Politika : Uprava/Samouprava

6.3.2019. u 10:00
Prikaza: 2466
|
Autor: Željka Gavranović

Sibinjski projekti visoko na rang listi

Najava uređenja šetnice na jezeru Petnja

Sibinj : Najava uređenja šetnice na jezeru PetnjaJezero Petnja, svibanj 2018.(Foto: Ž.G./SBplus/arhiva)

Sudeći prema poziciji na rang listama Agencije za plaćanja, Općina Sibinj uskoro će 'povući' oko milijun kuna sredstava za svoje nove projekte, od kojih će jedan puno značiti i Brođanima, ali i ostalim ljubiteljima prirode.

SIBINJ - Općina Sibinj obavijestila je svoje mještane kako je pred njima provedba dva nova vrijedna projekta kojima će 'povući' milijun kuna europskih sredstava te potpisati nove ugovore o financiranjima.

Radi se, prvenstveno, o projektu „Uređenja šetnice na jezeru Petnja" - omiljenom odredištu ne samo Sibinjaca, nego i brojnih Brođana. Taj je projekt prijavljen na Natječaj naziva „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture".

- Naš Projekt nalazi se na devetom mjestu inicijalne rang liste od ukupno 46 projekata koji bi trebali biti financirani. - poručili su iz Općine Sibinj.

No, osim uređenja šetnice, Jezero Petnju, smatraju mnogi, potrebno je i dodatno 'zaštititi' kao prirodno bogatstvo te spriječiti da na području tog izletišta svatko radi ono što želi.

- Treba zaustaviti privatizaciju Jezera Petnja. Bajte, zemunice i vikendice dno su dna Diljskog oka. - poručio je jedan od čitatelja SBplus-a.

Drugim, pak, projektom Općina želi nabaviti novi traktor s malčerom za krčenje te se, u tom slučaju konkretnom slučaju, Općina nalazi na dvadesetom mjestu od ukupno 43 projekta koja bi trebala biti financirana.

- U Općinu Sibinj stigao je mail Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojim nas obavještavaju o statusu naših predanih zahtjeva za potporu. Nakon ove faze Agencija će izvršiti administrativnu provjeru i obradu svih zahtjeva za potporom te objaviti konačnu rang listu. - dodali su iz Općine.

Kako je za natječaje u kojima sudjeluje Općina Sibinj, Agencija za plaćanja osigurala sto milijuna kuna, a sibinjska se dva projekta nalaze visoko na rang listama onih koji bi trebali 'proći', vjerujemo kako već imaju razloga za slavlje.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
rednex

rednex

Komentirano: 31.3.2019. | 22:27

1

Imaš 70 godina i nemaš djece. Ma bravo, ovo ni Houdini ne bi bolje smislio :)...al eto, već kad tražiš evo ti jedan mali djelić: -https://sibinj.hr/potpisani-ugovori-za-eu-projekt-zazeli/ -https://sibinj.hr/obavijest-mjestanima-kroz-dva-projekta-do-novih-milijun-kuna/ -https://sibinj.hr/stambeno-zbrinjavanje-na-potpomognutim-podrucjima/ -http://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/baka-mara-u-sibinju-je-od-1955-godine-i-kaze:-sibinj-je-za-ne-prepoznat-stalno-se-nesto-radi-27419.html -https://sibinj.hr/asfaltiranje-ceste-u-naselju-jakacina-mala/ -https://sibinj.hr/od-1-1-2019-trgovacki-objekti-na-podrucju-opcine-sibinj-nece-raditi-nedjeljom-i-blagdanima/ -https://sibinj.hr/tradicionalna-fisijada-u-sibinju/ -https://sibinj.hr/dogadanja/cobanijada-u-sibinju/ -http://vas-portal.com/uskoro-uredenje-cestovnog-sredista-u-sibinju/ -https://sibinj.hr/radovi-na-uredenju-kanalske-mreze/ -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/politika/upravasamouprava/najava_uredenja_setnice_na_jezeru_petnja.aspx#.XKEhJqRS_VI -https://sibinj.hr/tag/bartolovci/ -https://sibinj.hr/svecana-posveta-spomenika-i-otvorenje-drustvenog-doma-u-slobodnici/ -https://sibinj.hr/postavljeni-zeleni-otoci-u-naseljima-opcine/ -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/politika/komunalni_poslovi/uz_novu_pjesacku_stazu_dobit_ce_i_novo_prometno_rjesenje.aspx#.XKEdFaRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/politika/upravasamouprava/bit_ce_to_jedan_od_najljepsih_vrtica_zupanije.aspx#.XKEdKqRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/politika/upravasamouprava/potpisani_ugovori_s_predstavnicima_udruga.aspx#.XKEdQqRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/politika/upravasamouprava/postavljena_javna_rasvjeta_na_nadvoznjaku_.aspx#.XKEdW6RS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/gospodarstvo/turizam/sibinj_zele_pretvoriti_u_turisticki_slavonski_kraj.aspx#.XKEdbKRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/gospodarstvo/ostalo/ukupno_33_milijuna_kuna_za_obnovu_zgrada.aspx#.XKEdgqRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/sport/ostalo/i_ucenici_sudjelovali_u_polumaratonu.aspx#.XKEdv6RS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/sport/lov_i_ribolov/andelko_odlazi_ribe_pecati_u_africkoj_rijeci_vaal.aspx -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/kultura/ostalo/dva_sata_plovili_svijetom_stihova.aspx#.XKEd9qRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/obrazovanje/ostalo/novi_natjecaj_za_studentske_stipendije.aspx#.XKEeD6RS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/obrazovanje/osnovno/roditelji_malenih_sibinjaca_barem_za_nesto_ne_moraju_brinuti.aspx#.XKEeJKRS_VI -http://www.sbplus.hr/opcine/sibinj/zivot/ostalo/bozicna_prica_iz_sibinja.aspx#.XKEeOaRS_VI
Petnja_Sibinj

