Reagiranja

16.8.2020. u 14:00
Prikaza: 7895
|
Autor: SBplus/Mijo Kokanović

Ogorčenost, prezir, optužbe...

Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

root : Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka SvirčevićaMijo Kokanović i Mirko Svirčević(Foto: SBplus i privatni arhiv)

Dopisom naslova 'Križni put prvog načelnika Općine Gundinci', redakciji portala SBplus obratio se Mijo Kokanović (HDZ). Njegovu kratku ispovijest, kojom izražava svoju ogorčenost, prezir i optužbe protiv ovdašnjih čuvara pravne države, donosimo u cijelosti.

Križni put prvoga načelnika Općine Gundinci

Prije nekoliko mjeseci bili su izbori za predsjednika Republike Hrvatske, a u nedjelju 5. srpnja 2020. godine održani su Parlamentarni izbori za Hrvatski sabor.

Na kraju sam zaključio da u našoj hrvatskoj državi ne vlada pravo, nego zločinačka udružena institucija sudstvo, policija i porezna uprava, ne gledajući na stranku i nacionalnost.

Izbore za Hrvatski sabor u Općini Gundinci provodi DIP Brodsko-posavske županije s predsjednikom Mirkom Svirčevićem. Glasovanje je održano u osnovnoj školi „Augusta Šenoe", koja se nalazi u centru sela, na četiri izborna mjesta u tri učionice i hodniku.

Ukupan broj birača u Općini Gundinci, prema  popisu za izbor predsjednika RH je 1.537, a  glasovanju je pristupilo 768 birača, dok je za Parlamentarne izbore RH broj birača prema popisu 1.532, a glasovanju ih je pristupilo 584.

Prema broju birača u Općini Gundinci, a pogotovu prema odazivu na birališta, moglo bi se provesti glasovanje i sa jednim izbornim mjestom, eventualno s dva. Nikako nisu potrebna četiri izborna mjesta, jer to je samo rasipanje novčanih sredstava poreznih obveznika.

Predsjednik DIP-a, BPŽ-e Mirko Svirčević i načelnik Općine Gundinci, Ilija Markotić, možda imaju drugih briga pa nemaju vremena voditi računa o štednji društvenoga novca.

Napominjem da su prvi demokratski izbori u Samostalnoj RH u Općini Gundinci provedeni 1993. god. i da se tada moralo formirati četiri izborne jedinice jer se u Općinsko vijeće biralo s općinskih lista i izbornih jedinica.

'Moja golgota počinje 1998. godine'

Ovakav odnos predsjednika DIP-a BPŽ-e prema izborima potaknuo me da opišem moju golgotu  koju sam prošao za vrijeme dok sam obnašao dužnost načelnika u Općini Gundinci.

Gospodina Mirka Svirčevića "poznajem" jer smo obojica rođeni Gundičani. Iako je dosta mlađi od mene, družili smo se kroz sport. Godine 1992. pristupio je 157. brigadi, II. bataljun u samostalni inženjerijski vod kojega sam bio zapovjednik. Nazvao me telefonom i izjavio da želi biti Hrvatski branitelj. Upitao sam ga: Koji ima VES?, a on mi je odgovorio da je vezist. Na to sam mu odgovorio kako mi po formaciji u jedinici nije potreban vezist, ali pošto se poznajemo i sudac je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, ako pristaje, može biti pisar te može odmah doći, što je on i prihvatio.

U lipnju 1993. godine izabran sam za načelnika Općine Gundinci. Obnašajući časno dužnost načelnika moja golgota križnog puta počinje 1998. godine kada je Općna Gundinci raspisala natječaj za iznajmljivanje poslovnog prostora za ugostiteljstvo, ali je taj natječaj, iz opravdanih razloga, morao biti poništen.

Tada nastaje kazneni progon mene od strane državnog odvjetnika Stjepana Haramusteka u sprezi s mojim bivšim mještaninom sucem Mirkom Svirčevićem, sucem Slavenom Vidmarom te bratom Mirka Svirčevića, Anđelkom Svirčevićem, djelatnikom Financijske policije.

Progoneći me, šest puta su podnosili kaznenu prijavu s lažnim optužbama

Navest ću samo dvije:

Poništenje natječaja za najam ugostiteljskog lokala

Kaznenu prijavu podnio je Nikola Janković iz Gundinaca (ortak Anđelka Svirčevića za najam lokala) a sastavio ju je sudac Slaven Vidmar, po nagovoru Anđelka Svirčevića jer je on htio taj lokal te je, kao nepozvan, prisustvovao sjednici povjerenstva kada se donosila Odluka o poništenju natječaja.

