Reagiranja

7.2.2018. u 12:00
Prikaza: 17044
|
Autor: Gradska vijećnica Slavica Lemaić

Ugledna komunalna političarka

Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

root : Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a ZovkuSlavica Lemaić(Foto: ebrod.net)

'Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi i gradonačelnik, i na taj način manipulirate javnim mišljenjem'.

"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." Fransoa Mari Arue Volter, francuski književnik, historičar i filozof

Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene

U tekstu objavljenom pod naslovom "Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom"nastavili ste s iznošenjem laži i uvreda na moj račun. Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi i gradonačelnik, i na taj način manipulirate javnim mišljenjem. Kontinuiranom objavom propagandnih vijesti kod građana stvarate lažni dojam da se grad razvija, a istina je upravo suprotna. Slavonski Brod propada i odumire. Vi odrađujete prljavi dio posla, a gradonačelnik ostaje nevinašce. Uzrok vaše netrpeljivosti prema meni je to što ja branim javne interese, a vi privatne interese vladajuće grupe. U vašem manipulatorskom tekstu nema argumenata koji dokazuju vaše tvrdnje. Nepristrani novinar bi pitao i drugu stranu za mišljenje, ali cilj vašeg teksta nije utvrđivanje istine nego obmanjivanje građana.

Što je istina o snimkama sa sjednice Gradskog vijeća koje ste objavili?

Istina je da nisam podmetala laži i insinuacije kao što vi lažete. Istina je da je gradonačelnik u svom odgovoru na moje pitanje lagao za što imam neoborivi dokaz. Gradonačelnik je lagao da se projekt nabavke 12 novih autobusa ne odnosi na Grad Slavonski Brod, a u Strategiji razvoja brodskog urbanog područja jasno piše da je nositelj projekta Grad Slavonski Brod, da je ciljano područje Grad Slavonski Brod i urbano područje Slavonski Brod, a među izvore financiranja projekta ubrajaju se i vlastita sredstva nositelja projekta, a to je – Grad Slavonski Brod.

Laž je da je Karmen Dizdar-Grgurević dobila odgovor na svoje pitanje. U svom pitanju kolegica Karmen je od gradonačelnika tražila da odgovori kad i u kojem lokalnom tisku je objavljen oglas o prodaji malog parkirališta u Gupčevoj ulice te zemljišta u Svačićevoj ulici na kojem je sagrađen McDonalds. U primljenom odgovoru Karmen nije dobila tražene informacije jer pročelnica Ankica Majetić i gradonačelnik na taj način pokušavaju spriječiti gradsku vijećnicu u nadzoru nad poslovanjem Grada. Na službenoj web stranici Grada Slavonskog Broda, u rubrici u kojoj se objavljuju odgovori na vijećnička pitanja, sve do danas, nisu objavljeni odgovori na pitanja kolegice Karmen.

Dvostruki kriteriji

Vaši dvostruki kriteriji vide se i na primjeru ismijavanja gradske vijećnice zbog verbalnog lapsusa, a istovremeno šutite o gradonačelnikovoj provali da citiram: "…ova djelatnica nije dobila otkaz, ona je dobila otpremninu…". Što je to ako ne gradonačelnikovo nepoznavanje elementarnih pojmova? Zašto o tome šutite?

Kad spominjete bazene na Vijušu zašto prešućujete da je gradonačelnik, na sjednici Gradskog vijeća u prosincu 2017. godine, izbjegao odgovoriti na moje pitanje na osnovu čega su izdane dozvole za izgradnju bazena na Vijušu kad nije proveden ni javni urbanističko-arhitektonski natječaj niti je izrađen prostorni plan Vijuša kao što je to propisano Generalnim urbanističkim planom grada?

Nisam ja ta koja se nakon 12 godina vlasti i četvrti put kandidirala za gradonačelnika i koja je osnovala političku stranku i nazvala je svojim imenom i prezimenom. Moje ambicije su drugačije i puno veće – pretvoriti Slavonski Brod u grad u kojem se ostaje politikom sustavnog razvijanja gospodarstva i rješavanjem egzistencijalnih problema građana.

