Reagiranja

21.11.2020. u 20:45
Prikaza: 12859
|
Autor: SBplus

Reagiranje Joze Kovačevića:

'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'

root : 'Za takav čin isprika nije dovoljna, potrebne su sankcije'Jozo Kovačević(Foto: Privatni album)

'Za policijski je zapisnik izjavio: "Istukao sam Jozu Kovačevića na groblju u Novom Selu.'' Čekajući policijsku patrolu razmišljao sam - čime sam zaslužio ovakvu nevjerojatnu brutalnost jednog tzv. svećenika.'

NAKON objave SBplus-ovog članka (nad)naslova „Dobio je što je tražio". Što je veća vijest: kad vjernik udari svećenika ili obratno?, otvorenim pismom javnosti se obratio Jozo Kovačević koji se na groblju u Novom Selu, uoči blagdana Svih svetih, sukobio s tamošnjim župnikom, Slavišom Stavnjakom. Kako je praksa SBplus-a da svatko o komu pišemo na to što pišemo ima pravo reagirati, u nastavku prenosimo pismo gospodina Kovačevića u cijelosti. Bitno je, pritom, naglasiti da je Slaviša Stavnjak odbio ponudu SBplus-a da se o čitavom slučaju očituje.

Jozo KOVAČEVIĆ
Slavonski Brod, 20. studenog 2020.
 
