Politika : Uprava/Samouprava

16.7.2019. u 14:00
Prikaza: 2224
|
Autor: A. Primorac

Roditelji se protive

Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?

Slavonski Brod : Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?Hoće li učenici iz Tomice i Rastušja od jeseni u školu u Podcrkavlje?(Foto: SBplus/arhiva)

Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom o tome da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju školu u Podcrkavlju. Roditelji su se pobunili i njih 62 je potpisalo peticiju nakon koje je ovih dana održan sastanak roditelja, predstavnika škole i Grada Slavonskog Broda.

SLAVONSKI BROD - Kada smo početkom srpnja, izvještavajući o pregovorima između sindikata, predstavnika OŠ "Vladimir Nazor" i Grada Slavonskog Broda, voditelja područnog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Osijek Aleksandra Lukadinovića upitali čeka li nas ista situacija i u slučaju škole u Podcrkavlju kazao je kako o tome nema saznanja.

No, upravo ovih dana i tamo je došlo do problema. Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju Osnovnu školu u Podcrkavlju. Roditelji su se pobunili i njih 62 potpisalo je peticiju nakon koje je ovih dana održan sastanak roditelja, predstavnika škole i Grada Slavonskog Broda.

- Ovaj isti prijedlog Grad je dao i prošle godine u Mreži škola koja nije 'prošla', a sada ga daju temeljem, kako kažu naputka Ministarstva. No, prema mreži i upisnom mjestu djeca Tomice i Rastušja još od 1974. godine pripadaju matičnoj školi u Podvinju - kazala je ravnateljica Veronika Čerenko, potvrđujući nam kako je do sastanka došlo te da je vođena žustra rasprava.

Roditelji su, kaže, protiv ovakvog prijedloga, a i mišljenje je škole da se u slučaju uvođenja jednosmjenske nastave nikako ne bi smjelo ići nauštrb kvalitete. 

- Mi u Podcrkavlju sada imamo 11 učionica i deset razrednih odjela, a kada bi prijedlog osnivača zaživio imali bismo 13 odjela i bili prisiljeni organizirati dvosmjenski rad u Podcrkavlju - istaknula je za SBplus Čerenko.

Roditelji su, također, iskazali nezadovoljstvo. - Generacijama se iz ovih mjesta ide u školu u Podvinje, mi smo za Podvinje 'vezani' školom, poštom, liječnikom, župnikom i grobljem. Tako da nam je prirodno da djeca idu tamo u školu, a ne u Podcrkavlje - kazao je Damir Miletić, jedan od roditelja, dodajući kako bi, usvajanjem ovakvog prijedloga djeca morala u školu ići organiziranim prijevozom što do sada nije bio slučaj.

Grad kao osnivač ponudio je rješenje

Pojašnjenje cijele situacije zatražili smo i od osnivača - Gradske uprave Slavonskog Broda. - Teritorijalno Tomica i Rastušje pripadaju Podcrkavlju, no mi smo i na ovom sastanku dali prijedlog mogućeg rješenja kako bismo dobili situaciju u kojoj će svi biti zadovoljni. Naime, u školi u Podvinju 'nude' tri prva i tri druga razreda. Organiziranjem po dva prva i dva druga razreda dobili bismo situaciju u kojoj bi škola u Podvinju imala jednosmjenski rad, učenici iz Tomice i Rastušja ostali bi u njoj, a jedna smjena ostala bi i u Podcrkavlju - kazao je gradonačelnik Mirko Duspara, pojašnjavajući cijelu situaciju.

Ravnateljica škole s druge strane kaže, stvorilo bi to problem jer u tom slučaju pojavile bi se dvije radnice viška. Ali one bi, dodaju iz Gradske uprave, ostale zaposlene kroz rad u dnevnom boravku. - Mi smo u početku imali problem oko ustroja dnevnog boravka u osnovnim školama. Ravnatelji su se bunili, a danas imamo situaciju da nas dio roditelja traži da njegov rad organiziramo i tijekom ljeta. Dakle, problem 'viška' uposlenih može se riješiti na taj način. Mi imamo dobru volju i ponudili smo rješenje - kazao je gradonačelnik Mirko Duspara.

