Politika : Uprava/Samouprava

18.5.2019. u 15:00
Prikaza: 728
|
Autor: AP

Uz obilježavanje svoga dana

Za obnovu pedijatrije donirali 50 tisuća kuna

Rešetari : Za obnovu pedijatrije donirali 50 tisuća kunaBolnici uručili donaciju u iznosu od 50 000 kuna za obnovu Odjela pedijatrije

"Osigurali smo besplatne priključke komunalne infrastrukture, a za pohvalu je reći i da smo možda jedina ili jedna od rijetkih općina u Slavoniji s potpunom infrastrukturom odvodnje, vodovoda, plina, brzom internet mrežom, DTK-a kanalizacijom i mobilnom dostupnom mrežom cijele općine."

 REŠETARI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim branitelja u Rešetarima, započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana općine. Na svečanosti su se okupili brojni gosti, uzvanici i visoki dužnosnici: izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, brigadni general u miru Mladen Mikolčević, pomoćnik ministra Ministarstva uprave RH Mladen Nakić, pomoćnik ministra Ministarstva unutarnjih poslova Žarko Katić, pomoćnik ministra Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, saborski zastupnik Davor Vlaović, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić sa suradnicima, izaslanik zapovjednika Gardijsko oklopne mehanizirane brigade MORH-a brigadira Mijo Validžić, pukovnik Antun Čorak, načelnici prijateljskih općina Kanfanar Sandro Jurman, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marina Davor Radić, iz općine Kostanjevica na Krki iz Republike Slovenije župan Ladko Petretić, načelnici općina Cernik, Staro Petrovo Selo i Velike Vitomir Žakić, Nikola Denis te Vlado Boban.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorila je predsjednica Milka Perković koja je ovom prigodom kazala kako se radilo puno te skrbilo o svemu i zajedničkim snagama nastojalo učiniti maksimalno na dobrobit svih žitelja općine. Brojne projekte koje općina provodi, a koji su sadržani i u općinskom Biltenu, predstavio je načelnik Zlatko Aga koji je posebno istaknuo realizaciju zajedničkog projekta Aglomeracije sedam naselja vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti 42 milijuna kuna te dodao kako je, s Gradom Novom Gradiškom i Općinom Cernik, u postupku javna nabava za biološki pročistač u vrijednosti 30 milijuna kuna. Nadalje govoreći o svemu učinjenom načelnik Aga je rekao: "Domaćinstva se priključuju, kako i ne bi, kada smo za svih 1.500 domaćinstava osigurali i besplatne priključke komunalne infrastrukture, a za pohvalu je reći i da smo možda jedina ili jedna od rijetkih općina u Slavoniji s potpunom infrastrukturom odvodnje, vodovoda, plina, brzom internet mrežom, DTK-a kanalizacijom i mobilnom dostupnom mrežom cijele općine.

 Potpisali smo nedavno i ugovor na sjednici Vlade RH koja je bila namijenjena razvoju Slavonije u Novoj Gradiški za izgradnju reciklažnog dvorišta u vrijednosti 4,5 milijuna kuna, koji je već u fazi pripreme i provedbe javne nabave, kao i nabavke spremnika u iznosu od pola milijuna kuna za selektivno razvrstavanje kućnog otpada. Za naglasiti je da smo prije 2 godine završili sanaciju zatvorene deponije u vrijednosti 22 milijuna kuna te uspješno provodimo monitoring na istoj svake godine što nam je i ugovorna obaveza pa iz toga razloga želim naglasiti da nam je čistoća i ekologija jedan od prioriteta uređenja općine, a posebno da se zovemo općina bez smeća te da svi gradimo ljepšu i uredniju općinu koja će biti puna zelenila i cvijeća, a ne opterećena smećem.

Potpisali smo također ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Rešetarima, vrijednosti 9 milijuna kuna, koji je trenutno u provedbi faze javne nabave te će u roku od mjesec ili dva započeti izgradnja istoga što bi za godinu dana trebalo rezultirati novim objektom dječjeg vrtića i još većeg standarda i brige o najmlađima s ciljem demografske obnove naše Slavonije.

