Politika : Političke stranke

15.6.2020. u 21:40
Prikaza: 7562
|
Autor: JZ/SBplus

Prema našim informacijama

Konačna lista HDZ-a za V. izbornu jedinicu

root : Konačna lista HDZ-a za V. izbornu jedinicu

Slaganje izbornih lista u velikoj stranci vrlo je složen proces. Osim doktora Samardžića, predloženi su bili i Marko Šimić, Dragan Jelić, Dunja Magaš i drugi koji su zaslužni za izborne rezultate brodsko-posavskog HDZ-a. Nažalost, ne mogu svi iz Slavonaskog Borda na listu.

SLAVONSKI BROD / VUKOVAR / POŽEGA - Prije 11 dana objavili smo informaciju o mogućoj listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore u V. izbornoj jedinici. Učinili smo to temeljem informacija kojima smo tada raspolagali zahvaljujući susretljivosti članova županijskih odbora t stranke u Vukovarsko srijemskoj, Brodsko posavskoj i Požeško slavonskoj županiji. Najavili smo kako je izvjestan sljedeći poredak:

1. Dr.sc. Zdravko Marić, ministar financija (BPŽ)

2. Mario Banožić, ministar državne imovine (VSŽ)

3. Josip Aladrović ministar rada i mirovinskog sustava (PSŽ)

4. Pero Ćosić, zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko posavske županije (BPŽ)

5. Marijana Balić, zastupnica (VSŽ)

6. Dr.sc. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško slavonske županije (PSŽ)

7. Dr.sc. Danijel Marušić, župan Brodsko posavske županije (BPŽ)

8. Nikola Mažar, državni tajnik i povjerenik za grad Vukovar (VSŽ)

9. Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice (PSŽ)

10. Dr.sc. Josip Samardžić, predsjednik HDZ-a Slavonski Bord (BPŽ)

11. Dražen Milinković, zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Vukovarsko srijemske županije(VSŽ)

12. Zvonko Milas, državni tajnik (VSŽ)

13. Ljubica Maksimčuk, zastupnica (BPŽ)

14. Davor Miličević, zastupnik i gradonačelnik Županje (VSŽ) 

Nažalost, mada ne previše, pogriješili smo. Lista nije složena onako kako su mislili neki ovdašnji članovi stranke da bi složena trebala biti.

Sat vremena prije sjednice Predsjedništva stranke, na kojoj će sve liste biti potvrđene, a potom predložene na usvajanje Nacionalnom vijeću, navodno, lista izgleda kako slijedi: 

1. Zdravko Marić, Slavonski Brod

2. Mario Banožić, Vinkovci

3. Josip Aladrović, Pleternica

4. Pero Ćosić, Slavonski Brod

5. Marijana Balić, Vukovar

6. Mladen Karlić, Vinkovci

7. Darko Puljašić, Požega

8. Danijel Marušić, Nova Gradiška

9. Nikola Mažar, Vukovar

10. Ankica Zmaić, Perkovci

11. Josip Šarić, Otok

12. Anamarija Blažević, Pakrac

13. Ljubica Maksimčuk, Slavonski Brod

14. Stevo Culej, Jarmina 

Dakako, u idućih par sati moguće su i neke promjene na nekoj od lista, ali vrlo male, rekoše nam naši izvori. Na upit - kako to da na listi nisu doktori znanosti i ravnatelji županijskih bolnica - predsjednik slavonsko-brodskog HDZ-a, dr.sc. Josip Samardžić i predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, prof.dr.sc. Željko Glavić, dobili smo odgovor kojeg parafraziramo:

- Slaganje izbornih lista u velikoj stranci vrlo je složen proces. Osim doktora Samardžića, predloženi su bili i Marko Šimić, Dragan Jelić, Dunja Magaš i drugi koji su zaslužni za izborne rezultate brodsko-posavskog HDZ-a. Nažalost, ne mogu svi iz Slavonaskog Borda na listu. Izuzetno je važno 'pokriti' sve dijelove Brodsko posavske županije. Utemeljiteljica i dugogodišnja tajnica brodsko-posavskog HDZ-a te dugogodišnja općinska načelnica Vrpolja, Ankica Zmajić, izuzetno je vrijedna kandidatkinja koja zadovoljava oba kriterija - žena je i živi na istoku Županije - što je prevagnulo tijekom odlučivanja o tome. Što se tiče kolege Glavića, on je sam izrazio želju da ne bude na listi, a potom predložio požeškog gradonačelnika i predsjednika HDZ-a toga grada, Darka Puljašića, što je prihvaćeno. - kazao je izvor SBplus-a.  

