Reagiranja

16.9.2017. u 0:01
Prikaza: 10337
|
Autor: SBplus

Stjepan Bošnjaković:

'Sve je toliko ružno i zločesto'

root : 'Sve je toliko ružno i zločesto'Stjepan Bošnjaković istu stvar traži više od dva puta(Foto: SBplus/arhiva)

Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.

Prije deset godina, aktualni brodski gradonačelnik, Mirko Duspara, zaratio je s HDZ-om zbog afere 'Korčula' i drugih razmirica. Od tada do danas, odnosi između tih političkih subjekta nisu normalizirani. Posljedično toj činjenici Grad i Županija, službeno, međusobno komuniciraju 'hladnoratovski', a ne partnerski. To je notorna činjenica o kojoj smo na SBplusu bezbroj puta kritički pisali. U tako antagoniziranoj atmosferi teško je postizati rezultate koje građani očekuju od jednih i drugih.
Aktualni spor - nehotično uzrokovan političkim neiskustvom i akcijskom naivnošću udruga koje imaju ambiciju biti motivirajući i kohezijski politički faktor između Grada-Županije-Države i međunarodne zajednice - tek je kamenčić u mozaiku neučinkovitosti koju SVI godinama njeguju oko teme "Čist zrak u Slavonskom Brodu".
Sukladno svojoj temeljnoj agendi, SBplus nastavlja s objavljivanjem stavova aktera u zadnjem događaju. Pritom, ističemo činjenicu da se, nažalost, polemika vodi oko forme, a ne oko sadržaja zajedničkog političkog djelovanja - jedinstvenom borbom svih (i) za čišći zrak u Slavonskom Brodu. 
U nastavku, kao i dosad, bez "skretanja s merituma stvari", u cijelosti, donosimo reagiranje zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića.

Poštovani, Molim Vas da, sukladno člancima 40. – 42. Zakona o medijima objavite ovo reagiranje na članak „Bošnjaković i Tot-Đerđ neistinom obmanjuju javnost" koji je objavljen na SBplus portalu dana 15.9.2017. godine.

Prvo. Ja, a siguran sam i za gospodina Tot-Đerđa, ne obmanjujemo javnost kako se to navodi u naslovu članka odnosno u izjavi (priopćenju) gradonačelnika Mirka Duspare o, sad već famoznom sastanku predstavnika ekoloških udruga s pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike Igorom Čižmekom održanom dana 06.09.2017.. Jedini koji obmanjuju javnost svojim izjavama i člancima skretanjem s merituma stvari su upravo gradonačelnik Mirko Duspara i SBplus portal.

Drugo. Serijom članaka o održanom sastanku na SBplus portalu te u izjavi gradonačelnika naglašeno se potencira da predstavnici Grada Slavonskog Broda na sastanak nisu bili pozvani. Također, ide se i korak dalje te se sastanak proglašava tajnim čime se sudionike sastanka predstavlja u negativnom kontekstu, a predstavnike Grada Slavonskog Broda žrtvom odnosno nepoželjnim i nepozvanim sudionicima.

Treće. Netočno je da je organizator i sazivač sastanka Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te je onda i netočno i nemoguće da je Ministarstvo trebalo poslati poziv Gradu Slavonskom Brodu. Točno je da je inicijator i organizator sastanka udruga Eko-Integral odnosno gospodin Tot-Đerđ koji je vodio mail korespondenciju s Ministarstvom te o istoj obavještavao ili je prosljeđivao Gradu i Županiji te ostalim udrugama, aktivistima i medijima. 

Četvrto. Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja. Jedini krimen u cijeloj priči je tehnički propust gospodina Tot-Đerđa koji, po dogovorenom terminu sastanka, obavještava sve potrebne i poželjne sudionike (predstavnike udruga, Grada i Županije) da je, citiram: „U Udruzi Eko-Integral je zaprimljen poziv iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, iz kabineta ministra g. Tomislava Ćorića, na sastanak sutra, srijeda 6. rujan 11h". Točno je da zapravo nije zaprimljen nikakav poziv iz Ministarstva, već je od strane Ministarstva potvrđen termin (dan i sat) sastanka. Dakle, Ministarstvo nije poslalo nikakav poziv niti udrugama niti Gradu niti Županiji. Ali ta mala nespretnost u izražavanju je ono za što su se u svom opravdavanju nedolaska na sastanak i osuđivanja sudionika sastanka uhvatili gradonačelnik Mirko Duspara te SBplus portal

