Reagiranja

18.7.2017. u 12:00
Prikaza: 42784
|
Autor: SBplus

Nakon obavjesti o otkazu

Pljuckajući, Damičević potvrdio točnost informacije

root : Pljuckajući, Damičević potvrdio točnost informacije

'Napominjem, kako smatram izrazito neprofesionalnim davanje na uvid Vama dokumenata i dopisa koji su pisani između mene kao posloprimca i Grada Slavonskog Broda, odnosno Ustanove u čijem je vlasništvu, kao poslodavca, a koje Vi navodite u svom članku'.

Nakon naše objave informacije Predsjednik HSP-a Dalibor Damičević dao otkaz na redakcijski e-mail stigao je "Demant" kojeg u nastavku objavljujemo u cijelosti, s dokumentom 'Preraspodjela - Damičević' u prilogu.

Poštovani,

ne smatram kako je Brođanima bitno zašto više ne radim u Ustanovi za gospodarenje sportskim objektima, niti smatram kako imam obvezu ikome objasniti zašto nakon 24 godine radnog staža, od toga 9 u Ustanovi tog 4. srpnja otkazujem ugovor o radu na neodređeno.

No, kako ste naveli neistine, radi javnosti i Vas, navodim kako otkaz podnosim nakon što sam odlukom ravnatelja raspoređen na gradske bazene na obavljanje poslova koje mi ravnatelj odredi.

Moje pravo je odlučiti hoću li taj posao obavljati ili ne.

Napominjem, kako smatram izrazito neprofesionalnim davanje na uvid Vama dokumenata i dopisa koji su pisani između mene kao posloprimca i Grada Slavonskog Broda, odnosno Ustanove u čijem je vlasništvu, kao poslodavca, a koje Vi navodite u svom članku.

Nažalost, ako ste došli u posjed navedenih dokumenta, pa ih objavili, molim da objavite i dokument o mojoj preraspodjeli koji Vam šaljem uz demant.

Sve "reorganizacije" i sistematizacije koje su provedene u posljednjih šest godina vezane uz mene, dovele su do toga da iz Ustanove ne izlazim s mjesta kako ste naveli "šefa sportske dvorane Vijuš" nego kao redar i iznajmljivač ležaljki na bazenima.

Bez ikakve želje da umanjim vrijednost tog posla ili ljudi koji ga obavljaju, donio sam odluku da je kap konačno prelila čašu i da je krajnje vrijeme da šikaniranje prekinem.

Naime, posljednja preraspodjela još jedan je u nizu dokaza da je ljubav koja je pukla prije šest i više godina očito s jedne strane ostala neprežaljena.

Ne pada mi na pamet da kukam i tražim sažaljenje (sam sam si kriv što sam s vragom tikve sadio), da Vas tužim (nemam tih novaca), niti da prozivam gradskog šefa (nemam tih živaca).

Zar od Vas trebam nakon 24 godine radnog staža i kao hrvatski dragovoljac tražiti pravo na rad i skrb o svojoj obitelji?

Ako Vaš članak treba značiti da se uplašim tražiti posao u Slavonskom Brodu, jer ćete "nastaviti pratiti poteze" koje ću povlačiti, to, na žalost, govori sve o Vama kao novinaru i kao čovjeku.

