Politika : Uprava/Samouprava

16.5.2019. u 8:00
Prikaza: 1145
|
Autor: SBplus

Gradonačelnik Mirko Duspara:

'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'

Slavonski Brod : 'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda

Povodom Dana grada Slavonskog Broda čitateljima donosimo razgovor s gradonačelnikom Mirkom Dusparom o dosadašnjem radu ali i planovima za budućnost.

SBplus: Petnaest ste godina na čelu Grada koji poprima sve ljepše lice, uređene su staze, ceste, svuda javna rasvjeta, cvjetni otoci… grade se vrtići, sportske dvorane, obnavljaju škole. Što biste ipak istaknuli kao svoj najznačajniji doprinos razvoju Slavonskog Broda?

'Mladi našeg grada jednako su vrijedni kao njihovi kolege u drugim gradovima koji imaju sveučilište. Zaslužuju jednaku priliku za obrazovanjem i bolju budućnost i za to ćemo se i dalje boriti.' 

Puno smo toga ostvarili u posljednjih petnaest godina, puno novih projekata. Zaista, teško je izdvojiti samo neke od njih. Svi oni odraz su naše želje za boljim, razvijenijim i modernijim Slavonskim Brodom koji je danas zaista jedan drugačiji, novi grad. I to ne samo zbog projekata koji mijenjaju njegov izgled svake godine. Slavonski Brod je grad s vizijom razvoja i bolje budućnosti za sve, a posebno za mlade. Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati.

Slavonski Brod je i grad u kojem živi sport. Naši sportski klubovi svake su godine na popisu najuspješnijih, a medalje i pehari koje donose sa natjecanja na ponos su svima nama. Baš zato zaslužuju najbolje moguće uvjete za postizanje novih velikih uspjeha i rezultata. Zato smo i izgradili novi moderan prostor za kajak-kanu klubove, koji je jedan od najmodernijih u Europi te nastavili radove na uređenju objekata nogometnih klubova s područja grada.

Slavonski Brod danas je grad u kojem žive kultura i umjetnost. Grad u kojem se zajedničkim djelovanjem i otvorenom komunikacijom stvara nove sadržaje i rješava svakodnevne probleme naših sugrađana. Sva naša postignuća, sve ono na što smo ponosni i što smatramo našim uspjehom nisu rezultat rada samo jednog čovjeka. Rezultat je to predanog rada i truda svih nas, ulaganja u naš grad, u ljude, u budućnost, a pohvale koje čujemo od naših sugrađana dokaz su da smo na dobrom putu. 

SBplus: Većina škola energetski je obnovljena, sve imaju dnevni boravak, u većini je uveden i jednosmjenski rad. No jedna od njih je i dalje problematična, OŠ „Milan Amruš". Gdje je i zašto zapelo?

Osnovna škola „Milan Amruš" je jedina škola za djecu s posebnim potrebama na području Brodsko-posavske županije i izgradnja nove zgrade, novog modernog prostora za rehabilitaciju i obrazovanje je neophodna. Upravo zato je Grad samostalno financirao izradu projektne dokumentacije za projekt izgradnje nove školske zgrade površine oko 4500 m2 , koja bi bila predviđena za rad s oko 250 učenika u jednoj smjeni. Zbog različitih skupina učenika s različitim teškoćama u razvoju, zbog čega su nužni i posebno prilagođeni programi, bila bi to prizemna zgrada paviljonskog tipa podijeljena u više cjelina. Uz to, osigurali smo i zemljište za izgradnju novog objekta i ishodili građevinsku dozvolu. Preostalo je samo osigurati financijska sredstva za izgradnju, za koja je Grad Slavonski Brod iskazao interes i temeljem Poziva od strane Ministarstva za provedbu Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške u RH. 

U više navrata tijekom svih godina uključenosti Grada u rješavanje ove problematike razgovarali smo s predstavnicima državnih institucija kako bi naglasili važnost projekta OŠ „Milan Amruš". Za pomoć smo se obratili i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a o izgradnji nove škole za učenike OŠ „Milan Amruš" razgovarali smo i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenković i ministricom Gabrijelom Žalac te drugim ministrima. Grad Slavonski Brod prijavio je projekt izgradnje nove škole "Milan Amruš" i za financiranje darovnicom Kraljevine Norveške. Izgradnja nove škole konačno je uvrštena u državni proračun u studenom prošle godine, a idući korak je na nadležnom ministarstvu.