No, u školi prijedlog ne drže najboljim rješenjem. - Prema ustroju koji sam predložila imamo tri prva razreda s po 16 i 17 učenika i tri druga s 19 i 20 učenika. Kada bismo napravili po dva razreda, uz tehnološki višak dvije osobe, u jednosmjenskoj nastavi s 19 razrednih odjeljenja imali bismo velikih problema oko organiziranja rada dvorane i učionice za informatiku - naglašava Čerenko, dodajući kako je jedan od prijedloga škole da se razmisli o 'prirodnom' prelasku na jednosmjenski rad. - Svake godine je sve manji broj učenika i vrlo brzo bismo tako došli do uvjeta za jednosmjenski rad - zaključuje Čerenko.

Ne postignu li Grad, kao osnivač, i škola dogovor, roditelji ne isključuju mogućnost niti drugih akcija. - Mi ćemo najesen djecu slati u školu u Podvinje, a ne isključujemo niti mogućnost prosvjeda bude li se od nas tražilo drugačije - najavili su roditelji djece iz Tomice i Rastušja.

I dok su Grad i sindikalci, u slučaju škole Vladimir Nazor postigli barem djelomični sporazum, rješenje situacije u Rastušju i Tomici, čini se, morat ćemo još pričekati.

Predstavnici Grada, koji je osnivač gradskih škola,kako doznaje SBplus, u OŠ "Blaž Tadijanović" u Podvinju su od tajnice zatražili uvid u e-maticu. U školi su ih, kako doznajemo, upozorili o navodnoj protuzakonitosti činjenja takvog djela, što je prijavljeno i prosvjetnoj inspekciji. - Točno je da su zamjenica gradonačelnika i pročelnica resornog upravnog odjela zatražili uvid u e-maticu. No, kada trebate naručiti udžbenike i potreban materijal, a iz škole prvo dobijete jedan, a vrlo brzo potom drugi podatak o broju učenika, onda smo otišli i tražili da nam se omogući uvid. I sve je bilo u redu dok se nije pojavila ravnateljica. Ona je izvukla tajnicu i stvorila problem, iako je jedini cilj bio utvrditi točan podatak kako bismo mogli nabaviti potrebne udžbenike za rad - odgovorio je gradonačelnik Duspara na upit SBplus portala. 

Broj komentara: 30

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 19.7.2019. | 22:48

1

Ovdje je jedan čova govorio kako je grad Brod dao osječkom sveučilištu lovu (10.000 kuna) za neko putovanje osječkih studenata...Radilo se o slijedećem: Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se više od 50 godina natječu studenti iz ovog dijela Europe u znanstvenim i sportskim disciplinama. Fakultet je slao zamolbe brojnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, tvrtkama… Mnogi studenti su svoja stručna usavršavanja obavljali u nekoj od tih tvrtki, a sasvim je logično da se sufinanciranjem aktivnosti u sklopu studiranja itekako može doprinijeti stvaranju novih znanja, a kasnije i kvalitetnijih radnika, koji su nam za razvoj naše regije prijeko potrebni. ..Ukupno 128 studenta ovog fakulteta je s područja našeg grada. U današnje vrijeme postoji sve veća potreba za studentima s ovom stručnom spremom te je zbog toga Grad prepoznao pozitivnu stranu ovog ulaganja. Grad Slavonski Brod nije bio jedini takav sponzor ovog putovanja jer je uz Osječko-baranjsku županiju, Općinu Čepin, Hrvatsku poštansku banku, HEP, Hrvatsku gospodarsku komoru i ostala 22 sponzora, Elektrijadu sufinancirala i Brodsko-posavska županija. No, nekome je na zubu Babo i samo što ga ne proglase zločincem...Da i Brod-plin je na tapeti! Iz trgovačkog društva Brod-plin poručuju da je to mizeran iznos, ali tom gestom daju do znanja da prate naše studente koji će jednoga dana možda upravo raditi u Brod-plinu...Sve su to naši studenti i potencijal društva! Inače, 1.500 kuna je 150.000 lipa. Svakog stanovnika Broda je to koštalo 3 lipe po stanovniku. A kada posjećujemo prodavaonice Konzuma svakodnevno u njihovu kasu uplaćujemo makar 5 lipa dnevno (kusur ne vraćaju) i ne bunimo se.
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 19.7.2019. | 22:20