Peto. Nakon potvrđivanja termina sastanka, gospodin Tot-Đerđ dan prije sastanka (05.09.2017.) na istovjetan način obavještava predstavnike udruga te zamjenika župana i zamjenika gradonačelnika. Zamjenik župana dobiva mail u 09,01 sati (Prilog 1), a zamjenik gradonačelnika u 09,07 sati (Prilog 2), a tekst obavijesti obojici je potpuno identičan. U mailu zamjeniku gradonačelnika stavljena je u kopiju i mail adresa ureda gradonačelnika odnosno njegove tajnice. Uslijedili su pozivi i poruke predstavnika udruga gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika sa zamolbom da se uključe i dođu na sastanak, no, na iste nije bilo reakcije i odgovora. Prilog 3 su sms poruke sudionice sastanka Karmen Dizdar – Grgurević zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću poslane 05.09. u 10,31 i 10,33 minute u kojima apelira da se javi po dobivenom mailu, da odgovori na pozive i da se uključi na sastanak, a navodi i da gosp. Tot-Đerđ ne može stupiti u kontakt s gradonačelnikom.

Šesto. Sve prethodno opovrgava završni dio članka da, citiram: „Sam gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, niti jednim komunikacijskim putem, izvan gradske uprave, od nikoga, nije dobio ni službeni pismeni niti neslužbeni usmeni poziv na taj sastanak. Iz priloženih screenova maila i sms poruke vidljivo je da su za sve znali i o sastanku bili obaviješteni i gradonačelnik i njegov zamjenik. Točno je jedino da nisu dobili posebne pozivnice kao što nisu niti drugi, ali držim da to nije trebao biti razlog bojkotiranja sastanka. Jer, ako netko ne odgovara na mail, pozive i poruke, jasno iskazuje namjeru da ne želi sudjelovati pa se to jedino može i kvalificirati bojkotom. Postoji izreka „Tko želi – naći će način, tko ne želi – naći će razlog". Iz svega navedenog svatko dobronamjeran može zaključiti da Grad nije želio doći na sastanak, a razlog je pronađen u nedobivanju posebnog poziva. Da se željelo doći i razgovarati, došlo bi se. Evidentno je da se nije željelo. Zato je, posredstvom gradske PR službe i SBplus portala, trebalo prokazati i ocrniti ostale sudionike sastanka, prebaciti lopticu i krivicu na njih te sve ispolitizirati. Hvala vam na tome, uspjeli ste, PR ste dotjerali do savršenstva i na tome iskreno čestitam. Uspjeti svoju negativnost prikazati pozitivom nije lako. A udruge ubuduće molim, kad nešto organiziraju, da Gradu Slavonskom Brodu upućuju specijalne pozivnice na miomirisnom papiru u boji, a meni je i dalje dovoljan mail, poziv ili poruka.

Drago mi je da u svojoj izjavi i proglašavanju lažljivcima mene i gospodina Tot-Đerđa, niti gradonačelnik niti SBplus portal nisu dotaknuli i spomenuli projekt „Edukacija i obavješćivanje građana o kvaliteti zraka u Slavonskom Brodu" za koji je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost još u lipnju 2015. godine odobrio bespovratna sredstva Županiji, ali Grad Slavonski Brod do sada, niti nakon višekratnih zamolbi i upozorenja nije provodio aktivnosti projekta po zaključenom i potpisanom Sporazumu sa Županijom niti se odazivao na radne sastanke vezane za provođenje projekta što je dovelo do zaustavljanja daljnjih aktivnosti na projektu zbog potencijalne opasnosti prenošenja svih nastalih obaveza na Brodsko-posavsku županiju kao prijavitelja projekta i sad se s FZOIEU i Ministarstvom traže druga rješenja. Ta činjenica do kraja razgolićuje namjere Grada i nepostojanje niti minimuma interesa za suradnju sa Županijom i s ostalim dionicima na problemu zagađenosti zraka. No, nije bitno što i kako radiš već kakvu imaš PR službu.