Petnja_Sibinj

Komentirano: 8.3.2019. | 17:12

2

@Sokac471 naravno da će se bajte i zemunice rušiti i to uskoro! Udruga Petnja je izgubila preko 200 članova baš zbog te privatizacije mjesta od strane lokalnih pojedinaca!Ali i tome dolazi kraj!Ivica Koprivnjak predsjednik udruge je izbačen iz ribočuvarske službe,to sve govori!!! Jezero Petnja je dobilo poseban status u sportskom ribolovu, "Ulovi i pusti" režim ribolova.To puno znači za cijelu općinu Sibinj i BPŽ! Sportski šaranski ribolov ima veliki turistički značaj za općinu.Petnja će uskoro postati top destinacija za ribolov i odmor!A ribolovci su poznati kao dobri potrošači! Lov,ribolov,seoski turizam jedna lijepa priča će to biti! Pozdrav!
Kompas

Kompas

Komentirano: 7.3.2019. | 16:07

3

Koliko stete drustvu su prouzrocila dvojac poglavica Miroslav Pohel i Ivica Koprivnjak? Zbog cega je racun udruge bio blokiran? Gdje su nestali novci od Sibinjske fisijade 2017 koje je drustvo ribolovaca dobilo?
Wandovit

Wandovit

Komentirano: 7.3.2019. | 11:18

4

Bit će razvijenija nego Bodensko jezero,još da imamo tvornicu čokolade.
Kompas

Kompas

Komentirano: 7.3.2019. | 10:00

5

Pozdrav Ivici Koprivnjaku i njegovu mentoru Miroslavu Pohelu.
Leonardo

Leonardo

Komentirano: 6.3.2019. | 22:59

6

Kuha lagano u općini Sibinj, koliko se da primjetiti. NETKO će ubrzo iza rešetaka
Taubek

Taubek

Komentirano: 6.3.2019. | 20:03

7

Hahhahaahah...pucao na svjetlecu raketu...hahhahahahah
smogovac35

smogovac35

Komentirano: 6.3.2019. | 19:43

8

Kad je Koprivnjak u pitanju ništa čudno.Tijekom rata prije nego što će ga skinuti Koprivnjak je pucao na svjetleću raketi uvjeren da puca na srpskog padobranca sa baterijom.brojne su Koprivnjakove anegdote sa Petnje.
jakovina

jakovina

Komentirano: 6.3.2019. | 18:41

9

Koprivnjak Ivica- predsjednik udruge treba da ide na reviziju u KB Dubrava odjel psihijatrija.Radi revizije mirovine.
Kompas

Kompas

Komentirano: 6.3.2019. | 18:20

10

Sokac- smiri se, zivot brzo prode, u zivotu sve je prolazno. Naravno, isto tako i vase vikendice i barake na nasoj najljepsoj Petnji.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni neće sudjelovati u radu Azila za životinje