2

Ovdje je bilo govora da se školstvo financira iz državnog proračuna. No, u zakonu o školstvu stoji ovako: XVII. FINANCIRANJE ŠKOLSKIH USTANOVA Članak 141. Sredstva za financiranje javnih potreba u djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja osiguravaju se: – državnim proračunom, – proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave Dakle, lokalne samouprve su općine i gradovi. Ovdje vidimo da roditelji žele iz Tomice slati svoju djecu u Podvinje iako pripadaju općini Podcrkavlje i unatoč tome što imaju školu u svojoj općini. Koja će lokalna jedinica plaćati školovanje učenika iz Tomice, ako bi pohađali školu u Podvinju? U našem slučaju to bi plaćali brođani...Zašto?
Taubek

Taubek

Komentirano: 19.7.2019. | 21:42

3

@trpimir daj mi primjer jednih dnevnih novina i portala koji nije u sluzbi politike bilo lokalne bilo drzavne....i onaj drogeras Bujanac se cak okrece kako je tko na vlasti... sad mu Kolinda dobra a sad mu ne valja...sve se radi zbog love a mi ovdje jebemo jedan drugom mamu i svadjamo se.
trpimir

trpimir

Komentirano: 19.7.2019. | 21:10

4

Lupetaš, generaliziraš i paušalno ocjenjuješ osobu umjesto da konkretno napišeš gdje je pogriješila. Uostalom, poanta je u tome da ovaj portal ne prenosi njene izjave, a Babo ju ne demantira, pa ti razmisli o tome tko je u pravu. Ovaj portal je financiran novcima građana i prema tome je dužan objektivno i jednako tretirati sve strane, ili se skinuti s gradskog proračuna i vratiti ulupana sredstva.
Taubek

Taubek

Komentirano: 19.7.2019. | 17:03

5

@trpimir sve si rekao sa ovim linkom... gledao sam tu emisiju i Lemaicku...pa te zenska lupa kao maxim po diviziji...pa ona sta je rekla to nema veze sa relanoscu...zenska zivi u neki sferama nama tesko dohvatljive
trpimir

trpimir

Komentirano: 19.7.2019. | 16:39

6

Markiću, „Ja neću više plaćati tvoju bahatost i neracionalno trošenje love“!!! http://www.sbperiskop.net/glavna-vijest/slavica-lemaic-jesu-li-brodani-svjesni-cijene-rasipnistva-gradske-vlasti Kad se javni novac troši na razne Žeravce, na fakultet u Osijeku na kojem studira Babin mali, na ovaj portal za veličanje kulta ličnosti Velikog Vođe (čiji je „prepošteni“ vlasnik i glavni urednik igrom slučaja u zatvoru), onda se ima novaca. Kad treba financirati djecu čiji roditelji rade i troše u Brodu, onda se nema. Ma fuj!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 18.7.2019. | 11:15

7

Kažete, roditelji Podvinja se složili?! Jesmo, ali pod uvjetom da mi imamo prvu smjenu! Ja kao roditelj ću prije izabrati da moje dijete ide u jednu smjenu, pa makar i pod uvjetom da djeca moraju ići u Podcrkavlje, ako moram birati. Ponuđeno je rješenje da djeca ostanu i da se ide u jednu smjenu, tu smo se svi složili. Ja, kao otac, prvo brinem o svojoj djeci, zašto bi se smoje dijete vraćalo u zimi po noći ili svaki drugi tjedan izaostajalo sa treninga i aktivnosti? Pogotovo ako postoji rješenje. A iskreno, ako kažete da će svakako doći do toga, napravite to sada, odgađanjem će problem narasti...
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 18.7.2019. | 9:53

8

Ako grad ima novaca da ulazi u razne sudske sporove koji nisu jeftini i da te iste sudske sporove izgubi pa plati još više, onda se može naći novca i za škole, ukoliko centrala ne pošalje dovoljno.
Taubek