Do tada ćemo kao Grad i dalje činiti sve u okviru svoje nadležnosti kako bi se što prije pokrenula izgradnja nove školske zgrade za sve učenike OŠ „Milan Amruš", koji su u cijeloj problematici najvažniji, a koji napokon zaslužuju dobiti kvalitetne i bolje uvjete boravka primjerene njihovim potrebama. 

SBplus: Premda je Hrvatski sabor izglasao Zakon o osnivanju sveučilišta u Slavonskom Brodu, situacija s njegovim osnivanjem se odugovlači i komplicira. Kazali ste kako je osnivanje sveučilišta povijesni događaj za sve koji razmišljaju o budućnosti ovog grada i budućnosti mladih, no sve je teže povjerovati kako će se to i dogoditi. U kojoj je sada fazi realizacija sveučilišta?

Očekujemo od Vlade Republike Hrvatske da provede zakon koji je Hrvatski Sabor izglasao prije tri godine. Mladi našeg grada jednako su vrijedni kao njihovi kolege u drugim gradovima koji imaju sveučilište. Zaslužuju jednaku priliku za obrazovanjem i bolju budućnost i za to ćemo se i dalje boriti. Osnivanje sveučilišta je zaista povijesni događaj za svakog tko razmišlja o budućnosti ovog grada i budućnosti naših mladih koji dobivaju priliku steći visoko obrazovanje u svom gradu, a nakon toga tu se zaposliti i osnovati obitelj. Osnivanjem sveučilišta otvara se i mogućnost zaposlenja mladih znanstvenika što će svakako imati pozitivan učinak na razvoj gospodarstva našeg grada i okolice.

SBplus: Čini se da su u proteklih nekoliko godina nešto bolji uvjeti za poduzetništvo u čemu značajnu ulogu ima i razvojna agencija Grada s velikim projektima za poduzetnike. No mnogi su unatoč tome otišli iz grada u zemlje gdje mogu raditi i dostojnije od toga živjeti. Što se još može učiniti kako bi se zaustavio egzodus radno sposobnih stanovnika ovoga kraja?

Znamo da je svakom čovjeku najvažnije osigurati mu radno mjesto i stvoriti kvalitetne uvjete života. Upravo zato smo u novim projektima poseban naglasak stavili na mlade obitelji koje smo odlučili zadržati i pomoći im da ovdje lakše zasnuju svoje obitelj i izgrade svoje domove. Među prvim gradovima ponudili smo im pomoć u obliku gradskih stanova za najam, gradskih zemljišta na kojima su danas izgrađene nove obiteljske kuće i opreme za prvo dijete. Ovi projekti pomogli su nam da privučemo mlade i iz drugih dijelova Hrvatske u Slavonski Brod.

Želimo bolji, razvijeniji i moderniji Slavonski Brod koji je danas zaista jedan drugačiji, novi grad. Slavonski Brod je grad s vizijom razvoja i bolje budućnosti za sve, a posebno za mlade. Koliko cijenimo i njegujemo brigu za naše najmlađe zna svaki roditelj kojem smo pomogli smanjiti troškove školovanja njegove djece kroz sufinanciranje prijevoza učenika, školske prehrane ili udžbenika. Nastavili smo i radove na energetskoj obnovi i izgradnji škola i vrtića u Slavonskom Brodu. Danas su svi vrtići energetski obnovljeni, a uskoro kreću radovi i na energetskoj obnovi četiri gradske osnovne škole; OŠ „Antun Mihanović", OŠ „ Blaž Tadijanović" u Podvinju, OŠ „Hugo Badalić" Jelas te OŠ „Vladimir Nazor". Uz to, nedavno je potpisan i ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove školsko-sportske dvorane OŠ „Bogoslav Šulek".

Znamo da je roditeljima potrebna svaka pomoć, i zato smo uveli program produženog boravka u sve gradske osnovne škole, a uz pomoć bespovratnih EU sredstava osigurali smo i iznimno važnu pomoć asistenata u nastavi još većem broju učenika s posebnim potrebama.

