Politika : Političke stranke

28.4.2021. u 11:05
Prikaza: 3531
|
Autor: Jerko Zovak

Usklađeno ili ne

S korektnog predstavljanja javno poslali i nekorektnu poruku

Slavonski Brod : S korektnog predstavljanja javno poslali i nekorektnu porukuDragan Jelić, Dalibor Damičević, Pero Ćosić, Josip Pavić, Danijel Marušić(Foto: Službena fotografija koalicije)

I, umjesto da s još jedne korektne rutinske press konferencije pošalju svoje političke poruke koje ih razlikuju od konkurencije na predstojećim izborima - te dobiju 'malo vitra u svoja jedra' - jednom ekscesnom porukom sve bude zasjenjeno.

SLAVONSKI BROD - Povodom potpisivanja prijeizbornog koalicijskog sporazuma Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske konzervativne strane (HKS) i Hrvatske stranke prava (HSP) u Hotelu Savus u Slavonskom Brodu, jučer je „uprigođena" tiskovna konferencija na kojoj su govorili čelnici tih stranaka i njihovi kandidati za izvršne funkcije u Brodsko-posavskoj županiji, Gradu Slavonskom Brodu i Općini Sibinj.

Unatoč činjenici da smo konzultirali sve relevantne izvore o hrvatskom književnom jeziku, uz najbolju volju, nismo uspjeli saznati što znači termin „uprigoditi" kojeg su neki 'uprigodničari' koristili tijekom izvještavanja o tom događaju.

Predmnijevamo (hrv. pretpostavljamo) željeli su reći kako je tiskovna konferencija 'održana'. Mada, nije se održala sama nego ju je netko održao. Dakle, u ovom slučaju, 'uprigodničarski', trebalo je pisati: HDZ, HDS i HSP „uprigodili" (hrv. održali) su tiskovnu konferenciju…

Kako god, politički suspektan jezični arhaizam manje nam je važan od kristalno jasne poruke koju je, uoči predstojećih lokalnih izbora, javnosti uputio ovdašnji dugogodišnji lider 'najstarije hrvatske stranke', Dalibor Damičević (HSP) tijekom zahvaljivanja na „dosadašnjoj dobroj suradnji s HDZ-om u Gradskom vijeću Slavonski Brod, Županijskoj skupštini, ali i županu Danijelu Marušiću".

„Potpisom ovoga ugovora suradnju ćemo obnoviti. Bitno je imati tzv. vertikalu općina – grad – županija - država, tako će naši građani lakše doći do realizacije projekata prema EU fondovima i državnoj razini. Pozivam sve naše članove i simpatizere da podrže u Slavonskom Brodu listu HDZ-HSP, na županijskoj razini HDZ-HSP-HKS, i listu za gradonačelnika Slavonskog Broda za gospodina Dragana Jelića odnosno gospodina Danijela Marušića za župana Brodsko posavske županije."

Dakle, čovjek je bez okolišanja citirao često korištenu političku prijetnju: ako na izborima ne date povjerenje nama, spriječit ćemo realizaciju projekata namijenjenih vašoj lokalnoj zajednici, a financiranih iz sredstava „EU fondova i s državne razine".

Vjerojatno nitko od 90-ak tisuća stanovnika „Aglomeracije Brod 2" - vrijedan pola milijarde kuna kojim će 12 tisuća građana dobiti pitku vodu, a 31 tisuća odvodnju - ne želi ni pomisliti da realizacija tog projekta nije započeta zbog toga što u Slavonskom Brodu ne postoji „tzv. vertikala općina-grad-županija-država", kako (ne)hotimično reče pravaš Damičević.

I, umjesto da s još jedne korektne rutinske press konferencije pošalju svoje političke poruke koje ih razlikuju od konkurencije na predstojećim izborima - te dobiju 'malo vitra u svoja jedra' - jednom ekscesnom porukom sve bude zasjenjeno.

Šteta, ako poruka nije istinita, a još veća ako istinita jest.