Kad spominjete Petra Bašića podsjetila bih vas na vaš tekst objavljen na SBplusu 21.3.2017. pod naslovom "Slavica Lemaić preuzima mjesto Petra Bašića?". U njemu ste napisali citiram:"Kome će prepustiti svoje mjesto čovjeka koji stalno odlazi u Rim, a nikako da vidi Papu, ostaje vidjeti. Premda, najizglednija nasljednica mogla bi biti najnametljivija brodska komunalna političarka, Slavica Lemaić.  Ako se ne uspije ubaciti u trenutno najkonjukturnije utočište propalih političara – Most nezavisnih lista.". Samo mjesec dana kasnije radikalno ste promijenili mišljenje o Mostu. U tekstu objavljenom na SBplus portalu 20.4.2017. pod naslovom "MOST i Duspara kandidirat će Ružicu Vukovac za županicu" Most je za vas odjednom prestao biti utočište propalih političara. Petar Bašić opet nije prešao izborni prag, a moja lista je, unatoč vašem pljuvanju, osvojila dva mjesta u Gradskom vijeću. Sad pokušavate građane dovesti u zabludu da iza mene stoji HDZ što je zlonamjerna izmišljotina.

Uz Vukovar, Slavonski Brod je najsiromašniji od 25 hrvatskih gradova 

Taj kojeg vi smatrate pametnijim srozao je Slavonski Brod u najsiromašniji, i uz Vukovar, najnerazvijeniji od 25 velikih gradova u RH, ali o tome je na SBplus portalu zabranjeno pisati jer se iluzija o gradonačelnikovom dobrom upravljanju gradom raspada u usporedbi s drugim velikim gradovima.

Moji rezultati na zadnjim lokalnim izborima eklatantan su primjer da građani ipak cijene rad, dosljednost i predlaganje rješenja za ključne probleme grada i građana. Taj rezultat još je veći kad se uzme u obzir da iza sebe nisam imala nijednu političku stranku ni bilo kakvu stranačku infrastrukturu. Moja predizborna kampanja koštala je 14.925 kn, a gradonačelnikova 351.687 kn, tj. 23.5 puta više od moje. Bolje vam je da ne spominjete gradonačelnikova predizborna obećanja jer se njegovih lažnih i neispunjenih predizbornih obećanja nakupilo dovoljno za snimanje dokumentarnog filma.

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
WRANGLER

WRANGLER

Komentirano: 15.9.2018. | 21:18

1

Ako budete glasali i za romsko naselje evo ja cu vas gosp. Marsonija podrzati da se neosjecate usamljeno....
WRANGLER

WRANGLER

Komentirano: 15.9.2018. | 21:16

2

Gosp. Marsonija ukratko ispricavam se vama ali ocito niste upoznati sa problematikom vec pisete da je post napisan hvala....
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 14.5.2018. | 7:52

3

wrangler osim bosancova i mi slavonci glasamo za gospodina Mirka Dusparu.Sto ti nije jasno na zupaniji hadeze prolazi u gradu Brodu stalno gubi pametnom dosta.........
WRANGLER

WRANGLER

Komentirano: 13.5.2018. | 22:19

4

Gosp. Ivomarkic imam samo jedno pitanje za vas, dakle kad ste se vec uhvatili bosanaca tko glasa konstantno za gosp. Dusparu...? hvala unaprijed na odgovoru.
MujicaSB

MujicaSB

Komentirano: 9.2.2018. | 15:09

5

U politiku bas i ne znam al da bi ovu gospodjicu poder'o ko beba zvecku, bi. LOL Dobraaa.
abcabc

abcabc

Komentirano: 9.2.2018. | 9:52

6

Volio bih vidjeti ovu gospođicu na djelu, da vidimo što bi ona učinila. Građani su očito zadovoljni gradonačelnikom, ne bi ga inače stalno birali bez razloga.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 8.2.2018. | 13:23