SBplus: Mnogi upravo Vas smatraju krivcem za lošu gospodarsku sliku i za neotvaranje radnih mjesta. Što uopće kao gradonačelnik na tom polju možete učiniti, a što ste učinili te u kojoj vas mjeri u tome 'koče' državna administracija i propisi?

Čitavo vrijeme radimo na tome da grad gospodarski zaživi, ali morate znati da to prije svega ovisi i o stanju u državi. Kao Grad već godinama stvaramo što povoljnije uvjete za poduzetnike, pogotovo one čije investicije donose nova radna mjesta. Zona malog gospodarstva Kolonija danas je gotovo u cijelosti popunjena. Investitore oslobađamo i do 100 posto iznosa komunalnog doprinosa, a poduzetnicima pomažemo i kroz mjere poput umanjenja komunalne naknade te djelomičnog ili potpunog oslobađanja od plaćanja poreza na tvrtku. Spremni smo izaći u susret investitorima i to zna svaki poduzetnik koji nam se obratio za pomoć. Interesa ima, upite stalno primamo i na raspolaganju smo poduzetnicima.

SBplus: Često ste na „meti" oporbenih vijećnika zbog nedovoljnog korištenja EU sredstava. Za koje konkretne programe i koliko je povučeno sredstava iz EU?

Na neopravdane prozivke uvijek odgovaramo konkretnim brojkama. Grad Slavonski Brod do sada je uz pomoć bespovratnih EU sredstava realizirao ili krenuo u realizaciju projekata ukupne vrijednosti preko 115 milijuna kuna. Uz to, povukli smo i 31 milijun eura iz fondova Europske unije kroz ITU mehanizam, kako bismo dodatno unaprijedili kvalitetu življenja u našem gradu. Upravo zahvaljujući zajedničkom predanom radu i pažljivom planiranju projekata, povukli smo značajna bespovratna EU sredstva uz pomoću kojih se krenulo u izgradnju i opremanje Kuće tambure, prvog i jedinog Muzeja tambure u svijetu posvećenog tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i tradicijskom glazbenom instrumentu. Krenulo se i u obnovu Kuće Brlić, a uskoro započinje i izgradnja infrastrukture u Tvrđavi te izgradnja Poduzetničkog inkubatora u kojemu želimo pružiti stabilne temelje za pokretanje poslovanja kako bi zadržali kvalitetne i perspektivne mlade ljude u Hrvatskoj, ali i razvili poduzetničku klimu i povećali stopu zaposlenosti. Svakako treba istaknuti i 470 milijuna kuna vrijedan projekt „Brod 2" kroz koji ćemo na području Slavonskog Broda izgraditi te poboljšati sustav vodoopskrbe i odvodnje gdje god je to potrebno.

'Kao Grad već godinama radimo na stvaranju što povoljnijih uvjeta za poduzetnike, pogotovo onih čiji projekti donose nova radna mjesta. Investitore oslobađamo i do 100 posto iznosa komunalnog doprinosa, a poduzetnicima se nastoji olakšati ulaganje i kroz mjere poput umanjenja komunalne naknade, te djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja poreza na tvrtku.'

SBplus: Što je s industrijskim zonama u Gradu?

Kao grad imamo što za ponuditi investitorima, što zna svaki poduzetnik koji nam se obratio za pomoć i kojem smo izašli u susret koliko god smo mogli. Kao Grad već godinama radimo na stvaranju što povoljnijih uvjeta za poduzetnike, pogotovo onih čiji projekti donose nova radna mjesta. Investitore oslobađamo i do 100 posto iznosa komunalnog doprinosa, a poduzetnicima se nastoji olakšati ulaganje i kroz mjere poput umanjenja komunalne naknade te djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja poreza na tvrtku. Kako bi i dalje radili na stvaranju što boljih uvjeta za poduzetnike i investitore, Grad je prijavio i projekt inovacijskog inkubatora kroz ITU mehanizam ukupne vrijednosti 1,8 milijuna eura.

SBplus: U vašim planovima za ovu godinu su obnova Tvrđave, kuće Brlić, Muzeja tambure, kampa na Poloju, energetska obnova vrtića i osnovnih škola…Što su ipak prioriteti?