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Mr_Cinik

Mr_Cinik

Komentirano: 3.5.2021. | 11:46

1

Stranački uhljebi su mobilizirani i traje grčevita borba na svim Brodskim portalima. Nije to šala, ipak su njihova mjesta u gradskoj upravi i županiji ugrožena ukoliko dođe do promjene vlasti. Na Facebooku se može također vidjeti poplava lažnih profila u svrhu blaćenja političkih protivnika i objavljivanja bljutavih hvalospjeva svojim kandidatima. Bitno je sačuvati svoje radno mjesto i plaćicu po svaku cijenu pa makar njihovi šefovi svojim neradom i nesposobnošću doprinose nazadovanju ili, u najboljem slučaju, statusu quo u gradu ili županiji. Ovaj show je poput Top liste nadrealista
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 3.5.2021. | 6:49

2

Glas za njih je glas za njihovog pupavca!! Pametnom dosta
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 29.4.2021. | 22:33

3

Ovi pravaši izdadoše jedinog istinskog Pravaša Antu Paradžika koji je životom platio zbog svojih stavova. Vi niste ni "P" od Pravaštva, sramite se, koalirate s onima koji su rasturili HSP uz pomoć Đapića i Ruže Tomašić...Pravi ste bedaci ako im date glas! Pojedinci će se ubaciti u strukture vlasti, a vi marginalci, glasači nakon izbora ćete skapati od gladi...
kockica66

kockica66

Komentirano: 29.4.2021. | 20:16

4

viki6-evo i ja ću ovim komentarom završiti moje viđenje odnosa i stanja u općini Bukovlje . Kako vi navodite sve pozitivne ,vrline i osobine gos. Igora Đakovića još ću jedanput napomenuti njegova primanja kao volontera 3500 kn, mjesečno i 15000 tisuća kn, godišnjeg bonusa, dok isti oni koji su sa njim radili na radovima koje ste vi naveli , primali su od 600 do1100 kn, mjesečno, a isti vaš gos. Đaković više je radio kao vozač općinskog vozila a jednim malim dijelom je radio na spomenutim poslovima , pa pitam se dali je njegov rad bio pretplaćen za poslove koje je kako vi kažete radio, ja mu nisam kriv što na prošlim izborima nije se kandidirao za načelnika (tomu shodno kao načelnik ) bi i on primao 13000 kn.i sjedio u kancelariji i odrađivao poslove za koje je načelnik i biran a ne da načelnik ide kositi , čistiti i šta ti ja znam sve ,ali znam sigurno da mu ovi vaši radovi nisu u opisu posla. Još da jednom naglasim , nije mi bila namjera sa nikim polemizirati oko izbora načelnika općine Bukovlje nego samo sam iznio ISTINITE ČINJENICE , i moje viđenje stvari kao građanina poreznog obveznika općine Bukovlje,a nikako blaćenje gos. Đakovića odnosno njegovo (vidljivo iz njegovog programa za kandidata načelnika -HDZ)obmanjivanje biračkog tijela općine Bukovlje.
viki6

viki6

Komentirano: 29.4.2021. | 14:09

5

kockica66 jako mi je žao što ste nastavili blatiti i dalje blatiti I.Đ. kao što sam i rekla da hoćete. Ali evo i mojih argumenata: previše ste informirani za običnog mještanina koji nije bio u društvu Davora Petrika i koji ga kritizira kada ste ga na kraju svoga komentara "ipak" pohvalili, preočito, ali to sad nije važno. Vidim da "niste" upoznati s poslom I.Đ pa ću vam ukratko objasniti da je radio kao djelatnik u javim radovima zajedno sa ostalim radnicima,pomagao mještanima,kosio,krčio,ljeti i zimi i nije sjedio u toploj klimatiziranoj prostoriji kao načelnik i primao placu 13.000kn, koji ga je kao svoga zamjenika nazivao "SMETLAROM", izgleda da je i smetlar časniji čovijek od načelnika, zar i po vašem nije zasluzio tu naknadu? Jedni da sjede u foteljama a drugi da rade i ubijaju se od posla davno je proslo vrijeme robova. Mislite da taj I.Đ nema šta reći za načelnika, pa naravno da ima ali ne želi, jer na kraju ipak trebas ostati čovijek. i na kraju ova diskusija je otišla predaleko i nekima ide na živce zato ju s ovim komentarom zavrsavam a vi samo nastavite dalje sigurna sam da ćete jos nesto "zanimljivo" naći, nekad je pametnije odustati.
kockica66