Zaključno. Ovim završavam svaku daljnju polemiku oko ove teme jer mi je sve što se događalo o ovoj temi i oko ovog sastanka toliko ružno i zločesto. Ja uvijek želim i tražit ću način, a oni koji ne žele neka i dalje traže razlog. Bila to pozivnica za sastanak ili nešto drugo, nije bitno.

S poštovanjem.

U Slavonskom Brodu, 15.09.2017.

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije, Stjepan Bošnjaković, dipl.ing

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
gospoda

gospoda

Komentirano: 18.9.2017. | 12:04

1

Gospodin Duspara je trebao biti pozvan i prisutan na sastanku. Puno je pomogao i ucinio a pojedinci mu okrenuli leda poput pejicke a muz joj je zaposlen u vatrogascima. Duspara nije to zasluzio.
prometej458

prometej458

Komentirano: 18.9.2017. | 7:57

2

Koja svrha je bila od sastanka tih Eko udruga s 2-3 nivoom Hrvatske vlasti, bojim se da je to bilo trla baba lan da joj prođe dan. Problem rafinerije Bosanski Brod je tehnički vrlo lagano riješiv., znači treba samo dobra volja vlasnika , a na to može utjecati samo vlada Republike Hrvatske. E sad ti pomoćnici ministara , dožupani , volonteri ako hoćće nešto napraviti moraju se obratiti ministrima , županima i predsjedniku vlade. Na ovaj način ono okolnim putem kao vrše pritisak na vladu a sami su dio te vlade. Zar to nije malo čudno?. Vršiti pritisak i prozivati gradonačelnika SL.Bropda, bi bilo kao npr. prozivati gradonačelnika Umaga za granične probleme Savudrijske Vale, ili za probleme gradnje peleškog mosta s BiH-a Dubrovačko-Neretvanskog župana.Bilo bi puno efikasnije da brodski zastupnici u Hrvatskom Saboru uz pomoć ministra Marića i pomoćnika uvjetuju svoju podrški vladi Republike Hrvatske i Plenkoviću rješavanjem čistog zraka zbog rafinerije.O tom problemu dakle šuti sam vrh vlasti, a ovdje imamo volontere i penzionere koji kao nešto upinju. Dakle ako ne može ništa napraviti Vlada i predsjednik Plenković, a izabrali smo ih i mi žitelji Brodsko Posavske županije, znači da je problem puno složeniji i teži nego što to misle pojedinci.
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 17.9.2017. | 18:55

3

Neki su počeli pisati o sinergiji svih relevantnih političara, a vezano za riješavanje problema nečistog zraka u Brodu. Ne spominju dane kada je umrla sinergija na ovom našem relativno malom prostoru. Bilo je to ono vrijeme kada su pojedinci, zna se koji, a znaju se i grupe koje su to podržale, koristeći gradsko vijeće, htjeli olakšati naš grad i gradsku kasu, za 57.000.000 kuna. Sudskim putem je dokazano da grad nije dužan niti kune izvođaču radova na gradskom odmaralištu u Korčuli. Nikada, ali baš nikada, poslije te sudske presude vinovnici, koji su bili u krivu u cijelom tom slučaju (to se može okarakterizirati i pokušajem uzurpiranja gradskih resursa), nisu se oglasili u medijima i ispričali se građanima Broda za radnje koje su činili u tom ružnom pokušaju...Štoviše, uslijedili su, kontinuirano, stalni napadi na grad i gradonačelnika kako se loše, diletantski radi u Brodu, pa bi oni, eto, kao, trebali napraviti reda. A grad neprestano dobiva priznanja s državne razine za transparentnost u poslovanju. Sjećate li se posljednjih izbora i izjava kandidata HDZ-a i što je izjavio, ustvari, kako je okarakterizirao Dusparine fanove? Nazvao ih je zvijerima, a sebe je prozvao zmajem koji će te zvijeri ukrotiti. Bio je to pokušaj sinergije? Ti isti prave reda u državi već više od 20 godina i stigli smo tu, gdje jesmo, a nigdje niti S od sinergije. Osobno, i ja ne bih surađivao s ljudima, političarima, koji te pokušaju prevariti, blatiti, a oni sami svoju političku funkciju, poziciju, pokušavaju iskoristiti u svoju korist. Sjećam se dobro onih starih vremena, kada si kao član partije napravio neoprostivu grešku, bivao si političkom odlukom podignut na viši politički, funkcijsski level iako nisi imao znanja, volje i pameti da budeš na toj poziciji...Isto se događa i danas. Takvi se ljudi postavljaju i danas na funkcije kojima nisu dorasli. Oni služe samo i jedino, onima koji su ih postavljali na te funkciju. Ako im nešto pođe po zlu, imaju krivca, njonju, koji može dobro poslužiti samo u takvim slučajevima. Takvih ima i među ovima koji bi, kao, trebali razriješiti pitanje brodskog nečistog zraka...a problem se može jedino riješiti u Zagrebu!
bpz2011