Vjerujem da su svi ovi projekti jednako važni za naš grad i svi ga jednako razvijaju. Uz pomoć bespovratnih EU sredstava krenuli smo u realizaciju velikih ITU projekata kao što je izgradnja Kuće tambure, obnova Kuće Brlić i izgradnja infrastrukture u brodskoj Tvrđavi. Ovo su zaista značajni razvojni projekti kroz koje istovremeno čuvaju kulturnu tradiciju i baštinu.

S druge strane, i dalje ćemo pri novim projektima poseban naglasak stavljati na mlade obitelji i na stvaranje što boljih uvjeta za njihov život u Slavonskom Brodu. Znamo da je jedno od najvažnijih pitanja za roditelje to da njihova djeca imaju što bolje uvjete odgoja i obrazovanja. Upravo zato danas s ponosom možemo reći da su svi vrtići u Slavonskom Brodu energetski obnovljeni, u tijeku je izgradnja i novog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici, a raspisan je i natječaj za izgradnju prvog sportskog dječjeg vrtića. Uz to, uskoro kreću radovi i na energetskoj obnovi četiri gradske osnovne škole; OŠ „Antun Mihanović", OŠ „ Blaž Tadijanović" u Podvinju, OŠ „Hugo Badalić" Jelas te OŠ „Vladimir Nazor". Nedavno je potpisan i ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove školske-sportske dvorane OŠ „Bogoslav Šulek".

Na popisu novih projekata u 2019. godini je i izgradnja nove zgrade mjesnog doma Kolonija, za koju je također raspisan javni natječaj.

SBplus: Još je možda prerano razmišljati o izborima ali zanima nas jeste li se umorili ili možda razmišljate o kandidaturi za još jedan mandat?

Od 2005. godine obavljam funkciju gradonačelnika Slavonskog Broda. U ovih četrnaest godina, koliko je prošlo, bilo je puno izazova, novih projekata, pitanja koja su trebala odgovor, ali što je najvažnije, promjena. Promjena na bolje. Zahvaljujući mojim najbližim suradnicima, s kojima svakodnevno donosim odluke vezane uz funkcioniranje grada, uvijek smo uspijevali odgovoriti na sve izazove i, vjerujem, pronalazili rješenja u najboljem interesu Brođana. To planiramo raditi i u godinama koje dolaze. Građani su vjerovali i dalje vjeruju u nas, jer znaju da nam je njihovo mišljenje iznimno važno. U konačnici, svaki projekt na kojem radimo je upravo za njih i grad u kojem svi živimo. Za ovakav način rada smo do danas dobili i sedam nagrada za transparentnost na što smo iznimno ponosni. One su ujedno i potvrda da samo otvorenom komunikacijom i predanim radom možemo postići najbolje za naše sugrađane. 

Čestitka građanima povodom Dana grada Slavonskog Broda:
Drage Brođanke i Brođani, povodom Dana grada uvijek se na poseban način prisjećamo bogate gradske povijesti te zahvaljujemo svim zaslužnim pojedincima koji su svojim djelovanjem i doprinosom razvijali, promicali te očuvali značaj i ugled Slavonskog Broda.
U vrijeme kada su, na žalost, često zanemarene ljudske vrijednosti i potencijali, jedino iskrenom voljom, povjerenjem, radom i zajedništvom možemo stvarati čvrste temelje napretka našega grada. Naša djela, a ne samo riječi, svi ostvareni i novi projekti, najbolji su odgovor i rješenja na izazove i poteškoće kojima smo okruženi.
Stoga, vođeni hrabrošću i otvorenošću prema promjenama, svojim znanjem i trudom, suosjećanjem i brigom za one kojima je pomoć potrebna, zajednički nastavljamo graditi ljepšu i bolju budućnost grada kao naslijeđe svim generacijama koje dolaze.
Upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana grada Slavonskog Broda i blagdana njegova zaštitnika Svetog Ivana Nepomuka!
Gradonačelnik Mirko Duspara, dr.med.

