Iz drugih medija

12.8.2020. u 9:25
Prikaza: 19382
|
Autor: Drago Hedl/Telegram

Pokušaj prevare slavonskog HDZ-ovca

Obitelj se udružila da jeftino dođe do vrijedne nekretnine

root : Obitelj se udružila da jeftino dođe do vrijedne nekretnineAntun Bogović(Foto: telegram)

Članovi iste obitelji na dražbi su dali gotovo 60 ponuda dižući lažno vrijednost nekretnine kako bi drugi odustali.

PRIVATNA tvrtka Đuro Đaković Stan iz Slavonskog Broda, u vlasništvu Antuna Bogovića, predsjednika HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Brodsko-posavske županije, prijevarom je pokušala doći do vlasništva vrijedne nekretnine, zgrade i parka veličine 4000 metara četvornih u Ulici Ivana Cankara. Ta se nekretnina prodavala putem elektroničke dražbe, a radilo se o imovini propale tvrtke Pan Papirna industrija, Trgopromet čiji je stečajni upravitelj, da bi namirio vjerovnike, nekretninu stavio na dražbu.', piše Telegram čiji članak u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Elektronička dražba koju je provodila Fina započela je 25. veljače ove godine u 00:00 sati, a prvu valjanu ponudu poslala je tvrtka Đuro Đaković stan, u vlasništvu Antuna Bogovića, samo 8 sekundi nakon započete dražbe, dakle u 00:00:08. Đuro Đaković stan ponudio je 776.250 kuna.

No, samo 6 sekundi kasnije, u 00:00:14 sati stiže i druga valjana ponuda: odvjetnica Ana-Maria Bogović ponudila je 876.250 kuna. Trebalo je čekati samo pet sekundi, do 00:00:19 sati, kada je predana i treća ponudu u iznosu od 976.250 kuna. Ponuditelj je bio Ivan Bogović.

Ponuditelji su supružnici

Zanimljivo, odvjetnica Ana-Marija Bogović i Ivan Bogović prijavljeni su na istoj adresi u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Mažuranića. Riječ je o supružnicima. U istu obitelj spada i vlasnik tvrtke Đuro Đaković stan, Antun Bogović: on je otac Ivana Bogovića.

Borba za vlasništvo nad atraktivnim zemljištem bila je žestoka. Supružnici, odvjetnica Ana-Maria Bogović i Ivan Bogović u sljedećih šest minuta dali su ukupno 52 (!) ponude, međusobno se nadmećući sve većim i većim iznosima.

Na kraju, u 00:06:17 sati dražba je zaključena: pobijedio je suprug Ivan Bogović s ponudom koja je bila gotovo osam puta veća od početne cijene: 6,176.250 kuna! Njegova supruga, odvjetnica Ana-Maria Bogović odustala je nakon što je ponudila iznos od 6.076.250 kuna.

Tražili povrat jamčevine

Iako je, kao što smo vidjeli, borba za nekretninu veličine 4000 metara četvornih, bez obzira što se radilo o supružnicima, bila žestoka, nesmiljena i nemilosrdna, finale priče još je zanimljiviji. Pobjednik Ivan Bogović, koji je izlicitirao iznos od 6,176.250 kuna, nije u roku od 30 dana uplatio 6,176.250 kuna, umanjeno za iznos položene jamčevine od 103.500 kuna.

U međuvremenu, a prije isteka roka u kojem je Ivan Bogović trebao uplatiti preostalih 6,072.750 kuna, njegova supruga, odvjetnica Ana-Maria Bogović obavijestila je stečajni sud o podnošenju zahtjeva za povrat jamčevine, s obzirom da je nekretnina dosuđena drugom ponuditelju, njenom suprugu.

Strpljivo čekaju da svi otpadnu

Kako su tijekom dražbe, kada su cijene, zahvaljujući supružnicima Bogović otišle u nebo, odustale tvrtke Boso iz Vinkovaca, Eko Buhač iz Vukovara i Addiko Bank iz Zagreba, koji su, kao i Ivan Bogović, Ana-Maria Bogović, te tvrtka Đuro Đaković stan (u vlasništvu Antuna Bogovića) uredno uplatili jamčevinu u iznosu od 103.500 kuna, nekretnina je pripala tvrtki Đuro Đaković stan. Ta je tvrtka, da podsjetimo, prva izašla s ponudom od 776.250 kuna, i to samo osam sekundi nakon početka dražbe i kasnije se, do završetka licitacije, više nije javljala, čekajući unaprijed dogovoreni rasplet.