Dalibor Damičević

Kao autor 'demantiranog' članka boldirao sam pet ključnih riječi koje traže pojašnjenje.
Prvo. U članku nema niti jedne 'neistine'. Dapače, sam Damičević potvrđuje kako je dao otkaz. To što nisam naveo razlog otkazu nije neistinita, nego neproširena informacija. Proširena bi bila da sam napisao: Nakon preraspodjele na novo radno mjesto, Damičević dao otkaz jer mu je bilo ispod časti raditi poslove primjerene njegovu radnom mjestu.
Drugo. Neprofesionalno bi bilo 'gurati novinarski nos' u odnose privatnog poslodavca i njegova zaposlenika. Budući da Damičević plaću prima iz proračuna - informiranje javnosti o tome apsolutno je legitimno, dapače, poželjno.
Treće. Damičević u svom 'demantu' neistinito tvrdi da sam u članku naveo kako on "iz Ustanove izlazi s mjesta šefa sportske dvorane Vijuš". Istina je da sam naveo kako je bilo za očekivati da će ga, prije pet godina, "kao 'zaplotnjaka', Duspara potjerati s mjesta šefa Sportske dvorane Vijuš, gdje ga je osobno postavio".
I, da parafraziram pjesnika: Boga se bojim malo, hrvatskog pravosuđa nimalo, a Damičevićeve tužbe k'o Paše svoga. 
Četvrto. To što je Damičević bio dragovoljac Domovinskog rata, mene osobno impresionira koliko i činjenica da je predsjednik HSP-a u Brodsko-posavskoj županiji. Dakle, nimalo. A gdje će, ubuduće, ostvarivati svoje ustavno pravo na rad, odsad, pratit ću pažljivije, kako bih utvrdio ima li ikakve uzročno posljedične veze između njegova političkog statusa u društvu i novog radnog mjesta.    
Peto. Jedan od mojih temeljnih zadaća, dok pokušavam raditi posao lokalnog novinara, jeste 'pratiti' poteze ovdašnjih političara i korisnika proračunskih sredstava. Pritom, ponekad 'pratim' i one manje važne i manje vrijedne, kao što je Damičević, što ću, dakako, nastaviti činiti sve dok me, moguće, u tome ne spriječi netko od moćnih političkih i/ili pravosudnih kriminalaca. (J. Zovak)

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
domobran

domobran

Komentirano: 25.7.2017. | 21:04

1

Sto se tiče doktora pa mora biti poslušan .nećeš slušati nećeš ravnatelj više biti.
domobran

domobran

Komentirano: 25.7.2017. | 21:02

2

Koliko se vidi u tjeku je Trpanje nehadezeovog kadra.ruzica hsls damir hsp.......? ? ?
poreznik

poreznik

Komentirano: 25.7.2017. | 18:33

3

Budući da je u tijeku opasno uhljebljavanje HDZovih kadrova u našoj bolnici ( i to na rukovodeća mjesta), za očekivati je da će se možda naći i kakva foteljica za dotičnog HSP uhljeba... Nije on džabe dao otkaz... Samo je stavr koliko će Samardžić biti poslušan i vjeran Perici, Dunji i drugima koji stvarno drmaju po "našoj maloj klinici"...
ibarix

ibarix

Komentirano: 25.7.2017. | 16:40

4

"u pitanju vrlo intrigantna informacija" E moj, Jerko, na šta se ti ložiš... Po čemu je to intrigantna informacija i kome? Čovjek dao otkaz - sasvim normalna pojava. Koga briga? "odlučili smo objaviti ju i nastaviti pratiti poteze" Kakve poteze? Kakve vi filmove vrtite u svojim glavama da mi je znati... Svašta. *Citati su iz prve vijesti.
jerihon

jerihon

Komentirano: 22.7.2017. | 23:32

5

DavoreXP111, mislim da ga imam na snimkama iz 91,negdje u Gradišci na terenu.A gdje si ti bio 91?Da se razumijemo, niste mi obadvojica uopće simpatični....
bosnaponosna

bosnaponosna

Komentirano: 21.7.2017. | 11:58

6

vrati se prodavati jeftine turske čokoladice za ništa drugo i nisi, nažalost
ivanrad

ivanrad

Komentirano: 18.7.2017. | 22:09

7

Nije on dao otkaz bez veze,čeka njega super radno mjesto koje mu sređiva vodstvo hdza,još malo pa će se sve saznati.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 18.7.2017. | 19:58

8

dara veču glupost nisam čuo javi se na pregled iako su godišnji na psihijatriji primaju, a blade zajebavam se radio bih i ja
Pele

