Politika : Uprava/Samouprava

18.6.2019. u 9:05
Prikaza: 3632
|
Autor: A. Primorac/Ž.G.

Sjednica Županijske skupštine

Šmit: Migranti nam hodaju po selima, a o tome se šuti

Slavonski Brod : Šmit: Migranti nam hodaju po selima, a o tome se šuti(Foto: AP/SBplus)

Zbog (pre)velikog broja tema i materijala, odlučeno je da se sve podijeli u dva dnevna reda, pa je danas u 9 sati započela 14. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na čijem dnevnom redu se nalazi 15 točaka.

12.30 sati:

Većinom glasova vijećnici su prihvatili i sve ostale točke Dnevnog reda koje je moguće vidjeti u dnu ovog članka.

10.20 sati:

Nakon što su jednoglasno prihvatili prijedlog točke vezane uz kadrovska rješenja, a među kojima se nalazilo i prihvaćanje ostavke Mile Perkovića na mjesto suca porotnika, vijećnici Županijske Skupštine većinom glasova prihvatili su i Prijedlog odluke o rasporedu financijskog rezultata Brodsko-posavske županije za 2018.. Trenutno je u tijeku izvješće o Prijedlogu odluke o lokalnim porezima Brodsko-posavske županije. Nakon podnesenog izvješća prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

10.00 sati:

Martin Miloloža (HKS): Šta je dogovoreno vezano uz postavljanje križa u vijećnici, i ako na predsjedništvu nije ništa dogovoreno moj je prijedlog da se o tome glasa na skupštini pa da vijećnici sami odluče hoće li ili neće križ u vijećnici.

Danijel Marušić, župan: Prijedlog ćemo pripremiti za slijedeće predsjedništvo pa ćemo vidjeti što će vijećnici odlučiti, mada mene osobno ne smeta.

09.35 sati:

Željko Norac (HDZ): Što se napravilo i dokle se stiglo s tretiranjem komaraca na području općina?

Danijel Marušić, župan: Mi smo osigurali u proračunu 150 tisuća kuna za sufinanciranje tretiranja komaraca. Dio opoćina je počeo s tretiranjem, prikupljamo podatke i onda ćemo raspodijeliti sredstva.

Ivan Šmit (HSS): Svjesni smo svi problema migranata. Dok su prolazili vlakom sve je bilo u redu. No zadnjih mjeseci problem s migrantima je bilo dosta problema. Prije dva tjedna u SIčama skupina u 27 ljudi, jučer u Batrini njih 15. Konstantno uz prugu i autocestu prolaze nepoznati ljudi. Ovo su ovdje mladići iz Tunisa i Alžira, a ne migranti. O svemu tome se šuti. Znam da ovo nije nešto što vi možete riješiti, ali imate li informacija o tome.

Danijel Marušić, župan: Znam da je ruta pojačana preko Save. Mi možemo o svemu još jednom uputiti dopis u policiju, jer, na žalost, sve je veći broj migranata. Ali to nije više problem samo našeg područja nego europski problem.

 Ante Orlović (MOST): Kada ćemo moći dobiti cijene koje su ugovorene između škola i proizvođača za voće koje se daje učenicima u školama?

Anica Vukašinović, pročelnica: Mi kao županija ne vidimo cijenu niti uvjete koje dobavljači ugovaraju. Nama ti podatci nisu vidljivi.

 09.20 sati:

Pero Jelinić (DM NL): Na području Brodsko-posavske županije postoje tri odlagališta otpada. Na ta tri odlagališta prema dodatcima Agencije. Na ta tri odlagališta u 2017. godine odloženo je 36.503 tone miješanog komunalnog otpada. Davor tri puta više nego li Brod i Gradiška zajedno. Odakle taj otpad potiče, je li u pitanju komercijalizacija otpada ili nešto drugo?

Miroslav Jarić, pročelnik: Dobit ćete pismeni odgovor nakon što dobijemo podatke od voditelja opdlagališta.

Zoran Marijić (DM NL): Ponavljam pitanja od prošle sjednice. Šta je s odvozom sekundarnih sirovina i jeste li potpisali ugovor s Jakob Beckerom?

Danijel Marušić, župan: Točno je da smo s Beckerom potpisali ugovor za odvoz papira iz zgrade Županijske uprave što možemo pravno i učiniti. Vi to možete i provjeriti.

09.15 sati:

Nakon što su razmotrili zapisnik o radu 13. sjednice Županijske skupštine prihvatili su vijećnici DM NL, kao i svi ostali nazočni vijećnici te je sjednica nastavljena Aktualnim satom.

09.05 sati:

Na samom početku današnje sjednice Županijske skupštine Klub vijećnika Duspara Mirko Nezavisna lista zatražio je desetominutnu stanku zbog zapisnika o radu s prošle sjednice koji su tek jutros primili na klupe. 