bpz2011

Komentirano: 17.9.2017. | 9:43

4

Sinoć za vrijeme tenisa, dok su se naši mučili i gubili, 'prelistao' sam sve dosadašnje članke, pa i naša 'čavrlanja' na temu '(ne)pozivanje na radni sastanak s pomoćnikom ministra'. Mogu se potpuno složiti sa aktivistima za čisti zrak, kako se svi nadamo da nakon jućerašnje objave "reagiranja zamjenika župana, Stjepana Bošnjakovića ... ova će žalosna trakavica biti skinuta sa 'dnevnog reda' na portalu SBportal". Također i da se svi "nadamo da će se od sada puno više pričati o samom sadržaju vezano za ovu za Borađane zaista goreću problematiku; zagađivanje zraka iz Rafinerije i ostali brodski onečišćivači! Tako nakon devet godina lutanja svi Brođani, pa tako i političari u jednoj neviđenoj sinergiji počnu rješaviti te brodske probleme!". No ne znam, nakon svega 'odigrananog' tko i kako će ovo razjedinjeno društvo dovesti na istu valnu d(r)užinu(?)! Moram još ponoviti da je žalosno je da se toliko prepucavalo o nekim formalnostima. A ponovo bih predložio Davoru i MStaru, pa možda još nekim suludim komentatorima da pročitaju i ono što je PTDj napisao o toj trakavici, pa će im biti sve ovo puno jasnije. Jasno je da su ti njihovi suludi komentari u funkciji očuvanja obraza Grada! Čudim se Jerku, da sve te niske udarce Davora i sličnih dozvoljava. No moram primjetiti, da je ovaj zadnji Davorov potez vezano za ocjenu rezultata i uspjeha PTDj, bio ispod nivao šahista najniže kategorije!!! Mislim da PTDj-ov uspjeh bar na aktivnostima borbe za čisti zrak usko je vezan sa (ne)aktivnostima svih onih u Gradu i gradskom Ureda za okoliš, koji su se više nego potpuno zakazali za ovih devet godina. Možda da još spomenem, ova priča oko Zajednice udruge za okoliš, kako ja znam već četiri godine je na stolu Gradske uprave pod nazivom: Zajednica za zaštite okoliša i prirode. Ne znam, zašto nije ta ideja još tada prihvaćena? Možda bi sada svi mi Brođani lakše disali! Nekako mi se čini da u tom neprihvaćanju te ideje Davorov udio je bio vrlo veliko!
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 16.9.2017. | 23:06

5

Davore, to si sve danas cuo?
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 16.9.2017. | 18:19

6

Danas čujem, iz izvora bliskih...(nije važno kome), županija ima ideju objediniti eko i slične udruge, otvoriti ured u Brodu i uhljebiti nekoga svoga. Mi bi sve to plaćali, a rezultati bi bili kao i do sada. Nula (slovima: 0). Zato medijima i nije bio dozvoljen ulazak na sastanak, a otprije su znali da predstavnik grada neće doći iz principijelnih razloga. Glavi razlog je što se na takve sastanke ne poziva dan ranije, jer gradonačelnik i njegovi bliski suradnici imaju, uvijek, dogovorene termine koje su rezervirali davno prije, drugi građani.
volvo_sb

volvo_sb

Komentirano: 16.9.2017. | 16:47

7

Markentog sve je tocno i istinito. Duspara zaposli u vatrogasce pejickinog muza kao vozaca a ona mu okreni leda. A on volana nije ni vidio,sad protiv njega to je sad hvala gospodinu Duspari. Sramota.
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 16.9.2017. | 15:47