U tijeku su radovi uređenja objekta stare škole u Adžamovcima u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, a skorim završetkom radova objekt će služiti u predškolske svrhe i društvene potrebe. U Vodicama potpisujemo 7,2 milijuna vrijedan projekt uređenja ovoga doma gdje smo sada i novih prostora s uredima i spremnica za vatrogasnu opremu i za naše vatrogasce, koji nagodinu slave 90 godina rada, a kruna ovog ugovora Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i novca kojeg nam je Vlada RH omogućila, bit će realizacija ovog objekta koji nam je bio neophodan za razvoj vatrogastva našeg kraja i zaštitu od požara, kao i civilnu zaštitu od elementarnih nedaća, a posebno prostora kojeg selo Rešetari i općina zaslužuju.

Pripremamo sa županijom dogradnju i adaptaciju stare škole u Rešetarima u vrijednosti 10 milijuna kuna s ciljem i planom da će se ove godine započeti s provedbom ovog projekta po predviđenom planu gradnje od 2 godine. Moram naglasiti i nedavno završeno energetsko ulaganje u osnovnu školu u Rešetarima u vrijednosti 2,5 milijuna kuna što je za našu djecu županija uložila i podigla standard i uvjete školovanja reštaračkog kraja. Završili smo radove uređenja ulice Sv. Valentina u Adžamovcima u vrijednosti 2 milijuna kuna te ceste Bukovica-Drežnik II. fazu izgradnje, naše nove brdske ceste ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, kao i uređenja nogostupa u Rešetarima i pripreme za daljnje radove po fazama u vrijednosti milijun kuna u ovoj godini. Uskoro bi trebali zamijeniti i obnoviti vanjsku rasvjetu cijele općine u vrijednosti 4,5 milijuna kuna kroz program kreditiranja HBOR-a i potporom Vlade RH koja preuzima plaćanje kamata kreditiranja ovog energetskog projekta s emisijom zaštite ispuštanja štetnih čestica svjetlosti i prelaska na led rasvjetu.

Tu je i provedba socijalno uključivog programa „Zaželi" s 30 novih radnih mjesta i zapošljavanjem žena iz naše općine u vrijednosti 5 milijuna kuna. Posebno naglašavam i pohvaljujem ovaj socijalni program iz razloga vođenja skrbi i brige za 210 starijih osoba naše općine koji žive kao samci. Radimo i na nizu manjih projekata, ali ništa manje važnih za svakodnevni život općine i njenih stanovnika – rekao je između ostalog Aga.

U nastavku svečane sjednice najzaslužnijim pojedincima uručena su priznanja i nagrade. Zahvalnicu Općine Rešetari dobili su igrači Nogometnog kluba „Mladost Brđani” juniori, za postignute rezultate na natjecanju juniora te promicanje sporta na području općine Rešetari.

Plaketu Općine Rešetari dobili su Franjo Matijević za postignute uspjehe na međunarodnom studentskom natjecanju u ocjenjivanju vina, Snježana Josipović, za promicanje kulture i amaterskog pjesništva i Mirko Lukačević za zasluge u razvoju vatrogastva u DVD-u Gunjavci.

Grb Općine Rešetari dobio je Dragomir Urban, za stručnu pomoć u provođenju i primjeni zakonskih propisa za potrebe Općine Rešetari; Božo Ljubić, za postignute rezultate i zasluge u poticanju razvoja gospodarstva na području općine Rešetari te Općina Kanfanar, za suradnju kojom se doprinosi razvitku i boljitku općine Rešetari.