Broj komentara: 71

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Zzx3

Zzx3

Komentirano: 7.7.2020. | 1:53

1

Plenković SDP učinio potpuno nepotrebnim jer je značajan dio lijevog biračkog tijela u njemu dobio svog autentičnog predstavnika Upravo tako.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 26.6.2020. | 9:17

2

veles@ . . hitno na liječenje. Još uvijek ne razlikuješ dobro od zla! Pa i sami HDZ-ovci govore da je Plenković poput Sanadera...čemu onda više komentirati? Čak su ga i strani mediji počeli prikazivati u lošem svijetlu...pad demokracije, porast korupcije, cvijeta uhljebništvo, ne poštuje institucije sistema (ignorira Povjerenstvo za ispitivanje sukoba interesa), glumi malog Boga ("tko mi što može"), afera BORG, odabrao 15 ministara koje je branio do posljednjeg daha, al' su ipak morali dati ostavke pod pritiskom javnosti. Znači, ne zna odabrati poštene i kompetentne ljude. Mladi odlaze, država tone sve dublje...Pored sebe drži čovjeka koji je Sanaderu "prenosio" lovu, a sada tvrdi da nije znao da je lova u torbi. Treba li više?
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 26.6.2020. | 8:59

3

zdravko maric zivi u Zagrebu 25 godina tamo ima adresu prijavljenu nekad davno zivio u Brodu.mali je purger a ne brođanin nemoj te varati napaceni narod . Zdravko Maric Zagreb
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 23.6.2020. | 11:48

4

https://www.24sata.hr/news/vlada-dijeli-hrpu-novca-ljudima-iz-bih-za-traktorsku-opremu-berac-kukuruza-pvc-stolariju-701171,, dokle čemo trpjeti ovu zajebanciju
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 23.6.2020. | 11:41

5

Veles, apsolutno si u pravu sami smo si krivi ,lijeno mi je otići do mijesne zajednice ,čak ne znam mi tko je predsjednik mjesne zajednice,
veles

veles

Komentirano: 23.6.2020. | 11:23

6

Uz sve mane, pa i izostanak Šokaca s liste ( za što smo i sami krivi) još uvijek je Plenković doktor znanosti za ove likove koji se trpaju da bi vodili državu. Četiri koplja iznad.
Jankel_sokacki

Jankel_sokacki

Komentirano: 23.6.2020. | 11:00

7

Zašto vude nema ni jednoga Baje? Sunce vam kalaisano.
bezmalo

bezmalo

Komentirano: 22.6.2020. | 23:19

8

Imate konačnu listu HDZ-a i SDP-a. Što je s ostalim listama za V. iozbornu jedinicu ili ste potpuno odustali od objektivnog informiranja javnosti ili neka čitatelji uopće ne dolaze na ovaj portal već se drže DIP-a?
PrijesvegaBaja

PrijesvegaBaja

Komentirano: 21.6.2020. | 9:40

9

Imao je puno posla u Perkovci, https://sib.net.hr/vijesti/regija/3837348/20-godisnjaku-prijava-jer-je-skupljao-otpad-bez-dozvole/
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.6.2020. | 11:06

10

Odakle si izvukao bleiburg dobro da se nisi sjetio lomaća, seljačke bune, to doga nisi došao u školi to se ući u petom osnovne, ajde bježi,
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.6.2020. | 11:03

11

DIJETE , STIPE, dok netko ne najebe i to dobro nečemo se pomaknuti iz blata u kom se ti valjaš
Stipe

