Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumna

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
10.6.2022. u 8:45
Prikaza: 1218

U ZANOSU PROVINCIJALNE MIZERNOSTI

Zaposlenici 034portala napali vlastitu tvrtku

root : Zaposlenici 034portala napali vlastitu tvrtku

Budući da držimo kako u tom kukolju ima i žita - a kao primjer ističemo glavnog urednika i vlasnika portala koji je obrazovan i odgajan u Njemačkoj, što za posljedicu ima i bliskost civilizacijskim dosezima - ovaj prilog objavljujemo kao skromni doprinos sprečavanju daljnjeg širenja informativnog vonja u medijski vrlo onečišćenoj 'Zlatnoj dolini'.

PREMA bezmalo sveznajućem Google-u i drugim subjektima koji se bave istraživanjima te vrste, u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, uvjerljivo, najčitaniji su lokalni mediji  034portal.hr SBplus.hr. Posljedica je to činjenice da prvi vrlo uspješno servisira potrebe uglavnom onih čitatelja koji preferiraju informacije svojstvene prizemnim bulevarskim glasilima, dok se drugi trudi etablirati kao izvor koji drži do formalne i sadržajne ozbiljnosti priloga.

Nakladnik 034portala je tvrtka Centar za medije d.o.o. sa sjedištem u Slavonskom Brodu, Trg pobjede 16. 

Dakle, prvi mogu reći kako su uspješni jer na informativnom tržištu nude robu za ovdašnjeg prosječnog konzumenta, dok drugi količinu čitanosti podređuju kvaliteti proizvoda. U konačnici, prvima je bitan broj klikova, a drugima zanatska razina sadržaja koje najčešće sami potpisuju. 

Istina, pored prenošenja tuđih članaka, agencijskih vijesti, pabirčenja po službenim stranicama državnih i lokalnih institucija te objavljivanja trivijalnih alibi informacija, neki zaposlenici 034portala, ponekad, donesu i vlastite uratke koje bi - da nismo u prijateljskim odnosima - SBplus redovito objavljivao u svojoj rubrici 'Medijsko smeće'. 

Jedan od takvih priloga naslovljen je „Glavić pere ruke zbog fijaska oko dvorane kraj Kanižlićeve škole: Sestre milosrdnice ipak nisu toliko "milosrdne”?! čiji se autor, rutinski, krije iza imena vlasnika i glavnog urednika portala, Ante Mandarića

Iz priloga koji - za te autore uobičajeno - vrvi poluistinama, lažima, konfabulacijama, podmetanjima, klevetama i potpuno izmišljenim konstrukcijama, a sve s ciljem difamiranja čovjeka, izdvajam tek dijelove koji su, zbog zanatske invalidnosti i ljudske podlosti, otklizali do autodestruktivnosti. 

„Gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić putem omiljenog si brodskog medija pere ruke zbog fijaska oko izgradnje dvorane kraj Kanižlićeve škole…" (…) „Na brodskom portalu ova tema revitalizirana je tek nakon objave našeg prvotnog članka…" (…) „Znakovit je i tajming objave samog članka putem omiljenog brodskog portala." 

To što je, zbog profesionalne zavisti, ustvari redakcija, imala za cilj na najprizemniji način vrijeđati kolegicu s SBplus portala sasvim je razumljivo - jer profesionalnim pljuvačima u dalj potpuno su strani civilizirani i argumentirani alati za polemiku - međutim, neshvatljivo je da, u zanosu svoje provincijalne mizernosti, zaposlenici 034portala javno napadaju tvrtku u kojoj rade i primaju plaću, jer je registrirana u Slavonskom Brodu, a ne u Požegi. Neshvatljiv je taj provincijski šovinizam koji mrzi ljude jer nisu iz njihova 'šora'. 

Naime, nakladnik (hrv. izdavač) 034portala je tvrtka Centar za medije d.o.o. sa sjedištem u Slavonskom Brodu, Trg pobjede 16. Ako ovih dana nisu preselili. 

Dakako, ne bismo se osvrtali na još jedan sepet stupidnosti objavljenih na 034portalu kad bismo bili uvjereni kako je cijela tvrtka nepovratno gnjila. Kad bismo držali kako je tek prijezira vrijedna jer neki njezini zaposlenici (koji sebe čak novinarima zovu) javni prostor kontaminiraju dezinformacijama i masovnim obmanama (hrv. fake news).

Budući da držimo kako u tom kukolju ima i žita - a kao primjer ističemo glavnog urednika i vlasnika portala koji je obrazovan i odgajan u Njemačkoj, što za posljedicu ima i bliskost civilizacijskim dosezima - ovaj prilog objavljujemo kao skromni doprinos sprečavanju daljnjeg širenja informativnog vonja u medijski vrlo onečišćenoj 'Zlatnoj dolini'.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Jebo ti Duspara mater x x x x x x x x "

Piše: Jerko Zovak

"Jebo ti Duspara mater x x x x x x x x "

11.6.2022. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otpisani

Piše: Jerko Zovak

Otpisani

23.2.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi gradonačelnik odbija Gradom upravljati na stari način

Prof.dr.sc. Željko Glavić

Novi gradonačelnik odbija Gradom upravljati na stari način

17.2.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko laže, a tko tuđa djela krade?

Piše Jerko Zovak

Tko laže, a tko tuđa djela krade?

8.2.2022. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko ne radi svoj posao - Duspara ili Samardžić?

Piše: Jerko Zovak

Tko ne radi svoj posao - Duspara ili Samardžić?

23.1.2022. | 14:00