Odluka je donesena

Oni neće sudjelovati u radu Azila za životinje

14.4.2019. | 19:00
"Sukladno udjelu stanovništva solidarno participiranje iznosilo bi za nas 282.825.50 kuna. Kako mi je prijedlog u ovom obliku bio neprihvatljiv predložio sam njegovo neprihvaćanje što je jednoglasno i usvojeno."
"Sukladno udjelu stanovništva solidarno participiranje iznosilo bi za nas 282.825.50 kuna. Kako mi je prijedlog u ovom obliku bio neprihvatljiv predložio sam njegovo neprihvaćanje što je jednoglasno i usvojeno."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započeli s pražnjenjem jezera Petnja i preseljenjem riba

Krenuo posao sanacije

Započeli s pražnjenjem jezera Petnja i preseljenjem riba

14.4.2019. | 10:00
Čim riba bude prebačena na sigurno jezero će u potpunosti biti ispražnjeno i moći će započeti gotovo pet milijuna kuna vrijedan posao na sanaciji brane.
Čim riba bude prebačena na sigurno jezero će u potpunosti biti ispražnjeno i moći će započeti gotovo pet milijuna kuna vrijedan posao na sanaciji brane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U obnovu školskih zgrada uloženo više od deset milijuna kuna

Energetska obnova

U obnovu školskih zgrada uloženo više od deset milijuna kuna

6.4.2019. | 11:00
Učenici dvije škole s područja Brodsko posavske županije ovih dana dobivaju novouređene prostore u čiju je obnovu uloženo ukupno više od deset milijuna kuna.
Učenici dvije škole s područja Brodsko posavske županije ovih dana dobivaju novouređene prostore u čiju je obnovu uloženo ukupno više od deset milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Provjerite jeste li na listi birača

U susret izborima

Provjerite jeste li na listi birača

1.4.2019. | 19:40
Iz Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji ističu kako birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na sam dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje.
Iz Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji ističu kako birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na sam dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tvrtka Čepo Sibinju uplatila preko milijun kuna

Upravni sud presudio

Tvrtka Čepo Sibinju uplatila preko milijun kuna

30.3.2019. | 21:30
Krajem prošlog tjedna, tvrtka Čepo d.o.o. sudskim je putem prisiljena da na račun Općine Sibinj uplati više od milijun kuna komunalnog doprinosa za objekt sagrađen na općinskom zemljištu kupljenom prije više od desetljeća.
Krajem prošlog tjedna, tvrtka Čepo d.o.o. sudskim je putem prisiljena da na račun Općine Sibinj uplati više od milijun kuna komunalnog doprinosa za objekt sagrađen na općinskom zemljištu kupljenom prije više od desetljeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je nadležan za uklanjanje kućica oko jezera Petnja?

Mještani se bune protiv privatizacije

Tko je nadležan za uklanjanje kućica oko jezera Petnja?

25.3.2019. | 19:20
Nakon dužeg uživanja u ljepoti šume koja okružuje jezero Petnju i pomnijeg promatranja, svatko bi mogao uočiti barake koje vire iz zelenila. Mada vlasnici u njima uživanju, mnogim mještani općine Sibinj smeta takvo uzurpiranje i privatizacija jednog od najljepših prirodnih ljepot
Nakon dužeg uživanja u ljepoti šume koja okružuje jezero Petnju i pomnijeg promatranja, svatko bi mogao uočiti barake koje vire iz zelenila. Mada vlasnici u njima uživanju, mnogim mještani općine Sibinj smeta takvo uzurpiranje i privatizacija jednog od najljepših prirodnih ljepot
SBplus.hr, Slavonski Brod : Postavljena javna rasvjeta na nadvožnjaku

DObra vijest

Postavljena javna rasvjeta na nadvožnjaku

23.3.2019. | 20:05
"Nakon mnogo godina riješen je ovaj problem koji će omogućiti i sigurnost djece koja svakodnevno navedenom dionicom idu pješke u školu."
"Nakon mnogo godina riješen je ovaj problem koji će omogućiti i sigurnost djece koja svakodnevno navedenom dionicom idu pješke u školu."
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bit će to jedan od najljepših vrtića Županije'

Mladi poručuju:'Sretni smo zbog prilika'

'Bit će to jedan od najljepših vrtića Županije'

22.3.2019. | 9:15
Za godinu dana, najavili su iz Općine, na građevinskoj parceli velikoj 1829 kvadratnih metara, niknut će jedan od najljepših vrtića Brodsko-posavske županije. Mještane smo pitali što misle o tome.
Za godinu dana, najavili su iz Općine, na građevinskoj parceli velikoj 1829 kvadratnih metara, niknut će jedan od najljepših vrtića Brodsko-posavske županije. Mještane smo pitali što misle o tome.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisani ugovori s predstavnicima udruga