Stipe

Komentirano: 19.6.2020. | 10:55

12

Dakle Andersonu, činjenica da su neki kršili i krše zakone, za tebe je opravdanje po kojemu mi svi ostali trebamo raditi mimo zakona. Pravosuđe nam ne valja (što se slažem) pa zato nikome nisu potrebni nikakvi dokazi (što se ne slažem). Vjerojatno bi trebali organizirati javne linčeve na kojima bi ti i tvoji istomišljenici bili vrhovni arbitri i stvari rješavali po kratkom postupku. Vjerojatno po uzoru na Bleiburg. Vidim da ti je frka stati iza vlastitih riječi. Glede pretvorbe, još smo svi narajcani silnim slučajevima koje je Lignjoslav obećavao riješiti i uspješno riješio. Kotač povijesti se ne vraća nikada unazad. Kad čovjek o tome malo razmisli, jasno mu bude tko je od nas dvojice dijete koje vjeruje u bajke.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.6.2020. | 8:41

13

Sve su tebi insinuacije , jer si dijete , a za većeru, piće samo uz dozvolu tvojih roditelja jer si daleko od punoljenosti. Što ti kao maloljetnik znaš o pretvorbi , korumpiranom sudstvu političarima kojim nikada nije dosta, kupovina tvrtki za 1 k , parcelizaciji zemljišta ,poticajima u poljoprivredi itdto je za tebe naučna fantastika , ti još uvijek gledaš ALADINA , I PEPELJUGU iz bakinog krila ,nekad ti zavidim međutim istina je surovija ,vidjeti ćeš kad odrasteš a to če biti nikada jer mozgovno ostati na nivou osnovne škole
Stipe

Stipe

Komentirano: 19.6.2020. | 8:30

14

leteći - nema među nama nikakve rasprave. Ja nabrajma činjenice i analitički ti prikazujem situaciju, a ti iznosiš svoje dojmove. Imaš li neki konkretan podatak vezan uz Dalićku, neku optužnicu, neku istragu, tekst nekog ozbiljnog analitičara koji nije iz MZ - Novosti, ruskih obavještajnih materijala, američkih fake news? Sve što postoji je insinuacija povezanosti Daličke i Plenkovića sa tzv. grupom Borg, tj. jednim odvjetničkim uredom i nekoliko menadžera, koji su, moguće je, profitirali od procesa tranzicije feudalnog lena u normalnu korporaciju. Je li to moralno, svatko donosi drugačiji zaključak. Vjerojatno moralnije od (ne)postupanja MIlanovića i kompanije, kao i onih prije njih, koji su zatvarali oči i pravili se da feudalni slon u sobi ne postoji. Ti sipaš žuć na ljude koji su vidjeli tog slona i odlučili ga kaokogod otjerati iz sobe. To je kao da se ljutiš na vatrogasce što nisu došli 20 sekundi ranije gasiti požar, što ga nisu gasili onako kako bi ti to volio, što nisu tebe pitali kako ga gasiti, a uopće te ne zanimaju oni koji su požar potpalili i one koji su mirno gledali kako se požar razbuktava. Jebena logika. Za kronologiju događaja preporučam da par puta pogledaš Juričanovog Gazdu.
Stipe

Stipe

Komentirano: 19.6.2020. | 8:19

15

MENTALIST - "milijarde su nestale,da li iz braniteljskih iili mirovinskih fondova to čemo saznati najkasnije do kraja godine" - onog trena kada se to dogodi ove godine, dobit ćeš moju javnu ispriku i plaćam ti večeru, piće gdje god to želiš. Hoćeš li se ti obvezati isto, ako se to ne dogodi? Imaš li kakve podatke o tim miluijunima, makar nekakav tekst iz Mikijevog zabavnika? Može i iz pupovčevijh Novosti, dođe ti na isto :)
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.6.2020. | 5:54

