Život : Udruge građana

8.12.2010. u 17:56
Prikaza: 2478
|
Autor: www.oriovac.hr

Svečana primopredaja

Novo vatrogasno vozilo DVD-a „Oriovac“

Oriovac : Novo vatrogasno vozilo DVD-a „Oriovac“
ORIOVAC- Dana 03. prosinca 2010. godine u 13,00 sati od strane proizvođača poduzeća "Flammifer" d.o.o. iz Ozlja, izvršena je isporuka novog vatrogasnog vozila za potrebe stožernog vatrogasnog društva Vatrogasne zajednice Općine Oriovac, DVD „Oriovac" i to vozilo marke "Mercedes Benz 1622 K ATEGO", pogon 4 x 2, posada 1+2.

Na svečanoj primopredaji nazočili su predstavnici poduzeća "Flammifer" d.o.o. iz Ozlja, dožupan Brodsko-posavske Županije, gospodin Davor Vlaović, načelnik Općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić, zamjenik načelnika Općine Oriovac, gospodin Ivan Kuzmić, zapovjednik JVP Grada Slavonskog Broda, gospodin Ivan Vuleta, zamjenik zapovjednika JVP Grada Slavonskog Broda, gospodin Željko Vlk, predsjednik VZŽ Brodsko-posavske, gospodin Milan Šulter, predsjednik VZO Oriovac, gospodin Stjepan Milašin, zapovjednik VZO Oriovac, gospodin Damir Milašin, članovi predsjedništva i zapovjedništva VZO Oriovac, pročelnik DUZS Slavonski Brod, gospodin Pavo Baričić. Nazočan je bio i župnik Župe Sv. Emerika iz Oriovca, velečasni gospodin Zvonimir Marjanović.

Nakon pozdravne riječi predsjednika DVD „Oriovac", gospodina Antuna Jošića, s par riječi se obratio gospodin Krešimi Košec, direktor poduzeća "Flammifer" d.o.o., kojom prilikom je investitoru načelniku Općine Oriovac, gospodinu Antunu Pavetić predao ključeve novog vozila. Zatim se okupljenima obratio i načelnik Općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić, koji je istaknuo da je ovo veliki dan za cijelu Općinu Oriovac, a nadasve za vatrogasce DVD „Oriovac", koji će koristiti novo vozilo u zaštiti i spašavanju života i imovine građana Općine, u kojoj je stručno rečeno velika požarna opterećenost zbog kemijske i drvne industrije. Zatim je ključeve od vozila predao predsjedniku DVD „Oriovac", gospodinu Antunu Jošić.
Predsjednik DVD „Oriovac", riječ je predao dožupanu gospodinu Davoru Vlaović koji je istaknuo da je ovo zaista veliki događaj za Općinu Oriovac i dobrovoljne vatrogasce, jer na području ove Općine je zaista velika požarna opterećenost, a to je više nego dovoljan razlog za nabavku ovakvog vozila.

Nakon pozdravnih riječi župnik župe Sv. Emerika u Oriovcu, velečasni gospodin Zvonimir Marjanović je blagoslovio novo vatrogasno vozilo, uz želju da ga se što manje koristi.Poslije blagoslova, predsjednik DVD „Oriovac" se još jednom zahvalio svima koji su omogućili nabavku vozila te ključeve predao zapovjedniku DVD „Oriovac", gospodinu Dagmaru Kratofil, koji se također zahvalio svima koji su omogućili nabavku vozila te istaknuo da će pripadnici Vatrogasne postrojbe DVD „Oriovac", nastojati opravdati ukazano povjerenje nabavkom novog vozila. Zatim je ključeve vozila predao vatrogascu – strojaru gospodinu Dejanu Šimunović, koji je pokrenuo vozilo i otvorio sve pretince na vozilu kako bi se moglo vidjeti što se sve nalazi u vozilu i što je sve potrebno jednoj suvremenoj vatrogasnoj postrojbi za osnovnu djelatnost.

Za istaknuti je dio opreme vozila, a to je spremnik vode od 5000 l, spremnik pjenila od 500 l, motorna pila, razni ručni alati, agregat za el. energiju snage 5 kW, rasvjetni stup koji se podiže do visine od 5 m, kombinirani hidraulični alat za spašavanje "Holmatro Core" i još puno, puno više razne osnovne vatrogasne opreme, najboljih proizvođača vatrogasne opreme.Nakon prikaza vozila i opreme, priređen je i domjenak u vatrogasnom domu DVD „Oriovac".
Članovi DVD-a koriste ovu prigodu da se još jednom zahvale svima koji su omogućili nabavku ovog vozila, osobito načelniku Općine Oriovac, gospodinu Antunu Pavetiću i Općinskom vijeću Općine Oriovac, što su podržali projekt nabavke gore navedenog vozila te u ovim teškim vremenima financirali ovaj projekt.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon uspješnog lova Oriovčanina, policija lovila njega

Ilegalan odstrel srndaća

Nakon uspješnog lova Oriovčanina, policija lovila njega

10.7.2018. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sava Beach Party

Kreativna Udruga Mladih LIMES

Sava Beach Party

6.7.2017. | 12:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva Krampusa i Djed Mraz u galeriji od 180 fotografija

Puno posla za ove mlade ljude

Dva Krampusa i Djed Mraz u galeriji od 180 fotografija

4.12.2016. | 23:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Druge sportske igre mladih

Udruga Limes

Druge sportske igre mladih

20.7.2016. | 11:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečanošću proglašenja pobjednika završena Oriovita 2016.

Međunarodna konkurencija

Svečanošću proglašenja pobjednika završena Oriovita 2016.

6.6.2016. | 17:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na poklon 20 tisuća kuna vrijedna oprema

Rotary cluba za DVD Oriovac

Na poklon 20 tisuća kuna vrijedna oprema

12.3.2015. | 10:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : 14. ORIOvita i fišijada

Dobro vino i riba

14. ORIOvita i fišijada

9.5.2011. | 13:26