Taubek

Komentirano: 18.7.2019. | 9:26

9

To vam je sto kao i sa crkvama...crkve se grade i muze lova od vjernika a vjernika sve manje kao i djece. Bitno da se gradi..komunalni doprinos, vosovod, kanalizacija, ht prikljucak, struja, gradjevinska, lokacijska. To se mora platiti a to sto nema nikoga unutra, koga to briga...imate skolu i izvolite ju napuniti. Svi bi mi imali skole i vrtice dvije tri kuce dalje tako da se jadno dijete ne umori do skole ili nedaj Boze da hoda po snijegu...to je bljak. Sve je to razmazeno i naviklo na komociju zato nam djeca i jesu ovakva, ni za kurac. Kad treba uzeti prljavu carapu i odnijeti u ves korpu onda im se gadi. Sad se laje na te ideje i odluke a kad to zazivi onda ce biti prica da je to ok. Sad je frka kako skole nemaju klime, pa im je vruce ici u skolu, prisvjeduju... ko je nas pitao kako nam je? Ni Bozica ni Uskrsa nismo imali a sad svako malo praznici, spajanja. Djeca su ok, roditelji ne valjaju.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 18.7.2019. | 0:40

10

veles@ . . pogledajte svoju rečenicu: "Mene ne zanima tko plaća školovanje moje kćeri..općina, grad, županija, država, eu, sve dok ja svojim radom punim taj proračun..i dok moje dijete ide u školu u mjestu svog stanovanja..." . . .U vezi prve rečenice: jeste li sigurni da svojim radom dajete dovoljno love u proračun kako bi vaše dijete imalo školovanje gdje vi želite? Za razliku od vas, neki roditelji su nezaposleni i ne izdvajaju sredstva u proračun iz dijela svoga rada. U drugoj rečenici spominjete dijete i mjesto stanovanja. Ako postoje uvjeti da se održava nastava za vaše dijete gdje stanujete i ako to bude racionalno (ako to netko bude mogao platiti) vaše dijete će ići u tu školu. U suprotnom, bez dovoljno sredstava, vaše dijete će ići u najbližu školu gdje također ima zakonom propisane uvjete. Eto, nisam spomenuo HDZ...iako je to političko pitanje. Centalna vlast, bez obzira na stranku, može slati lokalnoj zajednici manja sredstva nego je potrebno i onda nastaju problemi za, u ovom slučaju, grad. Kako osigurati knjige, kako osigurati prijevoz učenika do škole i nazad, kako grijati učionice zimi, kako platiti učitelje profesore, kako platiti održavanje objekata...i gle čuda...svi bi krivili, u tom slučaju, gradsku upravu. Politika! Zar ne? Nitko neželi biti kriv, ako objektivno nije kriv! Pada vam politički rejting! Tko to želi?
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 18.7.2019. | 0:10

11

veles@ . . pogledaj svoju rečenicu: "...i ne može se promatrati koliko što košta"...Prošla su ta vremena! Solidarnost je umrla. Ja neću više plaćati tvoju bahatost i neracionalno trošenje love. Gradile su se škole (Ruščica i Podcrkavlje) iz političkih razloga. Ulupan je naš zajednički novac u škole, a nas nitko nije pitao! A sada pojedinci dižu kuku i motiku i ne žele slati svoju djecu u te škole iako žive u općinama gdje su napravljene škole. Ima li tu logike?
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 17.7.2019. | 23:58

12

trpimir@ . . ti bi se vjerojatno složio da u centrali, u Zagrebu, bude na vlasti HDZ koji će sve to financirati...našim novcem...hahaha. Pa njima više nitko ne vjeruje...upravo je u centrali smjena divnih ministara. A bit će ih još! Zašto? Zamagljuju lovu koja pripada narodu!
trpimir

trpimir

Komentirano: 17.7.2019. | 15:50

13

Rješenje je jednostavno i nameće se samo po sebi. Ukinuti Općine, Gradove i Županije i centralizirati financije. Onda se neće postavljati pitanje gdje se plaća prirez i koje dijete smije ići u koju školu, racionalizirat će se administracija i nestat će bahati lokalni šerifi i njihovi uhljebljeni pobočnici koji tipkaju komentare na portalima u toku radnog vremena.
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 17.7.2019. | 14:19