Zanimljivo, tvrtka Đuro Đaković stan krenula je u nadmetanje sa spomenutim iznosom, mada je početna cijena bila 1,035.000 kuna. Naime, ponuđena cijena ne može biti manja od procijenjene vrijednosni za 25 posto, pa su tako izašli s najmanjom mogućim iznosom od 776.250 kuna i – pobijedili!

Banke se obratile sudu

Kad je postalo jasno kako su dva člana obitelji, supružnici Ivan i Ana-Maria Bogović uspjeli namjestiti da nekretnine dobije tvrtka Đuro Đaković stan u vlasništvu trećeg člana obitelji Antuna Bogovića, inače i predsjednika HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Brodsko- posavske županije, ostali sudionici elektroničke dražbe – Boso, Eko Buhač i Addiko Bank, obratili su se Trgovačkom sudu u Osijeku.

Posumnjali su u zakonitost postupanja Ivana Bogovića, odvjetnice Ana-Marije Bogović i tvrtke Đuro Đaković stan, navodeći kako imaju saznanja da su ponuditelji u rodbinskom odnosu te da su im, očitom zloporabom, onemogućili sudjelovanje u dražbi. Tvrdili su kako se radi o ”očitoj zloupotrebi prava na štetu stečajne mase i vjerovnika s ciljem da se jeftino i po početnoj cijeni, domognu navedene nekretnine”.

Addiko Bank, pak, dodala je ”sumnju u zloupotrebu dražbovanja od strane ponuditelja s ciljem da se navedene nekretnine steknu po nižoj cijeni i da se iz dražbovanja eliminiraju ostali ponuditelji”.

Sudac poništio dražbu

Sudac trgovačkog suda u Osijeku Tihomir Kovačević donio je 25. svibnja ove godine rješenje kojim je oglasio nevažećom dosudu nekretnine Ivanu Bogoviću, te poništio elektroničku javnu dražbu, a kao ”preuranjen” odbio je Bogovićev zahtjev za povrat jamčevine u iznosu od 103.500 kuna.

Zanimljivo je kako sudac objašnjava da tijek dražbe ”nedvojbeno upućuje na zaključak kako se u konkretnom slučaju radilo o usklađenom djelovanju troje ponuditelja s ciljem eliminiranja drugih ponuditelja iz sudjelovanja u elektroničkoj javnoj dražbi, sve kako bi se navedena nekretnina u konačnici dosudila Đuro Đaković stanu iz Slavonskog Broda”.

U obrazloženju rješenja, sudac Kovačević podsjeća i na Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja kojim su, među ostalim, ”zabranjeni svi sporazumi između dva ili više neovisnih poduzetnika i usklađeno djelovanje koje kao cilj i posljedicu imaju narušavanje tržišnog natjecanja, a osobito oni kojima se izravno ili neizravno utvrđuju kupovne ili prodajne cijene”.

Ne žele pričati za medije

Za sada, u cijeloj priči, samo neznatno ”stradao” je Ivan Bogović, s obzirom da mu je sud odbio vratiti jamčevinu od 103.500 kuna i učinit će to kada iz položene jamčevine namiri troškove nove prodaje i ”nadoknadi razliku između kupovine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji”. Dakle, morat će platiti troškove nove dražbe.

Ana-Maria Bogović rekla je Telegramu da ne može komentirati rješenje Trgovačkog suda u Osijeku, a na naš upit je li se žalila, odgovorila je da je s djecom na plaži i da trenutno nije o tome spremna govoriti.

Ivan Bogović, pak, kao ni njegov otac, Antun Bogović, vlasnik tvrtke Đuro Đaković stan, te predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Brodsko-posavske županije, nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.", piše Telegram.