7

Dobarloš@. . Bosance nazivaš idiotima, a zasigurno znaš da su ti župan Marušić i Pero Ćosić, čelnik HDZ-a, Bosanci. Znači i njih častiš pridjevom koji si spomenuo u postu dolje. Moja poruka je svim Bosancima nemojte više davati glasove onima koji vas proglašavaju idiotima. Bosanci županu i Ćosiću trebaju samo kada dođu izbori, a poslije ih časte nadimcima: krkani, idioti i slično, a rugaju se s njima kada svira šargija. Živio vam HDZ i ovakvi glasnogovornici HDZ-a. Zovak, molim te, pusti ovakve govornike, ne blokiraj ih, neka i dalje skidaju rejting HDZ-njarama i njihovom prirepku Slavici Lemaić. U postovima im dominiraju tri riječi, krkani, pertla i tur. Više riječi i ne znaju. To su oni koji prave štetu po gradu, uništavaju klupe, prometne znakove, koševe za otpatke i slično...Izražavaju time svoje nezadovoljstvo jer se ne mogu dočepati vlasti u gradu. A kada bi kojim slučajem takvi i došli na vlast, mogli bi se oprostiti od proračuna grada...otišla bi lova u njihove džepove. U tome je kvaka!
MrSmith

MrSmith

Komentirano: 7.2.2018. | 22:16

8

Bio sam u povorci kada je narod izasao i slavio pobjedu Duspare i poraz HDZa. Ali mislim da je dovoljno njegove vladavine i da je vrijeme da damo priliku drugima i drugacijima i da se uljudno zahvalimo na svemu sto je napravio za ovaj grad, a bilo je puno toga. No, na svakom poslu produktivnost pada nakon određenog vremena provedenom na njemu, tako mislim da je i Duspara svoj vrhunac ostvario proslih godina. A Slavica bi mogla biti odlicna gradonacelnica i ima glas svih nas koji smo onda bili protiv HDZa i koji smo htjeli promjenu..
wifi_party

wifi_party

Komentirano: 7.2.2018. | 19:00

9

Ok sad i to znamo. Nego kad babo ide u ćenifu,godi li ti il te peče,markentigu? http://www.brodportal.hr/m/clanak/upravni-sud-odbio-dusparinu-tuzbu-protiv-povjerenstva-za-sukob-interesa-18473
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 7.2.2018. | 18:59

10

Dobarlos@.. još nisi odgovorio gdje je Pero bio '91?
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 7.2.2018. | 18:57

11

Dobarlos@ . .nije te bilo par dana i opet si počeo. Valjda si se oporavio od poslednjih šamaranja na ovom portalu. Braniš Slavicu, a neki dan si branio HDZ. Ona tvrdi da nije u dogovoru s HDZ-om. Radiš li joj obranu dobrovoljno, ili si volonter u njezinoj partiji? Govoriš o limenim oglasnim pločama. Gdje si ih ti vidio? U Brodu se prije izbora moglo vidjeti na tisuće plakata, uglavnom HDZ-ovih i Lemaićkinih. Postavljani su na rasvjetne stupove, debelo su plaćena tiskanja plakata, ali i oni koji su ih postavljali. No, nije vam uspjelo poraziti poštene i poštenje. A ti drukaš za gubitnike. Ili si fanatik ili si preglup...hahaha.
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 7.2.2018. | 18:41

12

wifi_party.. @ . .osvrni se na svoju rečenicu: "Žena ukazuje na puno veće i dublje probleme samo si ti plitak pa to ne mozes shvatiti". Kako će ona govoriti o većim problemima, kad ne zna elementarne stvari. Logika je za tebe nepoznata kao i za nju. I da, vi HDZ-ovce imate u riječniku tri riječi: glup, ku*ac, guzica. To vam je domet. Ponekad se sjetite i riječi pertla (kad viri nekome iz guzice). Vi ste glasnogovornici HDZ-a i Slavice? Zašto i Slavice? Pa ona kaže da nije s HDZ-om...Ako nisi HDZ-ovac, onda si je našla primitivce da je brane i to bez argumenata...
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 7.2.2018. | 18:31

