Politika : Komunalni poslovi

11.5.2019. u 14:00
Prikaza: 1706
|
Autor: Željka Gavranović

Radno i subotom

'Očekujemo da će danas radovi stići do centra sela'

Sikirevci : 'Očekujemo da će danas radovi stići do centra sela'(Foto: PZC)

Duži kišni periodi otežavaju posao radnicima koji proljeće koriste za veliki broj radova na uređenju i održavanju cesta. Stoga koriste i subote kako bi posao što prije priveli kraju.

SIKIREVCI - U Općini Sikirevci radno je čak i subotom. Radnici Poduzeća za ceste koriste svaki lijep dan kako bi što prije završili asfaltiranje Ulice Ljudevita Gaja u kojemu ih neprestano prekidaju duža kišna razdoblja.

- Asfaltiranje je počelo prošli tjedan, ali je zbog jake kiše stopirano na par dana. Zato rade i subotom, da odrade koliko god je moguće prije novih oborina koje su najavljene. Prema mojim procjenama, danas bi trebali proći centar sela s tim završnim slojem. Taj drugi završni sloj stavljen je od ulaza u Kruševicu. - za SBplus kazao je Josip Nikolić, načelnik Općine Sikirevci.

Inače, središnja je ulica Naselja Sikirevci dio državne ceste D7, tako da su za njezino održavanje i radove koji su u tijeku odgovorne Hrvatske ceste.

Općina će također dobar dio sredstava iz ovogodišnjeg Proračuna uložiti u izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture. Tako će za održavanje nerazvrstanih cesta i javno-prometnih površina biti izdvojeno sto tisuća kuna, za održavanje javnih zelenih površina 225 tisuća, a za njihovo čišćenje šezdeset.

U javnu rasvjetu Sikirevčani će ove godine uložiti 50 tisuća kuna, u nabavu opreme 170, a u uređenje groblja trideset tisuća kuna. Održavanje dječjih igrališta koštat će ih, pak, dvadeset tisuća kuna. Na gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture bit će utrošeno više od 5,7 milijuna kuna.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sikirevčani su danas nasmiješeni, ali to mogu biti i Brođani

'Happy end' slavonskobrodske tragedije

Sikirevčani su danas nasmiješeni, ali to mogu biti i Brođani

8.11.2018. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska Posavina s partnerima izvela radova za 225 milijuna

Investicija vrijedna 493 mil. kuna

Brodska Posavina s partnerima izvela radova za 225 milijuna

7.9.2016. | 12:21
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sikirevčani i dalje žedni kraj vode

Bez vodovoda do 2013.

Sikirevčani i dalje žedni kraj vode

8.3.2011. | 15:33
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vinkovčani se kupaju u sikirevačkoj vodi

Sikirevčani žedni na izvoru

Vinkovčani se kupaju u sikirevačkoj vodi

10.1.2011. | 17:30