16

STIPE, milijarde su nestale,da li iz braniteljskih iili mirovinskih fondova to čemo saznati najkasnije do kraja godine a možda i prije ovisi koja opcija pobijedi a onda možemo dalje razgovarati koje posuđivao naše novce iz tih fondova i tko je suorganizator i saučesnik toga i onda dolazi na vidjelo sposobnost i odgovornost
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 18.6.2020. | 21:29

17

Dalička morala otići zbog dojma!? A u 3 p.m. s kim se ja raspravljam .
Brexsit

Brexsit

Komentirano: 18.6.2020. | 20:28

18

Stipe,ti sazrenio za liječenje.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 18.6.2020. | 20:01

19

Nije naš novac to stoji ,međutim naša je baranja koju bi rusi mogli prodati kada im se digne k.... i to bilo kome , puno toga je u igri a da ovaj naš igrač nije znao to ili je nesposoban ili je duboko upleten ,ajmo imovinske kartice pa da vidimo
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 18.6.2020. | 19:55

20

Ti i bi todoriču i ostalim lopovima oprostio,a to tko to napravi je s njim vrcao med ,to je poanta svega a najsmješnije je to da su gotovo svi u talu plus crkva i nikome ništa ,čovjeku ne mogu ništa jer ih drži za muda i previše filizofiraš niti smrdiš niti mirišeš najgori oblik ponašanja izvini ali to je tako ćas bi piškio čas bi kakio

Broj komentara: 71

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123...

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovdje su potrošili malo, a dobili puno

Nesklad između uloženog i osvojenog

Ovdje su potrošili malo, a dobili puno

6.7.2020. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : S nadmoćnih 5266 glasova birača (i) Prkačin odlazi u Sabor

Velika pobjeda na drugom kraju Hrvatske

S nadmoćnih 5266 glasova birača (i) Prkačin odlazi u Sabor

6.7.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko su pojedinačni pobjednici lista za Petu izbornu jedinicu

Najveći broj glasova osvojio/la je...

Tko su pojedinačni pobjednici lista za Petu izbornu jedinicu

6.7.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

Parlamentarni izbori 2020.

HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

5.7.2020. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Slavonija treba biti rješenje, a ne problem'

Restart koalicija - V. Izborna jedinica

'Slavonija treba biti rješenje, a ne problem'

3.7.2020. | 19:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

Pero Ćosić o bivšem stranačkom kolegi:

'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

3.7.2020. | 14:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Matija Jošić: 'Imamo snage promijeniti Slavoniju'

Predstavljamo kandidata Mosta

Matija Jošić: 'Imamo snage promijeniti Slavoniju'

2.7.2020. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : „Netko ima pare, a netko drugare"

Stribor Valenta:

„Netko ima pare, a netko drugare"

2.7.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ko to kaže 'ko to laže?

Alal ti vera

'Ko to kaže 'ko to laže?

27.6.2020. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njih 182 iz V. izborne jedinice žele u Hrvatski sabor

Svi na jednom mjestu

Njih 182 iz V. izborne jedinice žele u Hrvatski sabor

26.6.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tko ako ne mi i kada ako ne sada'

MOST predstavio kandidate u Slav. Brodu

'Tko ako ne mi i kada ako ne sada'

25.6.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ovci sigurno nisu na prodaju

Pažljivo tijekom snimanja

HDZ-ovci sigurno nisu na prodaju

24.6.2020. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Glasate li za nas, učinili ste to na vlastitu odgovornost

Oni otvoreno poručuju:

Glasate li za nas, učinili ste to na vlastitu odgovornost

23.6.2020. | 18:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što će HDZ donijeti Hrvatskoj - prolom oblaka ili sunce?

Predizborna obećanja i obveze

Što će HDZ donijeti Hrvatskoj - prolom oblaka ili sunce?

19.6.2020. | 21:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

'Sigurna Hrvatska'

Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

9.6.2020. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo su izgledni SDP-ovi zastupnici iz V. izborne jedinice

Prema informacijama SBplus-a

Ovo su izgledni SDP-ovi zastupnici iz V. izborne jedinice

5.6.2020. | 22:30