13

Zamislite, njen komentar: . "Bolje vam je da ne spominjete gradonačelnikova predizborna obećanja jer se njegovih lažnih i neispunjenih predizbornih obećanja nakupilo dovoljno za snimanje dokumentarnog filma"... Ona misli da su građani budale. Vide oni grad svojim očima, vide da se grad u zadnjih 10 godina drastično promijenio na bolje. Dakako, po običaju, nije nabrojala koja su to neispunjena obećanja. Svi znaju da je u vrijeme, kada je Duspara došao na mjesto gradonačelnika započela i opća svjetska ekonomska kriza, koja je udarala i po našim leđima, sve do prije dvije godine. Optužuje se grad i gradska uprava zbog odlaska naših građana u inozemstvo, a u gradu je manjak dječjih vrtića, iako je njihova površina udvostručena za vrijeme Duspare, što znači da u gradu ima djece (predviđena je gradnja novih vrtića već ove godine). Grad je začepljen automobilima, što znači da se u gradu, koji je, po broju stanovnika, trećina županije puno toga događa. Dakle, u njenim izjavama nešto ne štima. Da, mora se naglasiti, još nismo iz njenih usta čuli da podržava sveučilište u Slavonskom Brodu, a to je sukladno razmišljanjima HDZ-ove "elite" u Saboru, jer nisu dali svoj glas za sveučilište. I onda ona tvrdi da nije s HDZ-om. Slavice, osvjesti se i zavoli već jednom svoj Brod i podrži one koji, eto, nisu svemogući, ali dobro rade u okvirima naših ekonomskih mogućnosti. A pošteno rade!
wifi_party

wifi_party

Komentirano: 7.2.2018. | 18:09

14

Markicu,glup si ko kurac od ovce Koje ti gluposti poses jebali te plakati i kazne za ti koliko to moze iznositi. Zena ukazuje na puno vece i dublje prpbleme samo si ti plitak pa to nemozes shvatiti.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 7.2.2018. | 18:03

15

Lemaićka ne zna kako funkcioniraju naše državne represivne službe. Optužila je MD da je on kriv što je dobila kaznu za ljepljenje predizbornih plakata na nedozvoljenim mjestima. Dakle, postoji zakon koji govori o komunalnom redu, a nadležne osobe i službe prave prijavu, dok sudac za prekršaje na osnovu dokaza procesuira i određuje primjerene kazne. I takva bi osoba trebala biti neko faktor u politici? Ne poznaje zakon niti procedure, a bogme ne čuva svoj grad, uništava ga i nagrđuje ljepljenjem plakata na nedozvoljenim mjestima...Usput, kaže da nije s HDZ-om (ma dobro, to je njeno pravo), ali su viđeni oni koji su ljepili njene plakate ispod HDZ-ovih, kako bi joj poruka bila jača. No, plakati je morala skinuti, zajedno s HDZ-ovima, jer su i oni lijepili svoje predizborne artificije na nedozvoljenom mjestu. Bilo bi zanimljivo vidjeti jesu li oni skinuli svoje plakate na vrijeme, kako bi izbjegli kaznu? Izgleda da je ona ispala jedini naivac u svemu tome. Naivci ne mogu voditi ni stado ovaca, a kamo li grad od 60.000 stanovnika.
bili

bili

Komentirano: 7.2.2018. | 16:02

16

Ja nisam ničiji. Ni Zovkov, ni Dusparin, ni Ćosićev... svoj sam. Imam svoje mišljenje, koje ne mogu promjenit nikakvi portali ni članci. Samo osobe o kojima se radi, svojim djelovanjem, ne-djelovanjem, i ponašanjem. Imao sam do prije godinu, dvije, nekakvo pozitivno mišljenje o Slavici. Reko ajde, žena se trudi, čačka, propitkuje, bori se.... ali promjenio sam mišljenje. Ne zbog tekstova po portalima, nego zato što sam dobio dojam da ta žena čačka bez veze. Samo da je prisutna u medijima, da nešto kaže, da skupi koji politički bod... Jednostavno... ta žena me nije uvjerila da je iskrena, da joj je stalo do grada. Nekako mi se čini to sve isforsirano, umjetno... Jednostavno me nije uvjerila u svoju iskrenost, svoje namjene i poštenje.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 7.2.2018. | 14:55