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 17.5.2019. | 11:26

1

Apokalipso, iz luke brod se mora izvući još barem 15 apartmana na moru , to je osnovna poanta luke
sblivada

sblivada

Komentirano: 17.5.2019. | 9:12

2

Kako se ne bi zalagao za mlade,evo recimo sina je zbrinio u vatrogasicma i budite uvjereni da će "strelovito" napredovati pod zapovjedništom Vulete.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 17.5.2019. | 7:38

3

"U pravu si za vrtić, osnovne škole, tržnica." To je ono što je u gradskoj ingerenciji. "Ali koju cestu je napravio?" Županjska, 30. svibnja, Čaplja, Livade, a to je sad samo zadnje što se mogu sjetiti. " Zone? Jednu firmu mi reci ozbiljnu u gradskoj zoni koja je uložila u zadnjih 10g. " Saint Jean, Limarija Jozić, ne znam šta tebi znači ozbiljno? "Koji projekt je grad naveo kao krucijalan za naredne 2g? Nešto ozbiljno i svrsishodno," Znači imaš samo ITU mehanizam koji vrijedi 35 mil. NE znam šta je tebi tako krucijalno, da je ovo sve što se radi beznačajno. Najlakše je popljuvati, to zna svatko, ali daj onda barem provjeri činjenice.
Apokalipso

Apokalipso

Komentirano: 16.5.2019. | 22:35

4

Jbte gledam dnevnik na HDZ TV SB pred izbore Banderas i ekipa opet o luci Brod...ista hdzenjarska bajka vec 30 godina
disident

disident

Komentirano: 16.5.2019. | 21:38

5

Jel ovo Duspara postavljao pitanja sam sebi? Za nova radna mjesta i zapošljavanje on ne treba ništa raditi, ne treba gurati svoje uhljebe, njegovi rodjaci ne bi trebali imati prioritet, ne bi trebao gurati se tamo gdje mu nije mjesto i onda će biti novih radnih mjesta za mlade. Zašto nitko nema sexualne odnose u gradskoj upravi? Pa svi su rod haha EU projekti ne prolaze jer su na tim mjestima ljudi koji ne znaju to raditi a pomoć odbijaju od drugih. Industrijske zone su prazne jer duspi ne vidi svoj interes u tome. Zanimljivo je kako Nova Gradiška može popuniti IZ a Brod ne baš se pitam u čemu je problem.
Stipe

Stipe

Komentirano: 16.5.2019. | 17:44

6

Radi se puno i kvalitetno u rangu nove zagrebačke glazbene akademije.
Stipe

Stipe

Komentirano: 16.5.2019. | 17:43

7

Luka Brod, kamp na Poloju i Sveučilište su genijalni projekti koji će izvuči Brod iz problema. Građani su svojim glasovima potvrdili da su za ove mudro osmišljene projekte.
Klima

Klima

Komentirano: 16.5.2019. | 16:17

8

Mrzim hdz. U pravu si za vrtić, osnovne škole, tržnica. Ali koju cestu je napravio? Gupčeva je užas npr. Sad ćeš reći nije gradska. Ali ako ćemo realno grad je samo kozmetički dotjerivan ali prave stvari u 14g nema. Staze? Nemoj jebat. Zone? Jednu firmu mi reci ozbiljnu u gradskoj zoni koja je uložila u zadnjih 10g. Svi su krivi ali i ne treba se hvaliti sa sitnicama a najavljivati čuda. Koji projekt je grad naveo kao krucijalan za naredne 2g? Nešto ozbiljno i svrsishodno
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 16.5.2019. | 16:08

9

Kako ove HDZ ovce vole reci da nista nije napravljeno. Procitajte izvjesce na 15ak stranica samo za pola godine, svi vrtici i skole su obnovljene, trznica, kkk Marsonija, dvorane, staze, ceste, infrasttuktura, zone. Ne budite ljubomorni, ugledajte se, vidite sto ste od nase zupanije i drzave napravili...
Klima

Klima

Komentirano: 16.5.2019. | 14:37

10

Napravio je za podobne. Pun ih Vodovod Brod plin Vatrogasci itd. Tako je lako. A sve bitnije stvari nije on napravio. Ni podvožnjak rotore velike aveniju. Država kroz svoje firme financirala. A on kamp na Poloju radi 10g. O stadionu kraj Save ne treba govoriti, izlizana mi ulaznica već. Ozbiljne projekte ionako nema. Ni strategiju dugoročno. Ali prirez ne skida

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Gradskoj upravi traže tri radnika

Prilika za nezaposlene

U Gradskoj upravi traže tri radnika

23.5.2019. | 10:00
Radni odnos s onima koji zadovolje bit će zasnovan na neodređeno vrijeme. Evo koji su uvjeti za kandidate.
Radni odnos s onima koji zadovolje bit će zasnovan na neodređeno vrijeme. Evo koji su uvjeti za kandidate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za studente koji žele raditi preko ljeta, ali i uživati