Optužni prijedlog DO-K-292/98-11 podigao je Općinski državni odvjetnik Stjepan Haramustek protiv mene lažnom optužbom. Optužio me da je Pavo Kadić iz Županje, koji je također bio zainteresiran za lokal, napravio lažnu i neistinitu potvrdu o uplati jamčevine i potvrdu (kompjutersku) o predaji pošiljke na pošti... Kako je naveo Općinski državni odvjetnk, Stjepan Haramustek, da su potvrde koje je sačinio Pavo Kadić lažne i neistinite, a optužnicu je podiga samo protiv mene jer su potvrde bile ispravne i čiste kao suze. Presudom K-23/01-5, od 21. ožujka 2002. godine, oslobođen sam od optužbe.

Tužba za lažnu potvrdu o vlasništvu 

Koncem 1999. godine, ista gospoda, poslali su djelatnike policije za kriminalistiku koji su me optužili da sam Pavi Kadiću iz Županje izdao lažnu potvrdu da je vlasnik lokala „TENA" koji se nalazi u poslovno-stambenoj zgradi koje je gruntovni vlasnik Općina Gundinci.

Gospodin Anđelko Svirčević, početkom studenoga 1999. godine, kao financijski inspektor, službeno, došao je u Gundince i zapečatio ugostiteljski lokal „TENA", čiji je najmoprimac tada bio Josip Lutring iz Gundinaca, a iznajmio mu ga je Pavo Kadić.

Pošto se lokal nalazi u zgradi koje je Općina Gundinci gruntovni vlasnik (zgrade i zemljišta), a Pavo Kadić je etažni vlasnik lokala „TENA", za što sam na osnovu dokumentacije izdao potvrdu koja je bila potrebna radi dokazivanja vlasništva i činjeničnog stanja jer, u to vrijeme, stvarno stanje nije bilo provedeno u gruntovnici. Isti gospodin Anđelko Svirčević, preko brata Mirka Svirčevića, provjerio je u gruntovnici tko je vlasnik „TENE" i nagovorio gospodina Josipa Lutring da napiše anonimno pismo protiv načelnika Mije Kokanovića, da je izdao lažnu potvrdu, što mi je isti gospodin Lutring priznao u svojoj kući da je to učinio po nagovoru Anđelka  Svirčevića. Progonili su me do Vrhovnog suda R.H. da bi Rješenjem IV Kž-149/00-3, od 31. siječnja 2001. godine, bio oslobođen.

O mojem progonstvu bio sam se obratio:

 

Državnom sudbenom vijeću Zagreb, Vrhovnom sudu Zagreb, Ministarstvu pravosuđa uprave i lokalne samouprave Zagreb, ali protiv udružene mafije nitko ništa nije poduzimao.

Gospodin Mirko Svirčević sagradio je kuću u Slavonskom Brdu na parceli kojoj je bio vlasnik grad Slavonski Brod, a koju je prenio u vlasništvo Zvonimiru Lovriću iz Slavonskog Broda i pored toga što mu je isplaćeno 238.000,00 DEM kao odšteta za kuću. Ta građevinska parcela vodila se kao k.č.br. 564/11, površine 227čhv., a kojoj odgovara nova izmjera k.č.br.4565/6 površine 923 m2 upisane u z.k.ul.br 1572 k.o. Slavonski Brod.

Gospodin Lovrić je ishodio lokacijsku i građevinsku dozvolu za tu parcelu. Poslije toga izvršio je parcelaciju i dobio još jednu česticu k.č.br. 4565/8 površine 421mkoju je prodao Jakobu Kadiću iz Gundinaca, puncu Mirka Svirčevića.

Tko može dokazati da je to bilo legalno i pošteno? Zašto se gospodin Mirko Svirčević sa suprugom nije upisao odmah u gruntovnici? A u to vrijeme vodio se kazneni postupak protiv gradonačelnika Mate Vukelića u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je potpisnik prijenosa novčanih sredstava i vlasništva Zvonimiru Lovriću.

Gospodin Anđelko Svirčević, koristeći svoje radno mjesto i položaj, 1995 godine ucijenio je gospodina Peru Stoiljkovića, srpske nacionalnosti zvanog „BAJA", kako bi od njega kupio njegovu kuću s lokalom u Gundincima za 33.000,00 DEM, a kao vlasnika upisao je brata Darka Svirčević iz Gundinaca. On pak, Darko Svirčević, 1997. podigao je kredit kod PBZ u iznosu 90.000,00 DEM za koji iznos se banka osigurala upisom u Gruntovnici. Danas je vlasnik te nekretnine Anđelko Svirčević.

Ispred lokala na javnoj površini, gdje je bila autobusna postaja, bespravno su sagradili tendu, a mojim odlaskom iz općine uspjeli su preko saobraćajnog inspektora tu tendu legalizirati koja danas čini ruglo u naselju. Porez na potrošnju alkoholnih i bez alkoholnih pića u razdoblju od 01.01.1999.- 31.12.1999. godine, takozvani vlasnik lokala „Marlbora" Darko Svirčević uplatio je 77,80 KN u općinski proračun. Danas taj lokal radi mimo svih propisa i zakona i niko ništa ne poduzima iako su vršene prijave.

Ovo sam napisao kako bih...

