Politika : Uprava/Samouprava

11.10.2021. u 21:00
Prikaza: 7606
|
Autor: D.Z./SBplus

Stara tribina odlazi u povijest

Grad odabrao izvođača za investiciju vrijednu 29 mil. kuna

Slavonski Brod : Grad odabrao izvođača za investiciju vrijednu 29 mil. kunaPostojeća i buduća južna tribina Stadiona kraj Save(Foto: D.Z./SBplus)

U priloženoj tablici vidljive su razlike između postojeće južne tribine (koja će biti srušena) i buduće južne tribine koja će biti izgrađena navedenim ulaganjem

SLAVONSKI BROD – Stadion kraj Save u vlasništvu Grada Slavonskog Broda, a koji je dom NK „Marsonia", zadnjih tri godine dramatično mijenja svoj izgled izrastajući u potpuno novo sportsko zdanje. Nakon izgradnje objekta za kajak-kanu klubove, donjeg dijela istočne tribine, dva pomoćna igrališta sa umjetnom travom, na red je došla i izgradnja potpuno nove južne tribine budućeg stadiona koji bi trebao imati oko 10.000 sjedećih mjesta.

Grad Slavonski Brod je odlučio srušiti staru i izgraditi potpuno novu južnu tribinu, a sav iskoristivi materijal, u onoj mjeri u kojoj bude to moguće, po projektu će biti zbrinut i ugrađen na neke od postojećih sportskih objekata u Slavonskom Brodu.

U ovoj fazi izgradnje novoga Stadiona kraj Save, planirana južna tribina će biti izgrađena u dvije dilatacije (istočni i središnji dio) u dužini od 95 metara i širini od 19 metara sa svim potrebnim sadržajima koji će, prema Pravilniku HNS-a, omogućiti infrastrukturne uvjete za natjecanje u II. HNL. Prema projektu, tribina će imati oko 1.450 sjedećih mjesta od kojih će 1.000 biti natkriveno.

Usporedbe radi, postojeća južna tribina Stadiona kraj Save je 43 metara duga i 9 metara široka te ima oko 600 sjedećih mjesta. Treća dilatacija južne tribine (njen zapadni dio) biti će izgrađena u sljedećoj fazi.

U svibnju 2021. Grad Slavonski Brod objavio je javni natječaj za izgradnju južne tribine, a na koji je pristiglo sedam  ponuda. Procijenjena vrijednost nabave bila je 21,2 milijuna kuna (bez PDV-a). Najnižu cijenu (22,98 milijuna kuna) ponudila je Zajednica ponuditelja Hidromont industrijska montaža d.o.o. i Hidromont SB d.o.o., obje iz Slav. Broda. Ponude su također dostavili: Zajednica ponuditelja Gradnja slavonska d.o.o. Slav. Brod i ĐĐ Elektromontaža d.o.o. Slav. Brod (24,99 milijuna kuna); Elektrocentar Petek d.o.o. Ivanić Grad (25,02 milijuna kuna); Šprajc THD d.o.o. Slav. Brod (25,82 milijuna kuna); GIC gradnje d.o.o. Zagreb (25,97 milijuna kuna); Promet građenje d.o.o. Požega (26,78 milijuna kuna); Zajednica ponuditelja Projektgradnja plus d.o.o. Gornja Vrba i Osijek koteks d.d. Osijek (29 milijuna kuna). Sve ponude izražene su bez PDV-a.

Grad Slavonski Brod donio je 14. rujna 2021. odluku kojom je kao najpovoljnji ponuditelj izabrana Zajednica ponuditelja Hidromont industrijska montaža d.o.o. i Hidromont SB d.o.o. sa cijenom od 22,98 milijuna kuna, bez PDV-a, ili 28,78 milijuna kuna sa PDV-om. Prošli tjedan je ta odluka postala izvršna te se uskoro očekuje potpis ugovora o gradnji između Grada i izvođača te njegovo uvođenje u posao.

Nova južna tribina će imati neusporedivo više sadržaja u odnosu na staru

Dio južne tribine (središnji i istočni) koji će Grad gradti za 29 milijuna kuna sadrži četiri velike svlačionice za igrače (svaka po 68 m2), prostore sudaca, delegata, doping kontrole, privremene sanitarije, VIP lođu sa VIP lounge prostorom sa popratnim sanitarijama te servisnim prostorima, prostor za trening igrača i teretanu, sobu za liječnika, caffe bar za posjetitelje, sobu hitne pomoći, prostor za prodaju karata, klupske prostorije i uredske prostorije sa servisnim prostorima i sanitarijama.

