Gospodarstvo

19.7.2018. u 18:30
Prikaza: 1409
|
Autor: Željka Gavranović

Javni poziv za korisnike

Stari i bolesni pomoć trebaju sami zatražiti

Klakar : Stari i bolesni pomoć trebaju sami zatražitiIlustracija(Foto: Općina Ernestinovo)

Žene kao snaga zajednice glavna su misao vodilja projekta kojim se nastoji pomoći dvjema stranama - ženama u srednjim godinama koje su dugo vremena bile nezaposlene, a žele zaraditi i doprinijeti društvu, kao i osobama u potrebi.

KLAKAR - Svi stanovnici Klakara, Donje i Gornje Bebrine te Ruščice kojima je to potrebno, mogu se Općini Klakar javiti žele li da im pomoć, podršku i potporu pružaju žene zaposlene za provedbu projekta „Žene - snaga zajednice".

Pomoć žena bit će usmjerena na sve starije osobe, one u nepovoljnom položaju, a to su osobe s invaliditetom i kronični bolesnici kao i one kojima je jednostavno nužno i hitno potrebna pomoć u kućanstvu.

Međutim, projekt nije usmjeren samo na takve osobe Općine Klakar, nego i na žene koje će te usluge pružati. Naime, radi se uglavnom o teško zapošljivoj skupini dugotrajno nezaposlenih žena kojima će ova prilika financijski, ali i socijalno te psihološki, značiti puno jer drugu priliku za izlazak na tržište rada, u današnjoj ekonomskoj situaciji, neće tako lako dobiti.

Stanovnici Općine pomoć u kući mogu zatražiti na sljedeće telefonske brojeve: 226-127 i 226-073 kako bi ovaj poseban oblik skrbi o ranjivim društvenim skupinama stigao do svakoga komu je to istinski potrebno.

Javni poziv Općine Klakar za prijavu korisnika, objavljen danas na službenoj internetskoj stranici, moguće je pogledati OVDJE.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novih deset radnih mjesta za žene

Djelatnice za pomoć u kući

Novih deset radnih mjesta za žene

6.8.2018. | 11:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina traži 'malog/malu za sve'

Zanimljiv oglas za posao

Općina traži 'malog/malu za sve'

4.5.2018. | 11:00