Otvoreno pismo javnosti
 
Elektronskim i pisanim medijima
Poštovani,
Svakodnevno izložen kontinuiranim lažima, manipulacijama i jednostranim konstrukcijama o karakteru fizičkog napada na mene i suprugu od strane Slaviše Stavnjaka na groblju u Novom Selu, primoran sam obratiti se medijima i zainteresiranom dijelu javnosti.
Toga petka, 30.10.2020. godine, sa suprugom sam došao na groblje u namjeri da obiđem grobove svojih predaka. Na glavnom ulazu zatekao sam Slavišinog intimusa, čovjeka koji u tom groblju nema ni komadić sahranjene kosti svoga srodnika!!! koji je, kasnije će se ispostaviti, dežurao i čekao neke od članova Savjeta MZ s kojima je Slaviša u stalnom sukobu.
Kada sam ga pozdravio, žurno je napustio groblje, a ja sam sa cvijećem i svijećama krenuo pred grobljansku kapelicu na pradjedov grob.
Paleći svijeće čuo sam da netko iz pravca južnog ulaza ide prema vratima kapele.
Podigavši pogled u tom pravcu, pobožni i ''rječiti'' Slaviša uputio mi je salvu uvreda i psovki!!! koje ostavljam za sudsku tužbu, otvoreno mi psujući majku, te kako će on sve fašiste i kriminalce očistiti iz sela te kako će sada ''proletjeti kroz mene''!
Nemalo iznenađen takvim nastupom tzv. svećenika, jedva sam uspio upitati ga: - što zar nije više dozvoljeno ni obilaziti grobove oca i mojih predaka? na što me on, pun neobjašnjivog bijesa, nekoliko puta udario nogom i oborio na okolne spomenike, zbog čega sam ostao bez pet zuba u mostu gornje vilice i bez gornje parcijalne (metalne)  proteze, s vidnim ozljedama ruku i brade, o čemu postoji potvrda dežurnog liječnika iz Doma zdravlja u Brodu, BiH (potvrda br. 2414-11/20 od 2.11.2020).
U divljačkom naletu imenovani mi je polomio i dioptrijske naočale i ručni sat…
Sve to moja supruga je vidjela i slušala sa 4-5 metara udaljenosti, a kada je plačući molila da prestane, skočio je nogom i na nju.
Pijan ili s nekim nepoznatim problemima, izbezumljenog pogleda nastavio je vrijeđati i psovati, spominjući mi ''mater fašističku i lopovsku'', na što sam se uputio prema autu, a on se u međuvremenu naglo izgubio. Ušao je u auto švicarskih oznaka, u vlasništvu ''njegovog redara'' koji ga je i dovezao na groblje!
Kada mi je supruga previla posjekotine na ruci, pozvao sam prijatelja da mi da broj policije u Brodu, i nakon pola sata (osoba iz Slav. Broda, koja je obavijestila policiju poznata je redakciji) stigla je tročlana policijska patrola.
Dakle LAŽ je da je ON pozvao policiju!
Istina je da mi je policijski službenik rekao da su ga sreli u Brodu gdje se dovezao u spomenutom automobilu i da se sam prijavio i izjavio na zapisnik što sam osobno vidio, ''istukao sam Jozu Kovačevića na groblju u Novom Selu''.
Čekajući policijsku patrolu razmišljao sam čime sam zaslužio ovakvu nevjerojatnu brutalnost jednog tzv.  svećenika?
Da, jedini razlog tog divljačkog izljeva bijesa i fizičkog napada može biti moj prošlogodišnji pisani prigovor koji sam 30.6.2019. godine uputio kardinalu V. Puljiću.
Istina, taj prigovor sam napisao potaknut njegovim nesvećeničkim ponašanjem, vrijeđanjem i živih i mrtvih Novoseljana, vođenja dvostrukog života… (vidi dopis kardinalu od 30.6.2019).
Od tada ne idem na vjerske obrede koje on predvodi, jer smatram da je on SRAMOTA moje župe, Nadbiskupije Vrhbosanske i crkve u cjelini!
Drugog razloga nema, osim možda u činjenici da sam ja u njegovoj skali ''protivnika'' najslabija karika.
Sa ozbiljnim sam zdravstvenim problemima, bez jednog bubrega, sa aortalnom premosnicom, stariji od njega 24 godine i fizički slabiji. Zaista sam ga bio spreman ugroziti!...ili sam ipak, samo idealan ''objekt'' za njegov napad.
Ovim javnim i otvorenim pismom ukazujem na laži, prikrivanje prave istine i manipuliranje javnosti.  Isto kao ranije u sukobu sa Savjetom MZ, Župskim vijećem, sa promjenama dana obilježavanja spomena na poginule mještane…
Idemo redom:
1.    Napad na mene je posljedica ranije iskazanih prijetnji, koje su vidljive u već objavljenom njegovom pismu (e-poruci) vlč. Josipu Čabraji, umirovljenom svećeniku, gdje prijeti fizičkim obračunom 22.06.2020. (sa pismom je upoznat osobno kardinal V. Puljić, ali ništa nije poduzeo!!!)
2.     Nakon sačinjene prijave na mjestu napada, policijska patrola me uputila u Dom zdravlja u Brodu (BiH) gdje mi je ukazana pomoć i obavljen pregled, što je vidljivo iz priznanice Doma zdravlja  br. 037549 od 30.10.2020.
3.     Potvrdu liječnika Doma zdravlja broj: 2414-11/20, sa specifikacijom ozljeda,  preuzeo sam 2.11.2020. kada je i izdana.
Točke 2. i 3. su dokaz da nisu istinite napadačeve tvrdnje da ''liječnika nisam ni vidio''.
4.     O divljačkom napadu na mene i suprugu, u prisustvu svjedoka upoznao sam osobno dekana Derventskog dekanata fra. Ivana Marića.
5.     31.10.2020. godine o svemu sam pismeno obavijestio uzoritog kardinala V. Puljića, a on mi isti dan e-porukom poslao ispriku (koju također prilažem) uz napomenu da je u Novo Selo uputio vikara radi poduzimanja potrebne procedure.
6.     Lažući, zaklonjen misnom haljinom, na istom mjestu gdje nas je fizički napao (nad grobom moga pradjeda!) uz mnoge druge laži tvrdi ''kako liječnika nije ni vidio''. Uvjerljivo to pobijam računom od 30.10. i Liječničkom potvrdom od 2.11.2020. te da sam ''dobio ono što sam tražio'', što je vidljivo iz do sada najboljeg videouratka autora Tomislava Odobašića. Hvala mu, dobar je to dokaz za sud!
Ako sam ja, pak, kriv, pitam se zašto je natjerao autora videozapisa da povuče prvu varijantu, zatim doradi i nasnimi novi, izmijenjeni s prihvatljivim sadržajem? (vidjeti videozapis na YouTube, T. Odobašić misa na groblju u Novom Selu 2.11.2020. prvu verziju)
SRAMOTA je da mu je kardinal uopće dozvolio da održi misno slavlje, dan nakon brutalnog fizičkog napada na mene i moju suprugu, i svega dan-dva nakon primljene isprike i osude sramotnog čina od strane kardinala!
SLOŽIT ĆETE SE SVI DA SE ISPRIKA NE UPUĆUJE AKO POSTOJI I NAJMANJA DILEMA OKO ISTINITOSTI NAVODA U PRIJAVI NAPADA!!! A kardinal ju je poslao na moj mail! (vidi poruku isprike kardinala V, Puljića)
I nije to sve. Ima toga još, ali o tome će neki drugi.
Poštovani,
Dugo, već predugo čekam da se konačno obznani istina i sankcija o ovom nemilom događaju i na konkretne poteze uzoritog kardinala V. Puljića, jer za ovaj čin isprika nije dovoljna.
Pored svega, očekujem od njega, ako on to hoće ili uopće smije napraviti, jer imenovani napadač  je prošle godine u srpnju mjesecu, poslije jedne mise u župnoj sali u Novom Selu, pred dvadesetak vjernika za kavom izjavio da: '' Meni kardinal ne može ništa, ja njega imam u šaci''! (postoje barem trojica poznatih svjedoka koji će to potvrditi).
Ne kriju li se u ovim prijetnjama razlozi dosadašnjeg prešutnog odobravanja mnogih nepodopština ovog famoznog tzv. svećenika od strane samog kardinala.
Što mi drugo ostaje?
Ustrajati u prokazivanju nemoralnog, nasilnog, lažljivog i manipulaciji sklonog Slaviše, koji za divno čudo uspijeva podijeliti sve donedavno, jedinstvene i kompaktne mještane.
Tužbe unutar crkvene hijerarhije su proslijeđene na mnoge adrese, ali na njihove učinke treba pričekati. Jer sve je obavijeno velom tajne i zataškavanjem. Sve, ali samo do Svetog Oca.
Ostaje mi sudska tužba, iako je napadač sve napravio da do nje ne dođe po službenoj dužnosti. Ipak, pitam se nešto i ja. I  spreman sam za još jednu borbu s vjetrenjačama.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
korupcija1