kockica66

Komentirano: 29.4.2021. | 11:23

6

viki6-ništa izmišljeno ništa dodano neistinito , samo sam pročitano iz promidžbenog biltena Igora Đakovića koji besramno kruži po općini Bukovlje ,u kojem predstavlja svoj program razvoja općine (laže )po modelu Slavice Lemajić i Dade Jelića, populistički , on Igor Đaković koji je na prošlim izborima bio na listi SDP-a, i kao takav zamjenik načelnika primao je kao volonter 3500 kn. mjesečno naknadu i 15000 tisuća kn. bonusa za svoj rad , pa ja vas pitam što je to gosp. Đaković napravio odnosno pomogao građanima a da to nije išlo na trošak općinskog proračuna. Navedite bilo što da je iz njegovog džepa bilo kome u općini Bukovlje isplaćeno, a za svoj doprinos ( što mu je bila dužnost -plaća 3500 kn +bonus 15000 kn )pa morao je nečim ili nekakvim radom opravdati tu plaću. Komentar sam napisao iz prostog razloga što je gosp. Đaković naveo realizaciju nemogućih projekata , Ljeskove Vode u vlasništvu države ,Gaj- Šuma vojni objekt u vlasništvu države, općinsko zemljište kojeg nema . U svom biltenu spominje projekte koji su u realizaciji i koji su već dobrim dijelom realizirani pa i time obmanjuje građane općine Bukovlje , ali ništa mi nije strano s obzirom u koju je stranku ušao (HDZ) od koga prima upute i savjete te sa kime surađuje jasno mi je da su mu apetiti porasli na mjesto načelnika (mada njegov koeficijent znanja ne premašuje jednog srednjoškolca što i jest) jer jer je njegov HDZ ukinuo mjesto zamjenika načelnika po općinama. Prema tome nikakve riječi Davora Petrika nisam niti citirao niti čuo niti sam bio sa njim u društvu, čak NAPROTIV jedan sam od njegovih najvećih kritičara u općini Bukovlje kad radi loše ja ga javno kritiziram oči u oči ništa iza leđa ,kad radi dobro za dobrobit općine i njenih građana također ga javno podržavam. Ovim mojim komentarima nebranim Gos.Petrika ,osobnih interesa nemam , branim ovo dobro što je napravljeno u našoj općini, i što će se napraviti u što čvrsto vjerujem -rezultati se jako dobro vide, a ne u lažna obećanja vašega Igora Đakovića.
viki6

viki6

Komentirano: 29.4.2021. | 10:53

7

E da zaboravila sam reći čovjek vrijedi onoliko koliko može tereta podnijeti na svojim leđima i kada ga sa svih strana kamenuju on će kruhom. A vama šta da kažem ne preostaje ništa drugo nego nastaviti blatiti čovjeka jer vam koliko vidim predstavlja nažalost veliko zadovoljstvo. kockica66 nemojte moj komentar shvaćati ništa osobno nego jednostavno nisam mogla ostati ravnodušna na vaš komentar o Igoru Đakoviću morala sam na njega odgovorit. Lp.
sidh

sidh

Komentirano: 29.4.2021. | 10:42

8

kad ce uvazena gospoda predstaviti svoje kandidate za opcinu Klakar? Josipa iz Klakara i šofera iz Donje Bebrine?
viki6