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
walter

walter

Komentirano: 14.8.2020. | 12:45

1

balkanforever - pročitaj još bar 10 puta. Možda shvatiš.
brodjanin1

brodjanin1

Komentirano: 14.8.2020. | 10:45

2

balkanforever ne razumiješ zašto ostali nisu mogli dati ponudu od npr 1 mil kuna. Bračni drugovi su odmah u ponoć nakon što je A. Bogovic dao najmanju ponudu krenuli pumpati cijenu do 6 mil kuna. Zato su i krenuli odmah u ponoć da nitko drugi ne stigne staviti drugu ponudu...(elektronička drazba inače traje 14 dana) Cilj je bio da nakon 6 mil kuna, što je viša vrijednost od stvarne vrijednosti nekretnine, supružnici odustanu i da sud dosudi nekretninu trećem ponuditelju(tati i svekru) za minimalno ponuđeni novac od 776.250,00 kn...
PrijeSvegaBaja

PrijeSvegaBaja

Komentirano: 14.8.2020. | 10:26

3

Sta je bosancovi,sta ste se uzjapurili? Konda ste rodom iz perkovci.
gromacan

gromacan

Komentirano: 14.8.2020. | 10:21

4

Holandezčiću jesi li ti od onih kojima lakše ulazi sazad nego u glavu?
svimapozasluzi

svimapozasluzi

Komentirano: 14.8.2020. | 10:02

5

Kradeze... Jel tebe pukla Corona
Veronika55

Veronika55

Komentirano: 14.8.2020. | 6:16

6

Zločinačko udruženje čine najmanje tri osobe koje su se udružile sa zajedničkim ciljem počinjenja jednog ili više kaznenih djela, za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju duljem od tri godine, a koje ne uključuje udruženje koje čine osobe slučajno povezane za neposredno počinjenje jednog kaznenog djela. Narodne novine br. 125 07.11.2011 Kazneni zakon: Članak 328.
dara

dara

Komentirano: 13.8.2020. | 22:41

7

Bogovića pamtim kao solidnog nogometaša ali izuzetno prljavog i bezobraznog.Vjerovatno mu je ta prljavost uz toleranciju institucija pomogla da dođe do sveg tog bogatstva.Ne znam koliko je informacija točna,danas u Centrali čujem da upravo Bogovićeva supruga zastupa Općinu Sibinj.To navodim iz razloga koja god se fešta ( ima ih dosta ) održava u Sibinju hranu redovito dovozi Savus.
balkanforever

balkanforever

Komentirano: 13.8.2020. | 18:44

8

Citam clanak vise puta i ne shvacam tko tu koga znatevecsto. Zasto posteni boso i adiko banka nisu ponudili recimo milijun kuna pa bili najbolji ponudjaci nakon sto su bogovici odustali? Izgleda da se tu rogati bodu, a mi bi trebali birati stranu.
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 13.8.2020. | 14:53

9

@gromacan jesi ti neki retardirana volusina ili si samo glup?
Kradezej_zna

Kradezej_zna

Komentirano: 13.8.2020. | 14:40

10

Da to su ti. A tebi krivo sto su tebe otepli?
Svimapozasluzi

Svimapozasluzi

Komentirano: 13.8.2020. | 14:22

11

Jesu li to oni što su na svom imanju nedavno ugostili sve visoke dužnosnike HDZ-a?
Alojzije

Alojzije

Komentirano: 13.8.2020. | 14:10

12

di su pare od pričuve , lopino
gromacan

gromacan

Komentirano: 13.8.2020. | 9:05

13

Tko kaže da pravosuđe ne radi ništa taj laže ko pas,evo gospođa uvažena odvjetnica radi i po noći dok drugi mirno spavaju i odmaraju.
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 13.8.2020. | 2:02