korupcija1

Komentirano: 7.2.2021. | 12:48

1

Ne veles, nego crkvena. Gadi mi se sve u vezi crkve i njenih poslušnika i oni koji vjeruju da će bog sve riješiti i da za sve ima razloga. Moglo bi se nabrajati danima, ali čemu, kad će ljudi i dalje hodočastiti u ta zdanja pričanja bajki i izazivanju straha.
veles

veles

Komentirano: 25.11.2020. | 7:33

2

Bosanska posla.
Franjo_Dujmic

Franjo_Dujmic

Komentirano: 24.11.2020. | 23:49

3

Zbog svih onih koji ne znaju, kao i onih koji ga dobro poznaju ali su to očito olako zaboravili, mislim da je dobro napisati tko je Jozo Kovačević, žrtva fizičkog nasilja na groblju u Novom Selu? O samim činjenicama i okolnostima koje su ga snašle tog nesretnog 30. listopada 2020.g kada je zajedno sa svojom suprugom Jelom došao pomoliti se i zapaliti svijeće na grobovima svojih predaka rekao nam je on sam u ovom svom obraćanju javnosti i ne vidim niti jednog razloga zašto bi netko trebao propitivati istinitost njegovog iskaza jer taj čovjek je za cijelog svog životnog vijeka činio samo dobra djela i po tome je svima u Novom Selu, a i šire dobro poznat. Da, svi mi koji ga baš „u dušu“ poznajemo znamo da mu teže pada ta nevjerojatna količina empatije njegovih Novoseljana prema njemu kao žrtvi nasilja, nego sve ozljede koje je pretrpio u tom nasrtaju na njega i njegovu suprugu i zbog toga imam potrebu ovdje ostaviti svoj komentar uz potporu podrške. Iz svoje čiste ljubavi prema Novom Selu Jozo je napisao dvije neprocjenjivo vrijedne knjige; NOVO SELO, Povijest nastanka i razvoja sela i njegove župe; o Novoseljanima (2017) i MONOGRAFIJA NK UKRINA – NOVO SELO „Stazama prošlosti“ (2019.), a Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu krajem kolovozu ove godine dodjeljuje mu priznanje „Ponos Posavine 2020“. Već istog dana pošto je brutalno napadnut Jozo nam se putem Facebooka obraća (30.10.20. u 19:51h) sa pozivom da se zbog pijeteta prema pokojnima kojima smo u te dane svi bili posvećeni suzdržimo od bilo kakvih ružnih komentara, što opet govori o kakvom se čovjeku radi, a svećenik nasilnik samo nekoliko metara udaljen od mjesta na kojem je fizički napao čovjeka, na Dušni dan „služi“ svetu misu i taj sveti čin koristi kako bi ga sada lažima napao još jednom, što također sve govori i o njemu. Nadalje, kada je video sa te mise od strane autora pušten u javnost i kada je dokumentirano da svećenik laže, dolazi do bljutavštine u kojoj Slaviša Stavnjak i vašem portalu neosnovano prijeti tužbom, a autor videa na svoju sramotu prepravlja svoj video uradak kako bi uklonio neke dijelove koji ga kompromitiraju. Na njihovu žalost postoje i spremljeni originali koji će kad-tad nekome od nadležnih u ovom slučaju zatrebati. Jozo, podrška tebi i Jeli!
Maly