viki6

Komentirano: 29.4.2021. | 9:26

9

kockica66 izgleda da se iza vašeg komentara kriju riječi sadašnjeg načelnika općine Bukovlje Davora Petrika, što se može prepoznati iz pojedinih izjava. O kakvom trgovačkom kompleksu vi pričate čovjek ga nije ni spomenuo. A daaaa u ostalim općinama nema vrtića, biciklističkih staza, vatrogasnih domova, ne dijele drva, socijalne pomoći, stipendije... Uporno blatite Igora Đakovića koji je zadnje 4 godine bio i zamjenik načelnika, i komunalni redar, javni radnik, i koji je ljude zbližavao i nije dijelio po ničemu i nije ga zanimalo " tko" traži pomoć, za njega su svi mještani bili jednaki .Ne samo da je pomagao stanovnicima u svojoj općini nego i stanovnicima grada Broda koji su ga tražili pomoć u što sam se sama uvjerila. Svi su ga hvalili cijela općina kao je vrijedan, sposoban i dobar čovjek, dok je načelnik Davor Petrik pecao ribe na Savi cijelo ljeto, a njegova tajnica govorila da je u Zagrebu, koji nije posjetio dva puta u svoja dva mandata. Čovjek šuti i ne blati nikoga. A ovi koji vrijeđaju ljude, podcjenjuju, omalovažavaju po bilo kakvoj osnovi nisu pošteni ljudi.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 28.4.2021. | 21:38

10

Nadam se da pošteni Pravaši neće podržati ove cirkusante čije smo finte, igrice, podmetanja, laži i sve ono što je negativno, doživjeli. Nadamo se da ćemo ipak preživjeti i srušiti tu bulumentu na ovim izborima...
original

original

Komentirano: 28.4.2021. | 18:03

11

Moram priznati da nista ovdje nije sporno, tko se ne slaze na izbore pa to kaznjavaj a kome odgovara neka podrzava i tako dalje. Svatko ima pravo birati i biti biran. Zelim damo reci najjednostavnije:Imate mogucnost da mjenjate ako zelite, iskoristite svoje bitacko pravo.
drele

drele

Komentirano: 28.4.2021. | 16:39

12

Pavic zar ti nije neugodno.Za sitne pare izdao si svoje glasace.Imas li imalo srama.
Mohrova_kruznica

Mohrova_kruznica

Komentirano: 28.4.2021. | 13:12

13

Kad gledam sliku, kao da gledam 5 jahača apokalipse. Gotovo je narode, pakirajte kofere. Zadnji koji ostane ne treba ni ugasiti svjetlo jer će pokrasti i kablove iz zida
kockica66

kockica66

Komentirano: 28.4.2021. | 12:59

14

Ništa bolje i kod nas u Bukovlju, kandidat za načelnika Igor Đaković -HDZ, najavljuje izgradnju objekata , dječji vrtić , starački dom ,pomoć socijalno ugroženima -drva -ogrijev plaćanje režijskih troškova, besplatno knjige učenicima te besplatan prijevoz istim ,pomoć studentima - stipendije, besplatnu dodjelu građevinskog općinskog zemljišta mladim obiteljima koje općina i nema itd, kao da ima proračun sto pedeset miliona kuna, a ono samo 6 miliona. A najveći biser mu je u programu razvoja općine Bukovlje ,da će od vojnog objekta ( Gaj) - u vlasništvu države-izgraditi trgovački kompleks, sa svim pratećim objektima ,gore navedeni starački dom ,vrtić ,biciklističke staze na cijeloj općini, jebote ,rekao bi čovjek pa ovo je čudo od čovjeka , mora da je čovjek sa tri fakulteta, a ono KONOBAR IZ škole Fric Pavlik iz Bosanskog Broda , al nedaj vraže ,ko ga gura , lopovi i lažovi Pero Ćosić i Slavko Milković. Samo ti obećaj narodu , a ako dođeš na vlast ko te jebe narode.
Jakovina

Jakovina

Komentirano: 28.4.2021. | 12:19

15

Milolaže i Pavić prodane duše. To što radite sa Hdz čista prevara biračkog tijela. Radite za svoje osobne interese.
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 28.4.2021. | 12:14

16

Tko njima vjeruje osim pupavca
Kompas

Kompas

Komentirano: 28.4.2021. | 11:14

17

E moj nacelnice Paviću!!! Naša opcina je kroz projekt Brod 2 trebala dobiti preko 100milijuna kuna za izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže!! Na kraju svega ti pružaš ruku onima koji su taj projekat stopirali!!! Vaša sramota!