 U sklopu današnje proslave načelnik Zlatko Aga uručio je ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju donaciju u iznosu od 50 000 kuna za obnovu Odjela pedijatrije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imenovana nova ravnateljica vrtića

Stara ravnateljica odlazi van

Imenovana nova ravnateljica vrtića

29.7.2019. | 11:00
Do izbora nove ravnateljice došlo je nakon što je njena prethodnica zatražila sporazumni raskid ugovora o radu zbog odlaska na rad u Njemačku gdje planira nastavak života.
Do izbora nove ravnateljice došlo je nakon što je njena prethodnica zatražila sporazumni raskid ugovora o radu zbog odlaska na rad u Njemačku gdje planira nastavak života.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Čarobni svijet' bit će najmoderniji dječji vrtić

Ulaganje od 10 milijuna kuna

'Čarobni svijet' bit će najmoderniji dječji vrtić

10.7.2019. | 20:00
Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % Hrvatska.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % Hrvatska.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rešetari će proglasiti elementarnu nepogodu za dio Općine?

Posljedice jake kiše i vjetra

Rešetari će proglasiti elementarnu nepogodu za dio Općine?

23.6.2019. | 18:00
Ogromne količine oborina i jak vjetar koje su prethodna dva dana pogodile Općinu Rešetari nanijeli su velike štete, čiji će se razmjeri tek vidjeti po završetku rješavanja problema, do kojih možda ne bi došlo da se problemi, na koje Općina Rešetari upozorava već godinama, nisu 'g
Ogromne količine oborina i jak vjetar koje su prethodna dva dana pogodile Općinu Rešetari nanijeli su velike štete, čiji će se razmjeri tek vidjeti po završetku rješavanja problema, do kojih možda ne bi došlo da se problemi, na koje Općina Rešetari upozorava već godinama, nisu 'g
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donirali vagu i isprobali ju

Koliko je tko 'težak'

Donirali vagu i isprobali ju

17.5.2019. | 20:00
Na priloženim fotografijama vidljivo je kako je vaga odmah isprobana, a prema riječima dr. Arlen Car od ovakvih ulaganja najviše koristi imaju pacijenti te je s toga izrazila zahvalu čelnim ljudima što iz proračuna izdvajaju sredstva za pomoć pri opremanju ambulanti.
Na priloženim fotografijama vidljivo je kako je vaga odmah isprobana, a prema riječima dr. Arlen Car od ovakvih ulaganja najviše koristi imaju pacijenti te je s toga izrazila zahvalu čelnim ljudima što iz proračuna izdvajaju sredstva za pomoć pri opremanju ambulanti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radit će tek poneki sretnici

Javni radovi

Radit će tek poneki sretnici

14.4.2019. | 18:30
Općinama s područja Brodsko-posavske županije broj osoba u javnim radovima bit će smanjen u odnosu na 2018. godinu.
Općinama s područja Brodsko-posavske županije broj osoba u javnim radovima bit će smanjen u odnosu na 2018. godinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za zvonik i prilazne staze oko župnih crkvi 50 tisuća kuna

Iz proračuna

Za zvonik i prilazne staze oko župnih crkvi 50 tisuća kuna

15.3.2019. | 14:45
Nogomet i vjera ono su što nam je, ako je suditi po izdvojenim proračunskim sredstvima, itekako bitan segment življenja u lokalnoj zajednici.
Nogomet i vjera ono su što nam je, ako je suditi po izdvojenim proračunskim sredstvima, itekako bitan segment življenja u lokalnoj zajednici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno 200.000 kuna

Vatrogasci

Dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno 200.000 kuna

2.3.2019. | 16:00
Planiraju i dodatna ulaganja u vatrogastvo u iznosu od 6.600.000 kuna.
Planiraju i dodatna ulaganja u vatrogastvo u iznosu od 6.600.000 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo sedam milijuna kuna za Vatrogasni dom

Ulaganja

Gotovo sedam milijuna kuna za Vatrogasni dom

17.2.2019. | 10:15
Projekt rekonstrukcije (dogradnje i nadogradnje) postojećeg vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom bit će namijenjen javnoj uporabi i dostupan svima zainteresiranim građanima i skupinama.
Projekt rekonstrukcije (dogradnje i nadogradnje) postojećeg vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom bit će namijenjen javnoj uporabi i dostupan svima zainteresiranim građanima i skupinama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada suradnja preraste u prijateljstvo