SLAVONSKI BROD - Mada je posljednja sjednica Županijske skupštine u slavonskobrodskoj velikoj vijećnici zgrade Brodsko-posavske županije održana 4. lipnja, nova je sjednica na rasporedu već danas. Zbog (pre)velikog broja tema i materijala, odlučeno je da se sve podijeli u dva dnevna reda, pa je danas u 9 sati započela 14. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na čijem dnevnom redu se nalazi 15 točaka.

Sjednici nazoče 34 od ukupno 42 vijećnika, koji će, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu odluke o lokalnim porezima Brodsko-posavske županije. Radi se, naime, o porezu na nasljedstva i darove, potom na cestovna motorna vozila i plovila te porezu na automate za zabavne igre.

Na Županijskoj će skupštini, osim toga, biti predstavljena izvješća o radu CTR - Razvojne agencije Županije, Vatrogasne i Turističke zajednice Županije, Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje te Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja.

U materijalima objavljenima na stranici Brodsko-posavske županije nalaze se i Godišnjak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Slavonski Brod te prijedlozi zaključka o davanju suglasnosti na statute slavonskobrodske i novogradiške opće bolnice. Radi se, naime, o usklađivanju poslovanja tih zdravstvenih ustanova s novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

A sve je, uobičajeno započelo, Aktualnim satom. 

Sve je materijale najavljene Sjednice moguće pronaći u nastavku, na popisu točaka dnevnog reda najavljene Skupštine:

 1. Aktualni sat
 2. Kadrovska pitanja
 3. Prijedlog odluke o rasporedu financijskog rezultata Brodsko-posavske županije za 2018.
 4. Prijedlog odluke o lokalnim porezima Brodsko-posavske županije
 5. Izvješće o radu CTR – Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. Slavonski Brod za 2018. godinu i Izvješće o radu Centra za razvoj Brodsko-posavske županije za 2018. godinu i Financijsko izvješće za isto razdoblje
 6. Izvješće o radu i financijsko izvješće Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije za 2018. godinu
 7. Izvješće o radu i Financijsko izvješće Turističke zajednice Brodsko-posavske županije za 2018. godinu
 8. Izvješće o radu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o. za 2018. godinu
 9. Izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2018. godinu Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoja Brodsko-posavske županije
 10. Odluka o izmjeni i dopuni Statuta Centra za razvoj Brodsko-posavske županije – davanje suglasnosti
 11. Godišnjak 2018. godine Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod
 12. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Opće bolnice Nova Gradiška
 13. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod
 14.  Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije
 15. Odluka o sklapanju  Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava  iz prioritetne osi 10 – tehnička pomoć OPKK 2014. – 2020. za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora „Podrška kapacitetima Brodsko – posavske županije – davanje suglasnosti
 16.  
  1. Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije
  2. Plan zaštite od požara

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
koliko

koliko

Komentirano: 24.6.2019. | 12:01

1

ivomarkić zato se roditelji i mještani Donje Vrbe i bune ,jer djeca već imaju jednosmjensku nastavu u IGK- školi . U IGK školu idu od 1969god. i sad zbog politike trebaju ići u Ruščicu.
Taubek

Taubek

Komentirano: 21.6.2019. | 5:28

2

@ivomarkic sve si dobro rekao ali mene muci samo jedno, sta je sa krizem u zupanijskoj vijecnici?
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 21.6.2019. | 0:23

3

Klima@ . . Grad Varaždin je anketirao učenike, roditelje, nastavnike i stručne suradnike o jednosmjenskoj nastavi. Od 1.100 učenika 92% je izjavilo da je bolja organizacija nastave u jednoj smjeni (više vremena za učenje, više vremena za provođenje s obitelji). 79% učenika je izjavilo da su zadovoljni dodatnim aktivnostima u školi. Roditelji su rekli (97% anketiranih) da je bolja organizacija nastave u jednosmjenskoj školi (skoro istovjetni s učenicima). Također, dali su i prijedloge za poboljšanja: mogućnost ostavljanja knjiga i pribora u školi, kvalitetnija prehrana, užina i topli obrok, usklađenje rasporeda viših i nižih razreda, više stručnih suradnika, bolje uređenje blagovaonica. Što se tiče produženog boravka učenika, tijekom tri godine, dok su se provodila ispitivanja svih sudionika projekta, broj učenika se u produženim boravcima povećavao, vjerojatno radi potreba (nema roditelja kod kuće, organiziranog toplog obroka, pisanja zadaća i učenje). Produljenim boravkom je bilo zadovoljno 36% anketiranih roditelja, a 56,6% je bilo vrlo zadovoljno. Tek njih 6,6% nije bilo zadovoljno produženim boravkom (noble djeca?). Što se tiče učenika, produljenim boravkom je bilo zadovoljno njih 42,6%, a vrlo zadovoljno 49,2%, a nezadovoljnih 6,6% učenika. Nastavnici i stručni suradnici, njih 89% je preferiralo jednosmjensku nastavu, dok je njih 11% za dvosmjensku nastavu. Razlozi za jednu smjenu (89% nastavnika i stručnih suradnika): manji umor, veća koncentracija i pažnja, kontinuitet radnih navika, manje stresa u jednoj smjeni, lakša i brža priprema za nastavu, bolja suradnja i komunikacija nastavnika, timski rad, više slobodnog vremena za osobne i obiteljske obveze, kvalitetnija nastava, učenici discipliraniji, aktivniji, više danjeg svijetla, čuvanje invenara u razredu, učenici ne idu po mraku kući...Što se tiče roditelja, njih 93% su zadovoljni provođenjem nastave u jednoj smjeni. Roditelji kažu jedna smjena im donosi: lakšu organizacija radnog tjedna, djeca nisu sama ujutro, moguć produženi boravak, radno vrijeme roditelja usklađeno s nastavom prije podne...Mišljenje nastavnika i stručnih suradnika za poboljšanje organizacije nastave u jednoj smjeni: rasterećenje programa, ostavljanje udžbenika i pribora u školi, ručak za sve učenike, više izleta, posjeta muzejima, izložbama, terenska nastava, potrebno više stručnih suradnika.
Klima