Središnji dio južne tribine namijenjen je dijelom VIP gledateljima (120 sjedalica) sa zatvorenim lounge prostorom (VIP) u pozadini. Nad lounge prostorom pozicionirana su mjesta za komentatore i medije. Bočno od VIP dijela tribine odijeljeni su segmenti gledališta kapaciteta po cca 276+48, odnosno 315+48 sjedišta. Ispod središnjeg dijela tribine nalaze se četiri baterije svlačionica za igrače, prostori doping kontrole te prostori delegata i sudaca. Gledateljima je u središnjem djelu namijenjeno 687 sjedećih mjesta i 120 VIP sjedišta i dva invalidska mjesta.

Istočni dio južne tribine u prizemlju sadrži prostorije za igrače (prostor za zagrijavanje, teretanu s popratnim sadržajima, prostoriju za liječnika, sobu za masažu te spremište rekvizita), sanitarije za vanjske korisnike i stubišni prostor prema uredskim prostorijama na katu. Uz sanitarije za oba spola nalaze se i pomoćni prostori. U istočnom dijelu prizemlja predviđena je prodavaonica karata te cafe bar s prostorijom za hitnu pomoć gledateljima. Na 1. katu predviđene su klupske prostorije na zapadu te uredske prostorije stadiona na istoku. Izgradnjom ove tribine formira se pristupni trg (ulaz) za istočnu i južnu tribinu. Gledateljima je u istočnom dijelu južne tribine namijenjeno 670 sjedećih mjesta i četiri invalidska mjesta. Također, na terasi iznad administrativnog trakta, predviđen je prostor za uslužne djelatnosti (štand s hranom i pićem) te prostor za strojarske instalacije.

U priloženoj tablici vidljive su razlike između postojeće južne tribine (koja će biti srušena) i buduće južne tribine koja će biti izgrađena navedenim ulaganjem. S tim da su u tablici navedene samo prostorije obuhvaćene ovom izgradnjom središnjeg i istočnog dijela južne tribine, dok se izgradnja zapadnog dijela (sa dodatnim sadržajma) očekuje u sljedećoj fazi gradnje novoga Stadiona kraj Save.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mikov

mikov

Komentirano: 12.10.2021. | 13:25

1

Nije mi jasno za koga se to pravi, koliko ima gledatelja na utakmicama?? Gdje će se igrati domaće utakmice ako se tribina ruši??

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Priznanje je znak da idemo pravim putem'

Nagrađeni poslodavci i volonteri

'Priznanje je znak da idemo pravim putem'

3.12.2021. | 15:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tvrtke plaćaju radnicima lažna cijepljenja i covid-potvrde?

Kuloarske priče ili...

Tvrtke plaćaju radnicima lažna cijepljenja i covid-potvrde?

2.12.2021. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kada možete obići stanove

Želite unajmiti gradski stan

Evo kada možete obići stanove

2.12.2021. | 12:22
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuroković: 'Projekt Brod 2 ide.'

Radni sastanak u Županiji

Đuroković: 'Projekt Brod 2 ide.'

1.12.2021. | 14:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija im daje ukupno 120 tisuća kuna

Oni doprinose razvoju poljoprivrede

Županija im daje ukupno 120 tisuća kuna

1.12.2021. | 12:11
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slijedi opremanje Kuće Brlić

Završeni infrastrukturni radovi

Slijedi opremanje Kuće Brlić

30.11.2021. | 13:18
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odgođen večerašnji nastup grupe Electric Corn

Iz Grada Obavijestili:

Odgođen večerašnji nastup grupe Electric Corn

28.11.2021. | 14:03
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko želi obavljati te omražene poslove?

Kako god okrenu, sugrađani ih ne lajkaju

Tko želi obavljati te omražene poslove?

27.11.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska olimpijka upalila prvu adventsku svijeću na korzu

Počelo odbrojavanje do Božića

Brodska olimpijka upalila prvu adventsku svijeću na korzu

27.11.2021. | 18:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo gdje 'po novom' trebate čekati autobus

Nakon promjena u brodskoj ulici

Saznali smo gdje 'po novom' trebate čekati autobus

26.11.2021. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Punionica će privući 'lokalce', ali i klijente iz regije

Investicija koja prati današnje trendove

Punionica će privući 'lokalce', ali i klijente iz regije

26.11.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Brod pomaže biskupiji kupnju skladišta za Caritas

Uz druge gradove i županije

Grad Brod pomaže biskupiji kupnju skladišta za Caritas

26.11.2021. | 9:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : O aktualnostima u obrazovanju, zdravstvu i javnom prijevozu

Župani u Slavonskom Brodu

O aktualnostima u obrazovanju, zdravstvu i javnom prijevozu

26.11.2021. | 8:24
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo cijeli program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

Večernji koncerti i na sam Božić

Donosimo cijeli program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

25.11.2021. | 14:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Po ovomu je grad 16 puta iznad državnog prosjeka

Dug put do poboljšanja

Po ovomu je grad 16 puta iznad državnog prosjeka

24.11.2021. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predstavili mogućnosti financiranja

Za neprofitni i javni sketor

Predstavili mogućnosti financiranja

23.11.2021. | 13:21