Susreti pjesnika

Kada suradnja preraste u prijateljstvo

19.9.2018. | 16:35
Zahvaljujući poznatoj manifestaciji nazvanoj "Susreti pjesnika" stvorena su brojna prijateljstva, što je najveće bogatstvo.
Zahvaljujući poznatoj manifestaciji nazvanoj "Susreti pjesnika" stvorena su brojna prijateljstva, što je najveće bogatstvo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva milijuna kuna za rekonstrukciju ceste

Javna nabava

Dva milijuna kuna za rekonstrukciju ceste

8.5.2018. | 11:15
U sklopu projekta uredit će i cestovnu odvodnju, kao i javne površine uz cestu.
U sklopu projekta uredit će i cestovnu odvodnju, kao i javne površine uz cestu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Asfaltirat će tri tisuće kvadrata pješačkih staza

U tijeku su radovi

Asfaltirat će tri tisuće kvadrata pješačkih staza

19.3.2018. | 21:00
Uređenjem nogostupa unaprijeđuje se kvaliteta života, ali i sigurnosti prometa, prije svega za djecu, ali i za stanovnike ulice i druge građane.
Uređenjem nogostupa unaprijeđuje se kvaliteta života, ali i sigurnosti prometa, prije svega za djecu, ali i za stanovnike ulice i druge građane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uređenje  parkirališta i prilaza mrtvačnici

Ulaganja u groblje

Uređenje parkirališta i prilaza mrtvačnici

15.2.2018. | 14:45
Vrijednost izvedenih radova iznosi 90 tisuća kuna, a radove izvodi PZC d.o.o., Slavonski Brod.
Vrijednost izvedenih radova iznosi 90 tisuća kuna, a radove izvodi PZC d.o.o., Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više nemaju mjesne odbore

Oni su odlučili:

Više nemaju mjesne odbore

9.2.2018. | 21:00
Višegodišnja analiza utvrdila je da mjesni odbori ne funkcioniraju. Nakon izbora većina mjesnih odbora nije se uopće sastala tijekom mandata.
Višegodišnja analiza utvrdila je da mjesni odbori ne funkcioniraju. Nakon izbora većina mjesnih odbora nije se uopće sastala tijekom mandata.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slijede ovrhe zbog ukupnog duga od 1,7 milijun kuna

Upozorenje dužnicima

Slijede ovrhe zbog ukupnog duga od 1,7 milijun kuna

21.1.2018. | 9:20
"Koristeći sve metode upozorenja i pozivanja dužnika kako ne bi išli u sudske i ovršne postupke, ipak će se za mnoge morati pokrenuti sudski postupci i ovrhe kako bi se aktivnosti naplate i punjenja proračuna ustalila te kako ne bi došlo do otežanog funkcioniranja."
"Koristeći sve metode upozorenja i pozivanja dužnika kako ne bi išli u sudske i ovršne postupke, ipak će se za mnoge morati pokrenuti sudski postupci i ovrhe kako bi se aktivnosti naplate i punjenja proračuna ustalila te kako ne bi došlo do otežanog funkcioniranja."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poziv za ostvarenje potpore za djecu

Pomoć roditeljima

Poziv za ostvarenje potpore za djecu

29.11.2017. | 10:15
Pravo na financijsku pomoć ostvaruje se podnošenjem propisanog Zahtjeva uz obavezno prikupljanje dokumentacije kako je navedeno u članku 3. Odluke o jednokratnoj pomoći za novorođenu djecu u 2017. godini.
Pravo na financijsku pomoć ostvaruje se podnošenjem propisanog Zahtjeva uz obavezno prikupljanje dokumentacije kako je navedeno u članku 3. Odluke o jednokratnoj pomoći za novorođenu djecu u 2017. godini.