Obrazovanje : Ostalo

25.3.2021. u 9:30
Prikaza: 908
|
Autor: Petra Supan

Povodom Dana Europe

Mlade talente pozivaju neka sudjeluju u natjecanju

Požega : Mlade talente pozivaju neka sudjeluju u natjecanju Ekonomska škola Požega(Foto: SBplus)

Učenici koji žele sudjelovati, prijavljuju se fotografijom, a svoj talent mogu pokazati i oni koji se bave snimanjem, pjesmom ili likovnim izražavanjem.

POŽEGA - Povodom Dana Europe, profesorice stranih jezika Ekonomske škole u Požegi, Jelena Kovačević i Martina Budimir, organizirale su natjecanje na temu 'Let's celebrate! Wish EU a happy birthday in a creative and original way!' / 'Feiern wir den Europatag! Wünsche der EU alles Gute zum Geburtstag, und zwar auf eine kreative und originelle Weise!' (Slavimo! Zaželimo EU sretan rođendan na kreativan i originalan način).

- Ekonomska škola Požega, Škola ambasador Europskog parlamenta u Hrvatskoj, poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe. - objavila je Ekonomska škola na svojoj Facebook stranici.

Cilj ovog natjecanja je podizanje svijesti mladih o važnosti EU, slanje zajedničke poruke o poštivanju raznolikosti, promicanje stranih jezika, poticanje kreativnosti te jačanje samopouzdanja među mladim ljudima.

- Ideja se 'kuhala' dvije godine. Ja sam htjela nekako obilježiti Dan Europe na županijskoj razini i predložila profesorici Kovačević da to zajedno učinimo. S obzirom na 'novo normalno' i puno međunarodnih kontakata, zaključile smo da možemo organizirati nešto na međunarodnoj razini. Ona je predložila natjecanje i malo pomalo došle smo do konačnoga koncepta. Pripreme su bile detaljne jer smo željele organizirati sve na razini koja priliči međunarodnome natjecanju. Već nam se javljaju zainteresirane škole iz Hrvatske i širom svijeta, pa čak i iz Indije. U promociji i osiguranju nagrada imamo potporu raznih institucija i organizacija. Veselimo se radovima! - za SBplus kazala je profesorica Martina Budimir.

Natjecanje se odvija na engleskom i njemačkom jeziku, a sudjelovati mogu učenici iz svih zemalja. Broj sudionika je ograničen, odnosno, po školi može sudjelovati maksimalno pet učenika i dozvoljen je samo jedan rad po učeniku. Ovo je natjecanje osmišljeno za pojedinačne prijave, što znači da nema grupnog rada ili prijavljivanja. Sudjelovati mogu djeca od deset do 14 godina te mladi od 15 do 19 godina.

Učenici koji žele sudjelovati, prijavljuju se fotografijom, dakako, svoj talent mogu pokazati i oni koji se bave snimanjem, pjesmom ili likovnim izražavanjem. Videozapis koji natjecatelj prijavljuje može trajati najviše 30 sekundi, a pjesma maksimalno jednu minutu. Naslikani/nacrtani radovi mogu biti skenirani ili računalno generirani, u obzir dolaze crtanje, slikarstvo, grafika ili kolaž.

Svi radovi moraju biti originalni i neobjavljeni, a plagijati će biti odbijeni. Sudionici natječaja moraju imati sva autorska prava rada. Sudionici natječaja prenose pravo organizatoru da koristi djela, identitet autora, fotografiju za priopćenja za medije i promociju te da ih prezentira na izložbama.

Radovi se ocjenjuju po kriterijima: individualnost, originalnost, primjerenost dobi kao i posebna poruka rada. U kategoriji djece predviđene su tri nagrade, kao i u kategoriji mladih. Prijave traju do 30. travnja 2021. godine, a za prijavu svaki nastavnik/mentor/supervizor mora ispuniti i dostaviti online obrazac za registraciju u roku za prijavu.

Naime, sva polja obrasca za registraciju ( bit.ly/EUday21 za engleski i bit.ly/Europatag21 za njemački jezik) moraju biti popunjena kako bi ona bila prihvaćena. Sudionik će potvrditi da je dobio roditeljski pristanak za sve učenike koji sudjeluju u programu, a učiteljima je preporučeno da svaki obrazac za pristanak zadrže u svojoj školi.

Nakon registracije, organizator sudioniku šalje e-poštu kako bi potvrdio primitak te samu registraciju.

Završetkom natjecanja, organizatorice će poslati e-mail u kojem će biti pozvani svi sudionici, kao i njihovi nastavnici, na ceremoniju dodjele nagrada putem interneta. Ceremonija će biti održana na dan Europe, odnosno 9. svibnja, a pet dana prije svi detalji bit će objavljeni putem e-maila.

Sve detalje natjecanja o formatima radova te kontaktima u slučaju poteškoća ili dodatnih pitanja možete pronaći na slijedećim poveznicama: bit.ly/EUDAYterms (eng) ili bit.ly/EuropatagTB (de).

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Škola nam omogućuje upoznavanje drugih zemalja i kultura'

U Makedoniji provele šest dana

'Škola nam omogućuje upoznavanje drugih zemalja i kultura'

15.10.2021. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U uspjeh na radnom mjestu ulažemo i slobodno vrijeme'

Soba puna uspješnih žena

'U uspjeh na radnom mjestu ulažemo i slobodno vrijeme'

11.10.2021. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo su najuspješniji u dvije slavonske županije

Donosimo imena djelatnika

Ovo su najuspješniji u dvije slavonske županije

8.10.2021. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Studentima će subvencionirati smještaj u Studenskom domu

Natječaj još uvijek traje

Studentima će subvencionirati smještaj u Studenskom domu

22.9.2021. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Smatram da pojedinac može imati veliki utjecaj na društvo.'

Učenica trećeg razreda srednje škole:

'Smatram da pojedinac može imati veliki utjecaj na društvo.'

12.9.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto fotografiranja s djecom, provjerio uvjete rada

Promet posebno opasan za najmanje

Umjesto fotografiranja s djecom, provjerio uvjete rada

6.9.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju dva dana za podnošenje prigovora

Izašli privremeni rezultati

Imaju dva dana za podnošenje prigovora

14.7.2021. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko će učenika primati?

Još malo kreću upisi

Koliko će učenika primati?

10.6.2021. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo što kaže ravnateljica požeške Gimnazije

Čuli smo maturante

Evo što kaže ravnateljica požeške Gimnazije

19.5.2021. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne želimo biti online. Želimo biti offline i u klupama!'

Maturanti održali mini norijadu

'Ne želimo biti online. Želimo biti offline i u klupama!'

17.5.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi učenici vraćaju se u školske klupe

Od ponedjeljka

Svi učenici vraćaju se u školske klupe

15.5.2021. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko su pobjednici u kategorijama - djeca i mladi?

Sudjelovao 131 učenik iz 14 zemalja

Tko su pobjednici u kategorijama - djeca i mladi?

10.5.2021. | 17:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : U što će pretvoriti stari restoran?

Zanima li vas?

U što će pretvoriti stari restoran?

5.4.2021. | 15:00