Pele

Komentirano: 18.7.2017. | 17:59

9

Bio bi ovo hvale vrijedan članak kao i tvrdnja da ga je Duspara zaposlio na mjesto šefa bez odgovarajuće stručne spreme da je napisan kada su bili u istom ,,stadu". Koliko je dupelizaca i nesposobnjakovića Dusparinih još zaposleno u gradskim službama i poduzećima, a o kojima se ne piše jer su eto još dobri sa voždom. Kamo sreće da su svi političari izloženi stvarnom i korektnom, kritičkom i istraživačkom novinarstvu.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 18.7.2017. | 17:41

10

U kojoj je postrojbi bio gospodin o kojem se piše?
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 18.7.2017. | 16:51

11

blade i ja sam branitelj ali ne bih slagao
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 18.7.2017. | 16:50

12

stipiči da su se pojedinci držali zakona mislim na sanadera todoriča i ostalu bagru ne bismo bili gdje smo sada da je bilio po kolindinoj vojska bi izašla prije i gasila požar zato nemojmo o zakonima koje nitko ne poštuje i kojekakvim člancima zakona daje po zakonu nitko sa ptsp ne bi smio voziti auto niti posjedovati oružje i tako u nedogled sa zakonima koji postoje i nitko ih ne jebe ni dva posto
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 18.7.2017. | 13:36

13

Isti članak (41.) isti stavak (1.) Zakona o medijima: "Ispravak se bez suglasnosti podnositelja zahtjeva ne smije objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja..."
milenijum

milenijum

Komentirano: 18.7.2017. | 13:30

14

hrvatski dragovoljac sa 24 g radnog staža i što sad i ja sam dragovoljac jel mi to daje pravo na neke privilegije ili sam bolji ili gori od ostalih daj prestani kukati uhvati se posla
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 18.7.2017. | 13:29

15

Članak 41. Stavak 1. Zakona o medijima: "Ispravak se mora objaviti bez promjena i dopuna..." i "Ispravak se mora objaviti na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku."
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 18.7.2017. | 13:21

16

Članak 42. Stavak 3. Zakona o medijima (NN 59/04, NN 84/11, NN 81/13)): „U istom izdanju, odnosno programskom sadržaju medija ne može se zajedno s ispravkom objaviti i komentar tog ispravka ili odgovor na ispravak. Na komentar ispravka ili odgovora na ispravak primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o pravu na ispravak.“
bili

bili

Komentirano: 18.7.2017. | 12:19

17

Činjenica je kako o tom covjeku, u gradu Brodu, nema nitko lijepo i pozitivno misljenje. Kako na izborima za gradska vijeca i cetvrti, dobije 40-tak glasova, ni njegova vlastita rodbina nije glasala za njega. To govori sve o njemu kao covjeku i "politicaru".

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

Komentar Mije Kokanovića:

'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

23.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

Reagirao Ante Cvitković:

'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

13.1.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

Josip Grgić demantira

'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

9.11.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

Piše Vlado Prskalo

Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

8.11.2021. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

Reagiranje Komunalca na pisanje SBplus-a

Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

21.10.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

Slavica Lemaić:

"Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

4.8.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

Veliki dan za novinarku portala SBplus

Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

29.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud časti proveo je montirane postupke'

Luka Krijan i drugi tvrde:

'Sud časti proveo je montirane postupke'

15.6.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

Kroz osam točaka odgovorili na pitanje:

Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

11.5.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

Reakcija ravnateljice Centra:

'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

22.4.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

Nakon jučerašnjeg članka SBplus-a

Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

30.3.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

Požeška liječnica:

'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

24.11.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

Reagiranje Joze Kovačevića:

'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

21.11.2020. | 20:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

Stručnjak o visokom obrazovanju

Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

28.10.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

Vi koji prijetite portalu SBplus znajte:

Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

19.9.2020. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

Ogorčenost, prezir, optužbe...

Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

16.8.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

Donacijama usprkos

'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

10.8.2020. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

Maras o 'Sumrak sagi Đure Đakovića'

'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

17.7.2020. | 17:00