotvorina

Tako misle jugonostalgičari - ili?

'Tuđman bio veliki državnik' drska je povijesna krivotvorina

11.12.2019. | 7:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nisu krivi Lucić i Galić nego oni koji ih takvima čine

Tolerirane malverzacije

Nisu krivi Lucić i Galić nego oni koji ih takvima čine

10.12.2019. | 7:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Laže bez ikakve potrebe što je u sferi patologije

Kandidatkinja za 'posao' u Titovoj vili

Laže bez ikakve potrebe što je u sferi patologije

9.12.2019. | 7:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o jadnom Hrvatu koji je umalo kupio srpsku Coca-Colu

'Ovoliko je falilo da ja to kupim...'

Priča o jadnom Hrvatu koji je umalo kupio srpsku Coca-Colu

8.12.2019. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško hrvatskim nacionalistima s lukavim Srbinom

Pameću na silu

Teško hrvatskim nacionalistima s lukavim Srbinom

5.12.2019. | 20:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Već godinama svi se prave blesavi i jedu Đurinu supstancu

Kakva država takve joj i tvrtke

Već godinama svi se prave blesavi i jedu Đurinu supstancu

4.12.2019. | 22:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Istinu je moguće privremeno prikriti ali ne i eliminirati

Lemaić, Rimac, Lukić...

Istinu je moguće privremeno prikriti ali ne i eliminirati

4.12.2019. | 11:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolinda o Bandiću govori kao mafijašica

Želi li izgubiti izbore?

Kolinda o Bandiću govori kao mafijašica

2.12.2019. | 23:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod najrevolucionarniji grad u Hrvatskoj

Solidarnost radnika i učitelja

Slavonski Brod najrevolucionarniji grad u Hrvatskoj

2.12.2019. | 8:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva svećenika osudili na 42 i 45 godina zatvora

Za seksualno zlostavljanje djece

Dva svećenika osudili na 42 i 45 godina zatvora

27.11.2019. | 10:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sud potvrdio optužnicu protiv HDZ-ovca Franje Lucića

Zbog pokušaja podmićivanja

Sud potvrdio optužnicu protiv HDZ-ovca Franje Lucića

25.11.2019. | 12:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bizarno, užasavajuće i/ili logično

Sakralizacija Tuđmana

Bizarno, užasavajuće i/ili logično

23.11.2019. | 14:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cenzurirana snimka na kojoj muškarac dira Predsjednicu?

Facebook objava brzo uklonjena

Cenzurirana snimka na kojoj muškarac dira Predsjednicu?

23.11.2019. | 11:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Živjeti u Hercegovini je ekstreman sport'

Spaljivanje iluzija o zavičaju

'Živjeti u Hercegovini je ekstreman sport'

16.11.2019. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Od 500 tisuća branitelja, njih 40 maltretira državu'

Matić o slučaju istaknute šatorašice:

'Od 500 tisuća branitelja, njih 40 maltretira državu'

9.11.2019. | 15:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saborski zastupnik na listi poreznih dužnika

Dužan državi, a Porezna mu ne može ništa

Saborski zastupnik na listi poreznih dužnika

3.11.2019. | 13:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Interpol traga za Bosankom koja je 7 godina mučila dijete

Horor proča iz susjedne države

Interpol traga za Bosankom koja je 7 godina mučila dijete

3.11.2019. | 11:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radom u mrtvačnici do povrata oduzete vozačke dozvole

'Iskupljenje' za pijane vozače

Radom u mrtvačnici do povrata oduzete vozačke dozvole

31.10.2019. | 10:00