8

U članku gore stoji konstatacija urednika SBplusa: "Prije deset godina, aktualni brodski gradonačelnik, Mirko Duspara, zaratio je s HDZ-om zbog afere 'Korčula' i drugih razmirica. Od tada do danas, odnosi između tih političkih subjekta nisu normalizirani." .. Konstatacija je slična onoj kada su nas Srbi optužili da ih napadamo (1991.), a ustvari oni su koristeći oružje JNA, napali nas. Dobro se zna tko je tada, prvi napao. Nakon što je Duspara odbio učestvovati u slučaju "Fimi Media", po povratku iz Zagreba, počeli su napadi na njega poput: tvrdoglav je, s njim se ne može, ne želi surađivati, a zatim je izbačen i iz HSP-a, jer tamo, čini se, pošteni nisu bili poželjni. Protiv njega je počeo napad sa svih strana, a naročito sa strane HDZ-a potpomognut članovima gradskog vijeća iz stranke HSP, koji su na izborima bili na njegovoj strani. Članovi tadašnjeg gradskog vijeća su pripremali teren njegovog detroniranja, a paralelno su i plasirali slučaj Korčula (57.000.000 kuna). Istaknuti član HDZ-a je poduzeo sve u svojoj moći kako bi tu priču doveo do kraja. Kako te godine nije prošao niti gradski proračun na gradskom vijeću (radi neprincipijelne koalicije) išli su izvanredni izbori. Duspara je pobijedio zahvaljujući građanima koji su shvatili od kuda vjetar puše. Korčula je obranjena na radost građana grada Broda, ali i na radost Duspare. Srećom, glavni akter se nije dokopao Korčule. Zna se tko je on. Od tada nema mira među maslinama. Duspara unatoč svemu tome, tom "ratu" vodi Brod transparentno. Nema "repova", kao kod drugih gradonačelnika u drugim gradovima. Narod mu vjeruje jer ih nije izdao i niti će. Ovo piše jedan podrepak, uvlakač...kako ćete me okarakterizirati, no, sve je istina i nitko ne može reći da je i jedno slovo neistinito. Lijep pozdrav brođanima, ma gdje bili.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 16.9.2017. | 13:16

9

Čitam ovih nekoliko članaka o riješavanju problema čistog zraka u Brodu i zaključujem: na djelu je obični diletantizam (neznanje, neorganiziranost, politikanstvo). Ne zna se tko kosi, a tko vodu nosi. Danas sam čuo i priču o Peteru dok je radio u ĐĐ kao informatičar, koji je trebao osmisliti i povezati cijelog ĐĐ u sustav koji bi ubrzao procese u holdingu. Kako onda tako i danas. Uništa! Kasnije se pojavio u županiji kao "znalac". Opet ništa. Vjerojatno njegova opredjeljenost da podržava županiju, njihove djelatnike i HDZ, proizlazi iz činjenice da je tamo i radio. Dakako, reći će da je nezavisan. Sada je u mirovini i pojavljuje se kao zaštitnik brođana od neprimjerenog napada iz rafinerije u susjedstvu. Što se tu može očekivati? Ništa, uništa! Kao što se to odrađivalo i do sada. Sve ove radnje, može se pomisliti i zaključiti, usmjerene su na pokušaj blaćenja jedne strane, koja je konstatirala, shvatila da sa diletantima ne može surađivati radi njihove neorganiziranosti i neznanja, nekompetentnosti. Prije posljednjih izbora smo imali obećanje od predsjednice države kako će se taj problem riješiti. Misli li itko u Brodu, i šire, da političari s lokalne razine imaju mogućnosti, snage, dozvole s vrha, razriješiti problem zatrovanog zraka kod nas???
jerihon