14

@Mr_Cinik moram nažalost konstatirati da je točno sve što si napisao jer kao stanar jedne zgrade imam osobno iskustvo s tom lopinom. Prošle godine smo mi stanari imali sastanak zbog činjenice da se zgrada skoro pa raspada a ovaj bilmez već10 godina nije ništa napravio jer navodno nema dosta novaca na računu premda se uredno novčano podmiruje. Ipak najviše me iznenadila reakcija blentavih sustanara. Dao sam više prijedloga od toga da mu svi kolektivno otkažemo uplate pa do toga da ga otkantamo i angažiramo drugog poslodavca ali ništa od toga nije prošlo. Sustanari su se uplašili kao isprepadane ovce i počeli nabrajati sve moguće izgovore zbog čega je to neizvedivo a najglasnija je bila upravo "penzionerka" predstavnik stanara koju je ovaj nekako kupio pa sam joj morao začepiti gubicu verbalno naravno. Htio sam osobno istjerati stvar na čistac ali kad sam vidio da je lopina neko kradezeovsko mudo shvatio sam da sam ne mogu napraviti ništa. Kad su u pitanju spomenute "teladi što su potvrdili partiji mandat za nastavak haračenja" tu bih krivnju čak i podijelio pola-pola s tim da bi se druga polovica odnosila na one što šutke ostaju kod kuće i ne idu na glasanje ali se znaju buniti zbog svega. Tu mi se sasvim znakovito uklapa citat kojeg je napisao Edmund Burke - "Sve što je potrebno za trijumf zla je da dobri ljudi ne poduzimaju ništa".
realansb

realansb

Komentirano: 12.8.2020. | 23:01

15

Ok Bogovic je pokusao napraviti ono sto najbolje zna, na prevaru doci do necega kao i do svega (HDZovska posla). Ali jedna stvar prolazi ispod radara, EKO BUHAC, novinari dragi pogledajte osobu ovlastenu za zastupanje, igrom slucaja Bosiljko Stanic. Dragi Boso je ocito imao istu namjeru ali je Bogovic ipak malo bolje to odradio
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 12.8.2020. | 21:08

16

T O sve treba razjebati , međutim pošto su ta govna umrežena ne bu ništa, ovce i dalje šute , mislim na sudstvo i zakonodavnu vlast ,
Mr_Cinik

Mr_Cinik

Komentirano: 12.8.2020. | 19:59

17

Govna bahata i pohlepna a narod je ovca. Takve profiterske njuške su postali ogledalo društva i gule i harače gdje god mogu jer jednostavno to mogu zahvaljujući partijskoj zaštiti. Čestitka ovcama i teladi što su potvrdili partiji mandat za nastavak haračenja i dokazivanju ovcama da su ipak samo stoka sitnog zuba i zna se gdje im je mjesto. A ovakvih ima i previše i Brodu i okolici i nikome nije ni dlaka pala sa glave. Čestitke i onima kojima ovaj smrad naplačuje pričuvu u zgradama. Znam iz prve ruke koje probleme imaju stanari tih zgrada zbog umirovljenika koji su predstavnici stanara i koje je kupio za siću da se i dalje drže njegove firme. Gdje su oni koje je dotični oštetio, kao i mnogi drugi partijski smradovi? Nitko se nebi htio mješati ili zamjeriti? Samo treba gurnuti glavu duboko u pijesak i nadati se da će biti bolje. E pa neće. Neće dok god ovakvi hodaju slobodno i još su primjer uspješnih poduzetnika i nastavljaju harač. Ovce su za šišanje, zar ne?
duje

duje

Komentirano: 12.8.2020. | 19:39

18

Ne treba biti previše pametan.Svi koji poznaju Tunju Bogović jedinstveni su u razmišljanju. TIPIČAN RATNI PROFITER.To možda ne znaju policija i Dorh kojima odgovara klopa na ranću u Bukovlju i Savusu.
Torcida

Torcida

Komentirano: 12.8.2020. | 18:10

19

Dovoljno je da se objave sve nekretnine u vlasništvu ĐĐ Stana i svima če biti sve jasno. Matematika če pokazati da su bili upravitelji zgrada ne samo u Brodu, nego i u Berlinu, Madridu, Rimu, Dohi, Monaku, Moskvi i u još par manjih gradića...
Dobar_los_zao

