Politika : Komunalni poslovi

4.7.2018. u 16:40
Prikaza: 1590
|
Autor: Željka Gavranović

Konačan spoj sa civilizacijom

Nastavljaju makadamske putove pretvarati u prave ceste

Brodski Stupnik : Nastavljaju makadamske putove pretvarati u prave cesteIlustracija(Foto: WikiCommons)

Poboljšanje prometnih prilika mjesta osnovni je cilj radova. Postojeći makadamski put dosad je vraćao taj dio Slavonije u neka pradavna vremena kada su asfaltirane ceste na tim područjima bile rijetkost.

BRODSKI STUPNIK - Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave za radove rekonstrukcije kolnika i oborinske odvodnje u Ulici Josipa Kozarca u Starom Slatiniku, objavljen je na službenoj internetskoj stranici Općine Brodski Stupnik.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave, bez poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) iznosi 669.890,00 kuna.

Glavnim je projektom predviđena potpuna rekonstrukcija kolnika i oborinske odvodnje na katastarskoj čestici 1639 katastarske općine Stari Slatinik te k.č. 1643 k.o. Stari Slatinik, a sve sukladno Dokumentaciji o nabavi, Glavnom projektu i Troškovniku, koji su sastavni dio dokumentacije o nabavi te su kao takvi također objavljeni na službenoj općinskoj stranici.

Radovi će se odvijati u Ulici hrvatskog proljeća u Starom Slatiniku te će po duljini obuhvatiti 280 metara i širini 5,5 metara, a planirani su u svrhu poboljšanja prometnih prilika tog mjesta. Odvodnja oborinskih voda predviđena je cestovnim kanalima te uzdužnim i poprečnim padovima, usmjerenim prema glavnom odvodnom kanalu.

Radovi obuhvaćaju raskopavanje postojećeg makadama nedovoljne debljine sloja, iskop i izradu posteljice, izradu kolničke konstrukcije s modernim asfaltnim zastorom, rješenje oborinske odvodnje na dionicama koje to do sada nisu imale te trajno rješenje prometnog tijeka signalizacijom.

Mještani se nadaju kako će postupak javne nabave i izvođenja radova biti proveden transparentno i kvalitetno, na dobrobit svih koji su dosad koristili neprimjereni makadamski put koji je ugrožavao sigurnost sudionika u prometu, posebice biciklista i pješaka, ali i narušavao opći izgled i razvijenost mjesta.

Nastavak je to radova o kojima je SBplus i ranije pisao, a kojima općina nastoji smanjiti broj postojećih poljskih i makadamskih puteva te ih u što većem broju pretvoriti u asfaltirane i moderne prometnice.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poljske putove i makadam napokon će zamijeniti cesta

Za radove potrebno više od milijun kuna

Poljske putove i makadam napokon će zamijeniti cesta

8.6.2018. | 17:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početak projekta za izgradnju biciklističkih staza

Dvije brodske općine privlače novac

Početak projekta za izgradnju biciklističkih staza

22.5.2018. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovnici pojedinih ulica sutra bez struje

Obavijest HEP-a

Stanovnici pojedinih ulica sutra bez struje

1.5.2018. | 19:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započela izgradnja plinske mreže

'Brod plin' ide dalje

Započela izgradnja plinske mreže

9.10.2011. | 12:50

Brodski Stupnik

Adaptacija Društvenog doma

3.12.2010. | 19:22