14

Klima roditelji mogu upisati djecu u školu izvan upisnog područja jer im to zakon omogućava, a prirez ne možeš plaćati kako te volja jer ti to zakon onemogućava. Uspoređuješ ljudska bića s postotkom i brojkama... Ako je roditeljima lakše voditi djecu u školu koja je udaljena najviše 3 km umjesto 7 km, naravno da će ih voditi gdje im je bliže, nebitno je li to grad ili općina. Kao da ne živimo u istoj državi...
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 17.7.2019. | 11:14

15

Najdalji domet promišljanja gradskih otaca i njihovih pobočnika jest okriviti za sve HDZ. To je postala svojevrsna mantra... i ako misliš drukčije od otaca, vjerojatno si iz HDZ-a... sreća pa su granice u smislu slobodnog rada na zapadu ukinute pa ljudi imaju izbor otići živjeti i raditi u nekoj normalnijoj okolini. Baz toga bismo s vremenom postali spoj Sjeverne Koreje i Saudijske Arabije.
veles

veles

Komentirano: 17.7.2019. | 10:40

16

ivomarkic koje ti gluparije nalupeta...pravis komendiju. Ti u svemu vidis hdz...haha...sigurno tu i iz pastete iskoci kad je otvoris. Ova sramotna rabota vlasti oko unistavanja skola u malim sredinama, kobajage sve zbog jednosmjenske nastave, nema veze iz koje je tko stranke..a pogotovo borba protiv toga... svatko s iole pola mozga zna da nije privatno poduzece i ne moze se promatrati koliko sto kosta ili njezina pazi ovo rentabilnost, vec se gleda siri kontekst znacaja skole za jednu malu sredinu. Mene ne zanima tko placa skolovanje moje kceri..opcina, grad, zupanija, drzava, eu, sve dok ja svojim radom punim taj proracun..i dok moje dijete idete u skolu u mjesto svog stanovanja...i to smo se spremni boriti i vise nego sto neki misle. Ostavi se vise hdz , dosadan si.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 17.7.2019. | 10:20

17

Netko je napisao: Znači samo zato što je netko odlučio provesti svoju zamisao odmah, sada, neki će prosvjetari dobiti otkaz...Kada pak radnici u tvornicama dobivaju otkaz onda nikom ništa...Ili mislite da radnici manje vrijedeod prosvjetara...Slažem se da jedni i drugi imaju važnost u društvu, ali podcjenjivati radnike je sramotno!
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 17.7.2019. | 10:16

18

Postoje škole u općinama i neka općine vode brigu o njima. Neka njima država da lovu za troškove školovanja njihove djece. Uostalom, lova nije državna...to je naša lova koju smo uplatili u proračun države...Jednosmjenska nastava je prioritet svih prioriteta. Pokazala su to istraživanja u varaždinskoj županiji. Svoje pozitivno mišljenje o jednosmjenskoj nastavi izrazili su učenici, roditelji, nezavisni stručnjaci, učitelji, profesori...Sve ostalo su političke igra ravnatelja koji su uvezani s HDZ-om...Pokušavaju stvoriti nezadovoljstvo kod birača u svoju korist...A jadni roditelji i djeca će pojesti tu juhu. Imat ćemo slijedeće: roditelji do podne rade, a djeca poslijepodne idu u školu. Vide se tek navečer prije odlaska u krevet. Želite li to? Pozdrav od Sočkovića i HDZ-a, graditelja škola!
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 17.7.2019. | 9:22

19

Neće biti vuk sit, a ovce na broju jer će biti 2 tehnološka viška, piše vam gore. I što je za taj problem ponuđeno kao rješenje - rad u produženom boravku na određeno, s prekidanjem ugovora preko ljeta. Znači samo zato što je netko odlučio provesti svoju zamisao odmah sada, a isto će se svakako omogućiti prirodnim padom broja djece, samo ne odmah, ide se egzistencijalno ugroziti radnike. Uostalom, roditelji iz Podvinja su se složili da djeca iz Rastušja i Tomice idu u Podvinje u školu.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 17.7.2019. | 7:09

20

Apsolutno se ne radi o segregaciji djece, nego čisto o uvođenju jednosmjenske nastave. Neka ravnateljica omogući to, i nema potrebe da bi i jedno dijete koje želi ići u Podvinje da bude premješteno. Vuk sit, ovce na broju. Samo ravnateljici to ne paše, pitam se zašto?