Grad nudi poslovnu priliku

Za studente koji žele raditi preko ljeta, ali i uživati

22.5.2019. | 15:20
Tijekom godine studentski rasporedi zatrpani su odlascima na predavanja, pisanjem seminara, učenjem i drugim obavezama pa često nemaju vremena raditi. Stoga im sezonski poslovi omogućavaju osvježenje budžeta, za koji ovaj puta ne moraju odlaziti na Jadran.
Tijekom godine studentski rasporedi zatrpani su odlascima na predavanja, pisanjem seminara, učenjem i drugim obavezama pa često nemaju vremena raditi. Stoga im sezonski poslovi omogućavaju osvježenje budžeta, za koji ovaj puta ne moraju odlaziti na Jadran.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započela izgradnja sportske dvorane prilagođene i invalidima

U Osnovnoj školi "Bogoslav Šulek"

Započela izgradnja sportske dvorane prilagođene i invalidima

21.5.2019. | 13:00
U sklopu sanitarija za posjetitelje predviđeni su pristupačni sanitarni čvorovi za invalide. Također, uz glavni ulaz u dvoranu te uz pomoćni ulaz za učenike predviđena je i rampa za invalide.
U sklopu sanitarija za posjetitelje predviđeni su pristupačni sanitarni čvorovi za invalide. Također, uz glavni ulaz u dvoranu te uz pomoćni ulaz za učenike predviđena je i rampa za invalide.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li radovi na istočnoj tribini biti gotovi u roku?

Projekt vrijedan 8,4 milijuna kuna

Hoće li radovi na istočnoj tribini biti gotovi u roku?

21.5.2019. | 12:30
Izabrani izvođač radova za 8,4 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje istočne tribine Stadiona kraj Save je tvrtka Hidromont industrijska montaža d.o.o. Slavonski Brod, a rok za dovršetak radova iznosi šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. No hoće li radnici uspjeti p
Izabrani izvođač radova za 8,4 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje istočne tribine Stadiona kraj Save je tvrtka Hidromont industrijska montaža d.o.o. Slavonski Brod, a rok za dovršetak radova iznosi šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. No hoće li radnici uspjeti p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Napreduju radovi na 13,5 milijuna kuna vrijednim projektima

Dobra vijest

Napreduju radovi na 13,5 milijuna kuna vrijednim projektima

21.5.2019. | 10:30
Na priloženim fotografijama možete vidjeti dokle su stigli radovi na izgradnji objekata čija je ukupna vrijednost 13,5 milijuna kuna.
Na priloženim fotografijama možete vidjeti dokle su stigli radovi na izgradnji objekata čija je ukupna vrijednost 13,5 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koja područja grada će biti obuhvaćena deratizacijom

Ovaj tjedan nastavljaju posao

Evo koja područja grada će biti obuhvaćena deratizacijom

20.5.2019. | 9:30
U Slavonskom Brodu ove godine deratizacija je obavljana kroz četiri tjedna, a bit će nastavljena i u ovome. Evo rasporeda po naseljima i ulicama kako će biti obavljana:
U Slavonskom Brodu ove godine deratizacija je obavljana kroz četiri tjedna, a bit će nastavljena i u ovome. Evo rasporeda po naseljima i ulicama kako će biti obavljana:
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

Projekt vrijedan 5,3 mil. kn

Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

19.5.2019. | 12:00
Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

Stručnjaci pojašnjavaju

Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

17.5.2019. | 23:00
Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

Volim Brod

Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

16.5.2019. | 20:40
Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

Oni su grad učinili boljim i ljepšim

'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

16.5.2019. | 14:30
'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ivanjski krijes gorio i večeras

Velika foto galerija

Ivanjski krijes gorio i večeras

15.5.2019. | 21:00
U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

Razvojna agencija pomaže poduzetnicima

Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

15.5.2019. | 9:40
Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

Magistar iz Broda otišao u Njemačku:

Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

14.5.2019. | 22:18
"Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
"Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

Gradonačelnik o izbjegličkom kampu

'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

14.5.2019. | 16:00
"Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
"Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

Nastavak podjele gradskih paketa opreme

Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

14.5.2019. | 12:50
Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i
Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i