Ovo sam napisao kako bih prikazao kakvi karakteri rade u državnim institucijama i kako koriste svoje položaje za ostvarivanje materijalnih dobara uništavajući živote drugih ljudi.

U našoj državi do sada su branitelji počinili preko 3.000 suicida, nitko se od nas ne pita zašto su to počinili, pa kako se ne bi čovjek ubio pored ovakvih karaktera.

Gospodin Mirko Svirčević bio je postavljen za predsjednika Općinskoga suda, a sada je predsjednik Županijskoga suda jer ima prednost kao hrvatski branitelj. Za mene je on ratni profiter, a ne hrvatski branitelj, stoga ga molim da javno izjavi koliko je dana u jedinici proveo na bolovanju i zašto? Pitam se kakav je karakter ostalih sudaca u Općinskom i Županijskom sudu kada je on njima pretpostavljeni.

Za pokojnog Stjepana Haramusteka mogu samo reći: Da sam mu sin odrekao bih se prezimena.

Na kraju sam zaključio da u našoj hrvatskoj državi ne vlada pravo, nego vlada zločinačka udružena institucija Sudstvo, Policija i Porezna uprava, ne gledajući na stranku i nacionalnost.

Redakcijska napomena
Želeći čuti i 'drugu stranu', predsjedniku Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Mirku Svirčeviću, uputili smo molbu neka se referira na sadržaj teških optužbi koje Mijo Kokanović iznosi protiv njega i njegove najbliže rodbine. Budući da se, do objave ovog članka, sudac Svirčević nije očitovao, sukladno čl. 21. st. 4 Zakona o medijima, Kokanovićevo reagiranje objavljujemo u cijelosti.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 17.8.2020. | 13:52

1

Objektivno , kako vjerovati pravosuđu i sudstvu kada kriminalci završe na uvjetnoj i guljenju krompira ili se izvuku na sinkopu, a mali čovjek najebe zbog maske,zebre ili neke druge sitnice, neki dan mi vrate prijatelja sa tehničkog pregleda jer mu nije radila lampica iznad registracijske pločice a lopovi i dalje mažnjavaju i to nemilice
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 17.8.2020. | 8:47

2

Citat iz članka: "Budući da se, do objave ovog članka, sudac Svirčević nije očitovao, sukladno čl. 21. st. 4 Zakona o medijima, Kokanovićevo reagiranje objavljujemo u cijelosti." ...završen citat! Znači li to da se javno optuženi slaže s činjenicama koje su navedene u članku, da nema što dodati niti oduzeti? Molimo pravnike za tumačenje!
Budale

Budale

Komentirano: 16.8.2020. | 17:08

3

Ovim papcima treba izlistati koliko su oni fiskslizirali računa u svojim lokalima ... možda “ odskaču “ kako bi inspektor rekao!!! Treba im love za NARKOMANA... sve se zna samo se šuti!

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Grubo ste povrijedili ugled i čast svih nastavnika'

Ravnatelj škole – SBplus-u:

'Grubo ste povrijedili ugled i čast svih nastavnika'

14.6.2022. | 11:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto kulturnog dijaloga - neprihvatljivi ispadi bijesa'

Podrška HND-a novinarki portala SBplus

'Umjesto kulturnog dijaloga - neprihvatljivi ispadi bijesa'

27.5.2022. | 21:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Poricanje povijesnih činjenica i istine je pogrešno'

Veleposlanik Mor o brodskom slučaju:

'Poricanje povijesnih činjenica i istine je pogrešno'

27.5.2022. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očitovanje ravnatelja Industrijsko obrtničke škole

Povodom teksta SBplus-a

Očitovanje ravnatelja Industrijsko obrtničke škole

26.5.2022. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nadzorni odbor je direktoru produžio ugovor'

Reagiranje novogradiškog gradonačelnika:

'Nadzorni odbor je direktoru produžio ugovor'

14.5.2022. | 8:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njoj pacijenti nisu samo broj. Kada bi bar svi bili kao ona.

Ivan Džepina o brodskoj liječnici:

Njoj pacijenti nisu samo broj. Kada bi bar svi bili kao ona.

10.3.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Neka dođe netko iz Županije i odradi taj posao umjesto nas'

Reakcija razočaranog učitelja:

'Neka dođe netko iz Županije i odradi taj posao umjesto nas'

2.3.2022. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

Komentar Mije Kokanovića:

'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

23.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

Reagirao Ante Cvitković:

'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

13.1.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

Josip Grgić demantira

'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

9.11.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

Piše Vlado Prskalo

Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

8.11.2021. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

Reagiranje Komunalca na pisanje SBplus-a

Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

21.10.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

Slavica Lemaić:

"Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

4.8.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

Veliki dan za novinarku portala SBplus

Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

29.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud časti proveo je montirane postupke'

Luka Krijan i drugi tvrde:

'Sud časti proveo je montirane postupke'

15.6.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

Kroz osam točaka odgovorili na pitanje:

Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

11.5.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

Reakcija ravnateljice Centra:

'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

22.4.2021. | 14:00