Broj komentara: 30

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Nije da nisam zadovoljan, ali mi je žao"

Svjetski viceprvak u kickboxingu

"Nije da nisam zadovoljan, ali mi je žao"

17.1.2020. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad prodaje tri zemljišta na dobrim lokacijama

Otkrijte gdje i po kojoj cijeni

Grad prodaje tri zemljišta na dobrim lokacijama

16.1.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prilika udrugama i organizacijama za financijsku injekciju

Grad objavio Javni natječaj

Prilika udrugama i organizacijama za financijsku injekciju

16.1.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako gradovi kontroliraju uvjete u skloništima za životinje?

Šapice nisu sretne u svakom azilu

Kako gradovi kontroliraju uvjete u skloništima za životinje?

16.1.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik najavio izgradnju velikog naselja za mlade

Do kraja siječnja natječaj za 12 stanova

Gradonačelnik najavio izgradnju velikog naselja za mlade

13.1.2020. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od pet milijuna kuna za dvjestotinjak gradskih programa

Gradski 'Proračun za udruge'

Više od pet milijuna kuna za dvjestotinjak gradskih programa

10.1.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ova gradska mjera ubrzala nas je barem za godinu dana'

Zbog te će mjere 'niknuti' 40 novih kuća

'Ova gradska mjera ubrzala nas je barem za godinu dana'

10.1.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko ove godine ima pravo na besplatan javni gradski prijevoz

Nekima ove godine istječe pravo

Tko ove godine ima pravo na besplatan javni gradski prijevoz

2.1.2020. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljeno tko je dobio posao za kojeg se natjecalo 29 ljudi

Pratimo zapošljavanja na Općinskom sudu

Objavljeno tko je dobio posao za kojeg se natjecalo 29 ljudi

30.12.2019. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Teško da bi naši sugrađani bili informirani bez vas'

Gradonačelnik Duspara ugostio novinare

'Teško da bi naši sugrađani bili informirani bez vas'

27.12.2019. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Ovako ne moram za sve 'žicati' roditelje"

Studentica o gradskoj stipendiji:

"Ovako ne moram za sve 'žicati' roditelje"

23.12.2019. | 15:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vito je jedini u obitelji dobio božićnicu'

Poslodavci štede, grad daje

'Vito je jedini u obitelji dobio božićnicu'

19.12.2019. | 11:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo zašto kasni izgradnja Istočne tribine

Što kažu investitor, izvođač i nadzor?

Saznali smo zašto kasni izgradnja Istočne tribine

12.12.2019. | 21:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo milijun kuna osigurano za projekt 'Lunch Box'

Maksimalan iznos

Gotovo milijun kuna osigurano za projekt 'Lunch Box'

10.12.2019. | 21:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobrinite se da netko drugi ne ukrade vaš glas

U predizborno vrijeme nitko ne upozorava

Pobrinite se da netko drugi ne ukrade vaš glas

9.12.2019. | 18:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Istočna tribina ovih je dana već trebala biti završena

'Bit će gotovo - kad bude'

Istočna tribina ovih je dana već trebala biti završena

8.12.2019. | 10:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisan ugovor za prvi sportski vrtić u Brodu

Projekt vrijedan gotovo 4 milijuna kuna

Potpisan ugovor za prvi sportski vrtić u Brodu

6.12.2019. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako Slavonski Brod izgleda u blagdansko predvečerje

Provezli smo se ulicama grada

Evo kako Slavonski Brod izgleda u blagdansko predvečerje

6.12.2019. | 11:11
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nedovoljno je to za narod koji Hrvatsku smatra domovinom'

Veljko Kajtazi poručio:

'Nedovoljno je to za narod koji Hrvatsku smatra domovinom'

5.12.2019. | 7:30