Maly

Komentirano: 22.11.2020. | 16:23

4

Obična tuča dva đilkoša,kog to zanima?

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Grubo ste povrijedili ugled i čast svih nastavnika'

Ravnatelj škole – SBplus-u:

'Grubo ste povrijedili ugled i čast svih nastavnika'

14.6.2022. | 11:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto kulturnog dijaloga - neprihvatljivi ispadi bijesa'

Podrška HND-a novinarki portala SBplus

'Umjesto kulturnog dijaloga - neprihvatljivi ispadi bijesa'

27.5.2022. | 21:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Poricanje povijesnih činjenica i istine je pogrešno'

Veleposlanik Mor o brodskom slučaju:

'Poricanje povijesnih činjenica i istine je pogrešno'

27.5.2022. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očitovanje ravnatelja Industrijsko obrtničke škole

Povodom teksta SBplus-a

Očitovanje ravnatelja Industrijsko obrtničke škole

26.5.2022. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nadzorni odbor je direktoru produžio ugovor'

Reagiranje novogradiškog gradonačelnika:

'Nadzorni odbor je direktoru produžio ugovor'

14.5.2022. | 8:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njoj pacijenti nisu samo broj. Kada bi bar svi bili kao ona.

Ivan Džepina o brodskoj liječnici:

Njoj pacijenti nisu samo broj. Kada bi bar svi bili kao ona.

10.3.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Neka dođe netko iz Županije i odradi taj posao umjesto nas'

Reakcija razočaranog učitelja:

'Neka dođe netko iz Županije i odradi taj posao umjesto nas'

2.3.2022. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

Komentar Mije Kokanovića:

'Devet godina trebalo je za sramotnu odluku brodskog Suda'

23.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

Reagirao Ante Cvitković:

'Do 25.12.2021. ravnatelji nisu bili obuhvaćeni tim Zakonom'

13.1.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

Josip Grgić demantira

'Povrijedili ste nam ugled, dobar glas, čast i ime'

9.11.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

Piše Vlado Prskalo

Nikad nećete izgubiti ako se borite za istinu

8.11.2021. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

Reagiranje Komunalca na pisanje SBplus-a

Pored ovakvih prijatelja nisu nam potrebni neprijatelji

21.10.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

Slavica Lemaić:

"Tko o čemu, Jerko Zovak o poštenju"

4.8.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

Veliki dan za novinarku portala SBplus

Zašto sam ponosna jer me on nazvao novinarskim smećem?

29.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud časti proveo je montirane postupke'

Luka Krijan i drugi tvrde:

'Sud časti proveo je montirane postupke'

15.6.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

Kroz osam točaka odgovorili na pitanje:

Je li na površinama uz kanal Biđ došlo do ekocida?

11.5.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

Reakcija ravnateljice Centra:

'Nije mi upućen zahtjev za organizaciju prosvjeda'

22.4.2021. | 14:00