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo je najjača lista. Nema varalica koji privlače glasove.'

Nova i stara lica za uspjeh na izborima

'Ovo je najjača lista. Nema varalica koji privlače glasove.'

7.5.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo je kapitalni projekt kojeg sam osmislila za županiju'

Kandidatkinja za županicu Tea Tomas:

'Ovo je kapitalni projekt kojeg sam osmislila za županiju'

6.5.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Upoznajte kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika

Marina Martić Puača

Upoznajte kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika

5.5.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta odgovorio 'klevetnicima i lažljivcima'

SDP-ovi unutarnji problemi

Stribor Valenta odgovorio 'klevetnicima i lažljivcima'

1.5.2021. | 20:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni žele iduće četiri godine voditi Slavonski Brod

Nominirani kandidati za gradonačelnika

Oni žele iduće četiri godine voditi Slavonski Brod

1.5.2021. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz program, Duspara predstavio i kandidatkinju za zamjenicu

Novo lice na brodskoj političkoj sceni

Uz program, Duspara predstavio i kandidatkinju za zamjenicu

27.4.2021. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Smanjit će cijenu plina, pomagati obiteljima s više djece...

Za bolji grad moraju zajedno na izbore

Smanjit će cijenu plina, pomagati obiteljima s više djece...

26.4.2021. | 11:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jeste li znali koliko potpisa moraju sakupiti kandidati?

Radni vikend i poslijepodnevna dežurstva

Jeste li znali koliko potpisa moraju sakupiti kandidati?

25.4.2021. | 10:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlado Prskalo predstavio Slavicu Lemaić za gradonačelnicu

Na znakovitoj lokaciji

Vlado Prskalo predstavio Slavicu Lemaić za gradonačelnicu

21.4.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zajednički ćemo brinuti o očuvanju života u Slavoniji'

HSS i SU zajedno idu na Lokalne izbore:

'Zajednički ćemo brinuti o očuvanju života u Slavoniji'

20.4.2021. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara je štetočina kojeg treba eliminirati iz politike

Slavica Lemaić, ustvari, tvrdi:

Duspara je štetočina kojeg treba eliminirati iz politike

18.4.2021. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za svoj grad suprotstavio sam se 'velikim' facama'

Želi potvrdu dosadašnjeg rada

'Za svoj grad suprotstavio sam se 'velikim' facama'

8.4.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Temeljiti u programu, ali bez kandidata za lokalne izbore

Precizno definirali sve točke programa

Temeljiti u programu, ali bez kandidata za lokalne izbore

7.4.2021. | 18:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Povodom Uskrsa obišla Gradsku tržnicu

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu

Povodom Uskrsa obišla Gradsku tržnicu

3.4.2021. | 17:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo je komad zemlje, gruda za koju ja dišem.'

Domovinski pokret predstavio kandidate

'Ovo je komad zemlje, gruda za koju ja dišem.'

29.3.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li i Brođane uoči Uskrsa dočekati poskupljenje?

Promjene cijena od 1. travnja

Hoće li i Brođane uoči Uskrsa dočekati poskupljenje?

25.3.2021. | 22:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zaboravit ćemo na okus pravog povrća'

Opačak Bilić o spornom Zakonu:

'Zaboravit ćemo na okus pravog povrća'

25.3.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kandidati za gradonačelnika 'ukrali' humanitarni događaj

I studentska šetnja u znaku kampanje

Kandidati za gradonačelnika 'ukrali' humanitarni događaj

20.3.2021. | 16:20