jerihon

Komentirano: 16.9.2017. | 11:39

10

U ovoj zupaniji i gradu su sve "prilozi".Glavnog jela nema.Dakle,sve je niškoristi kako je rekao SB plus.I tako će to funkcionirati još desetljećima.A ostati ćemo još barem bez 20 posto stanovništva u tom razdoblju na ovim prostorima.....Glavne teme ovog portala su nazalost prometne nezgode,kruzni tokovi,tko je koga sjebo na relaciji Grad-Zupanija,kako je skinut zbun u Osječkoj jer je zaklanjao prometni znak,Audi,čija je najveća kuča na ulazu u Gradišku.........nema ono-zaposlit ćemo u prvoj fazi u dogovoru sa investitorom 1500 ljudi, pa u drugoj fazi 800 te u trećoj još 1000.....
sbplus

sbplus

Komentirano: 16.9.2017. | 11:14

11

Gospodine Bošnjaković - ispričavamo se, pogriješili smo broj pregleda Vašeg reagiranja. Naime, Vaš prilog nije pročitalo 1700 nego 1170 posjetitelja.
sbplus

sbplus

Komentirano: 16.9.2017. | 10:45

12

Gospodine Bošnjakoviću - SBplus uvažava (ne samo) Vašu ništkoristi birokratiziranu svijest - koja je postala sama sebi svrha - jer ste legitimni predstavnik građana Brodsko-posavske županije. Međutim, ne moramo ju poštovati. Naime, u svojoj ispraznoj birokratiziranoj zasljepljenosti od nas tražite da po treći put objavljujemo isti argument-dokument, neformalni e-mail Petera Tota-Đerđa upućen zamjeniku brodskog gradonačelnika Hrvoju Andriću. I, mada je 1700 ljudi vidjelo taj dokument u članku na kojeg smo uputili moguće čitatelje Vašeg reagiranja, Vi 'redakciju' SBplusa pokušavate predstaviti bedastom tvrdeći kako ta poveznica s Vašim Prilogom 1 i 2. 'nema veze'. Samo zbog Vas, gospodine zamjeniče župana, kopiramo sadržaj linkanog članka u kojem je, ustvari, Mirko Duspara objavio ništkoristi Tot-Đerđov legendarni e-mail i prilažemo u foto galeriji. Vi, očito, istu stvar trebate više od dva puta.
Znalac

Znalac

Komentirano: 16.9.2017. | 8:19

13

Iz ovih reagiranja ,pa opet reagiranja na reagiranja. ...može se zaključiti da su udruge i dotični gospodin u pravu. Kako god sagledali. .službenim ili neslužbenim pozivom na tu temu su trebali pješke stići. Jer borba traje 10g. Opstruirati udruge i radni sastanak oko navedene teme je ne ozbiljno. Ponajprije je to žalosno.
sbosnjakovic

sbosnjakovic

Komentirano: 16.9.2017. | 8:02

14

Molim uredništvo da Priloge 1 i 2 (screen maila) adekvatno objavite kako sam dostavio, a ne ovako kao poveznice na prethodni članak jer to s tim nema veze. Hvala.
Borislav_Stipic

Borislav_Stipic

Komentirano: 16.9.2017. | 0:12

15

prilozi 1, 2 i 3 - kamo nestaše?

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

Komentar Mije Kokanovića:

'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

23.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

Reagirao Ante Cvitković:

'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

13.1.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

Josip Grgić demantira

'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

9.11.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

Piše Vlado Prskalo

Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

8.11.2021. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

Reagiranje Komunalca na pisanje SBplus-a

Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

21.10.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

Slavica Lemaić:

"Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

4.8.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

Veliki dan za novinarku portala SBplus

Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

29.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud časti proveo je montirane postupke'

Luka Krijan i drugi tvrde:

'Sud časti proveo je montirane postupke'

15.6.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

Kroz osam točaka odgovorili na pitanje:

Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

11.5.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

Reakcija ravnateljice Centra:

'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

22.4.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

Nakon jučerašnjeg članka SBplus-a

Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

30.3.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

Požeška liječnica:

'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

24.11.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

Reagiranje Joze Kovačevića:

'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

21.11.2020. | 20:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

Stručnjak o visokom obrazovanju

Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

28.10.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

Vi koji prijetite portalu SBplus znajte:

Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

19.9.2020. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

Ogorčenost, prezir, optužbe...

Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

16.8.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

Donacijama usprkos

'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

10.8.2020. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

Maras o 'Sumrak sagi Đure Đakovića'

'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

17.7.2020. | 17:00