17

Oprosti, ali kojim lažnim spoznajama? Ako nemaš što pametno reći, bolje šuti, mene ne etiketiraj. Svoj mozak imam, i znam ga koristiti, za razliku od tebe.
MatoKlaric

MatoKlaric

Komentirano: 7.2.2018. | 14:37

18

Slavonija je pokradena, prevarena i izdana . A mi , mi se svađamo oko prazne "kase" . Pokušajmo zaustaviti lokalne ratove, pokušajmo "upregnuti" svatko "svoje" zastupnike u Saboru i sinergijom to malo što još imamo potencijala , pokušati spasiti što se spasit može. Zadržati još malo pojedinaca što još nisu otišli i uvjeriti "tržište " rada da ljudi u Slavoniji neće više prihvaćati poslove (SSS) bez 5000-6000 kn. Sada više ne "pali" kakav-takav posao da se preživi , danas mladi sa pravom odbijaju raditi za kruh i režije . Poradimo na tome da uvjerimo Zagreb da Slavonija više neće raditi za plaće ispod 5000 kn . Sve ovo o čemu se prave prijepori ima svoju važnost i "težinu" ali gubimo iz fokusa ono što je prioritet a to je zaustaviti iseljavanja, pokrenuti pozitivne procese u gospodarstvu i stvoriti klimu realnog optimizma u našem gradu, županiji i regiji .
sijedi

sijedi

Komentirano: 7.2.2018. | 14:32

19

Buduca gradonacelnica.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 7.2.2018. | 14:26

20

"Strategiji razvoja brodskog urbanog područja jasno piše da je nositelj projekta Grad Slavonski Brod, da je ciljano područje Grad Slavonski Brod i urbano područje Slavonski Brod, a među izvore financiranja projekta ubrajaju se i vlastita sredstva nositelja projekta, a to je – Grad Slavonski Brod. " Sad kad bi gospođica znala što je urbano područje, što sve pripada pod urbano područje. Ako nešto ne znaš, bolje je šutjeti i ostati pametan, nego kao dotična progovoriti. U tekstu nije ništa rečeno, niti osporen prethodni članak. I da, lapsus se desi jedanput, a ne 4 puta. To je već neznanje. Da li je lapsus kad si pročitala kč.br. kao kućni broj, ili elementarno nepoznavanje pojmova? Al nek si ti prepametna i spasiteljica grada... Bla, bla, bla...

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

Komentar Mije Kokanovića:

'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

23.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

Reagirao Ante Cvitković:

'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

13.1.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

Josip Grgić demantira

'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

9.11.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

Piše Vlado Prskalo

Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

8.11.2021. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

Reagiranje Komunalca na pisanje SBplus-a

Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

21.10.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

Slavica Lemaić:

"Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

4.8.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

Veliki dan za novinarku portala SBplus

Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

29.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud časti proveo je montirane postupke'

Luka Krijan i drugi tvrde:

'Sud časti proveo je montirane postupke'

15.6.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

Kroz osam točaka odgovorili na pitanje:

Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

11.5.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

Reakcija ravnateljice Centra:

'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

22.4.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

Nakon jučerašnjeg članka SBplus-a

Samo se veliki ljudi mogu i znaju ispričati

30.3.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

Požeška liječnica:

'Pojedinci nisu slika rada liječnika opće medicine'

24.11.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

Reagiranje Joze Kovačevića:

'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

21.11.2020. | 20:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

Stručnjak o visokom obrazovanju

Nakon strojarskog, informatički fakultet je imperativ

28.10.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

Vi koji prijetite portalu SBplus znajte:

Boga se bojimo malo, vlasti nimalo, a Vas k'o ...

19.9.2020. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

Ogorčenost, prezir, optužbe...

Bivši načelnik optužuje predsjednika Suda Mirka Svirčevića

16.8.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

Donacijama usprkos

'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

10.8.2020. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

Maras o 'Sumrak sagi Đure Đakovića'

'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

17.7.2020. | 17:00