Financiranje

Potpisani ugovori s predstavnicima udruga

21.3.2019. | 16:20
U ime općine Sibinj ugovor je potpisao zamjenik načelnika Tomislav Topalović istaknuvši vrlo dobru suradnju sa svim udrugama na području općine Sibinj, zaželjevši im pri tome kvalitetno provođenje projekata za koje su dobile sredstva.
U ime općine Sibinj ugovor je potpisao zamjenik načelnika Tomislav Topalović istaknuvši vrlo dobru suradnju sa svim udrugama na području općine Sibinj, zaželjevši im pri tome kvalitetno provođenje projekata za koje su dobile sredstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najviše daju za nogomet i fišijadu

Slijedeći onu 'Kruha i igara'

Najviše daju za nogomet i fišijadu

14.3.2019. | 21:00
U raspodjeli općinskog novca, dosta su dobro prošli KUD-ovi, a kada su manifestacije u pitanju najviše sredstava 'odlazi' na poznatu fišijadu. Ipak, od nogometa i u ovom slučaju ništa nije bitnije.
U raspodjeli općinskog novca, dosta su dobro prošli KUD-ovi, a kada su manifestacije u pitanju najviše sredstava 'odlazi' na poznatu fišijadu. Ipak, od nogometa i u ovom slučaju ništa nije bitnije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na opasnoj dionici postavljaju kamere za nadzor brzine

Zbog velikih brzina i previše nesreća

Na opasnoj dionici postavljaju kamere za nadzor brzine

9.3.2019. | 12:30
Općina koja je i tražila postavljanje kamere za nadzor brzine, u projekt će biti uključena tako što će snositi troškove priključka struje i plaćanja mjesečne potrošnje električne energije za taj fiksni uređaj.
Općina koja je i tražila postavljanje kamere za nadzor brzine, u projekt će biti uključena tako što će snositi troškove priključka struje i plaćanja mjesečne potrošnje električne energije za taj fiksni uređaj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz obnovu škole uveli i jednosmjenski rad

Energetska obnova

Uz obnovu škole uveli i jednosmjenski rad

26.2.2019. | 12:00
Cijela zgrada škole i dvorane bit će obložena toplinskom izolacijom, odnosno kamenom vunom, radi dodatne uštede na grijanju na radijatore će biti postavljeni termo-ventili, a na dotrajalo krovište, kazao je ravnatelj, bit će stavljeni paneli.
Cijela zgrada škole i dvorane bit će obložena toplinskom izolacijom, odnosno kamenom vunom, radi dodatne uštede na grijanju na radijatore će biti postavljeni termo-ventili, a na dotrajalo krovište, kazao je ravnatelj, bit će stavljeni paneli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izabrali izvođača za gradnju dječjeg vrtića

U Općini Sibinj

Izabrali izvođača za gradnju dječjeg vrtića

23.2.2019. | 21:00
Na natječaj su se javile tri tvrtke: Vukojević gradnja iz Slavonskog Broda, Cromax iz Slavonskog Broda i Promet građenje iz Požege.
Na natječaj su se javile tri tvrtke:Vukojević gradnja iz Slavonskog Broda, Cromax iz Slavonskog Broda i Promet građenje iz Požege.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Njihova žrtva ne smije nikada biti zaboravljena'

Dan Općine Sibinj

'Njihova žrtva ne smije nikada biti zaboravljena'

19.2.2019. | 15:00
"Sibinjske žrtve predstavljale su svojevrstan križni put za hrvatski narod, a čija je zadnja postaja bio Domovinski rat. I žrtve iz 1935. godine i iz Domovinskog rata imaju istu ideju bez obzira na vremenski odmak - a to je ideja o slobodnoj Hrvatskoj državi. I zato ih nikada ne
"Sibinjske žrtve predstavljale su svojevrstan križni put za hrvatski narod, a čija je zadnja postaja bio Domovinski rat. I žrtve iz 1935. godine i iz Domovinskog rata imaju istu ideju bez obzira na vremenski odmak - a to je ideja o slobodnoj Hrvatskoj državi. I zato ih nikada ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dan Općine proslavit će petodnevnim programom

84. obljetnica 'Sibinjskih žrtava'

Dan Općine proslavit će petodnevnim programom

13.2.2019. | 9:30
I ove godine Općina je priredila bogat program obilježavanja svoga Dana, ali i Dana sjećanja na Sibinjske žrtve. Evo što vas sve očekuje u petodnevnom programu.
I ove godine Općina je priredila bogat program obilježavanja svoga Dana, ali i Dana sjećanja na Sibinjske žrtve. Evo što vas sve očekuje u petodnevnom programu.