Dobar_los_zao

Komentirano: 12.8.2020. | 16:06

20

Nezasitni pohlepni zmijski izrodi i ljudski smradovi ne biraju sredstva da još više povećaju svoju poveliku imovinu gazeći po drugima izbacujući ih iz konkurencije. Zna se da Bogovićev ĐĐ stan na zgradama koje održava ne radi ništa ali pričuvu redovito naplačuje a ako se nađe neki neplatiša onda protuzakonito ostalima povisuje ratu za pričuvu ali pošto je govno predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Brodsko-posavske županije jasno je da je nedodirljiv kao i ostali moralni i ljudski izmeti što je mrtvo_puhalo@ dobro opisao. Hrvatska je premrežena masonskim ložama udbaškim potomcima i slugama stranog kapitala pa će trebati proći nekoliko generacija da se to zlo iskorjeni a uskok pravosuđe policije i ostala tijela su tu ne da provode zakone ove zemlje nego da čuvaju leđa lopovima svih vrsta. Narodu su ostavili prepucavanja oko ustaša i partizana dok oni nesmetano kradu ono što se gradilo od 2 rata do 90-tih jer tada je stala igradnja a počela krađa.

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : “Upravo smo čuli najskandalozniju izjavu u povijesti Sabora”

"Sudjelovao je u zločinačkom poduhvatu"

“Upravo smo čuli najskandalozniju izjavu u povijesti Sabora”

24.9.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Karolina Vidović Krišto 'raskrinkala brnjičare'

U Saboru i Hrvatskoj

Karolina Vidović Krišto 'raskrinkala brnjičare'

24.9.2020. | 7:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nepoznati detalji spornog natječaja u Novoj Gradiški

Izvor blizak V. Grgiću iznio informacije

Nepoznati detalji spornog natječaja u Novoj Gradiški

22.9.2020. | 21:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski sudac nije ponovno izabran za predsjednika Suda

Nakon istraživanja Drage Hedla

Brodski sudac nije ponovno izabran za predsjednika Suda

20.9.2020. | 23:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam

Je li vrijeme da si Crkva prizna:

Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam

20.9.2020. | 11:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog konzumacije kokaina, u policiji završili i svećenici

Policija otkrila lanac dilera i kupaca

Zbog konzumacije kokaina, u policiji završili i svećenici

20.9.2020. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hedl: Ostao sam zatečen kad mi je ponudio novac

Suđenje Franji Luciću

Hedl: Ostao sam zatečen kad mi je ponudio novac

18.9.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novinari dobili Zlatni kurac

Revolucionarno protiv licemjera

Novinari dobili Zlatni kurac

16.9.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne ja ne smijem dobiti koronu imam slabo srce i loš imunitet

Sad kad imam hit što pokorit će svijet

Ne ja ne smijem dobiti koronu imam slabo srce i loš imunitet

13.9.2020. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su otkrili pravu istinu o vjeronauku

Debakl ideološkog projekta

Kako su otkrili pravu istinu o vjeronauku

13.9.2020. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz stranke izbacio 'neposlušne' kolege

Nakon 'puča' u Gradskom vijeću

Iz stranke izbacio 'neposlušne' kolege

10.9.2020. | 16:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će preko mosta s manje cigareta, duhana i alkohola

Promjene od polovice listopada?

Brođani će preko mosta s manje cigareta, duhana i alkohola

1.9.2020. | 18:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako izgleda trezvena i stručna politička analiza

Upućeno građanima, a ne političarima

Ovako izgleda trezvena i stručna politička analiza

30.8.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od njih je najbolje učiti kako otjerati dug u zastaru

Gotovo 700 tisuća kuna manje u proračun

Od njih je najbolje učiti kako otjerati dug u zastaru

26.8.2020. | 20:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponovno važu već zapakirano meso kako bi povećali masu

Realnu težinu skrivaju novom naljepnicom

Ponovno važu već zapakirano meso kako bi povećali masu

26.8.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prebolio 'koronu' i sada daje plazmu za pomoć novooboljelima

U sebi nosi lijek za druge

Prebolio 'koronu' i sada daje plazmu za pomoć novooboljelima

22.8.2020. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o 'poduzetničkim potezima' braće Macan

Upoznajte braću iz Slavonskog Broda

Priča o 'poduzetničkim potezima' braće Macan

20.8.2020. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nesputana mašta od obične žene napravila super biznis

O popularizaciji Velike Gospe

Nesputana mašta od obične žene napravila super biznis

15.8.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Solidarnost katoličkog klera s kolegama pedofilima

Umjesto moralnog autoriteta - nakaze

Solidarnost katoličkog klera s kolegama pedofilima

14.8.2020. | 20:40