Klima

Komentirano: 20.6.2019. | 12:19

4

Samo naklapanja hdz, valuta, Mirko. Oni su ovo, oni su ono. Da li je netko konkretno objasnio prednosti prelaska u jedinstvenu školu? I nedostatak naravno. Svi kao brinete o naobrazbi djece, a stalno o politici i uhljebima (nema razlike u gradskim, općinskim, županijskim). Da li će djeca imati bolje uvjete? I roditelji da li će biti sretniji sa jednom smjenom. J..... Vas politika. Samo na svoje guzice pazite. Zato i bježe svi prvom prilikom.
Balboa

Balboa

Komentirano: 20.6.2019. | 10:55

5

Ma vuleta nema pojma o čemu se tu radi samo lupa gluposti ništa konkretno nije ni rekao. Nije vuleta za načelnika to se znalo od prvoga dana.
Nunc

Nunc

Komentirano: 19.6.2019. | 20:43

6

Šta drugo očekivati od vulete koji neznam dvje rečenice sastaviti. Bio sam na tome sastanku ono što je on rekao je na razini djeteta u vrtiću. Nema veze vuleta s realnošću.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 19.6.2019. | 17:09

7

Svim komentatorima...Neki komentatori ne znaju dobro čitati i zaključivati...Za mene Divoševci nisu rupa kao i svako selo u Hrvatskoj. Takav način razmišljanja imaju oni u Zagrebu. Grad nije niti znao da se grade škole u Ruščici i Podcrkavlju. A što se tiče ustroja lokalne samouprave, to nije u nadležnosti grada Broda, sve je određeno u Zagrebu! Više općina, više gradova, više je to i mogućnosti za uhljebe. To je njihov način razmišljanja. Grad je prije više od 10 godina zatražio da se napravi preustroj škola na nivou grada, pa i područnih škola u blizini grada, no odgovora odgovornih iz Zagreba nema. Preustroj znači da se moraju odrediti oni koji će rukovoditi školama, organizirati sve što je u nadležnosti škola, ali i pronaći potrebna sredstva za kompletan ustroj. Grad sebi ne može prisvajati škole koje ne pripadaju teritoriju grada, jer nema novca kojim bi plaćali troškove koje naprave područne škole. To bi trebale plaćati općine same. Imaju li općine dovoljno novca to ostvariti? Novac stvaraju građani, seljaci, pune općinski, gradski, županijski i državni proračun. Ako je to tako, a je, bio bi red da im se dio novca i vrati u njihove općinske kase kako bi financirali školsku nastavu u svojim selima. A što se tiče svađe na portalim, uopće mi nije bila namjera svađati se s bilo kim. Moja namjera je bila ukazati na problematiku i približiti je svima. DA SE ZNA gdje je problem. Također, zanimljivo je da roditelji ne žele slati djecu u školu u Ruščici...zna li netko razlog? I još jednom, grad se prostire na teritoriju koji je određen davno prije sadašnjeg gradonačelnika, kao i općine koje se prostiru oko grada...
veles

veles

Komentirano: 19.6.2019. | 15:50

8

Svako selo zaslužuje osnovnu četverogodiišnju školu, neovisno o broju polaznika, i tu se nikakava računica ni novci ne smiju gledat. Točka. Sve ostalo su gluparije i ubijanje sela----rastakanje živog tkiva naše domovine. I oko toga nema kompromisa niti dogovora.
maki75

maki75

Komentirano: 19.6.2019. | 13:01

9

Zabole one gore na vlasti u Zagrebu, za Divoševce i neku drugu rupu. Od kuda si ti? Jeste li ikada g. Markiću bili u Divoševcima? Za Vas su oni rupa. To mi je poznato, gdje nema glasača, ljudi su glupi, tupavi, ne zanaju prepoznati "prave" vrijednosti i žive u rupama. Ja sam, također, iz jedne takve rupe. Škola u Ruščici je gradu nametnuta? Pa tko još ne bi volio dobiti izgrađenu školu i organizirati jednosmjenski rad? Znam da je ovaj ustroj lokalne samouprave nelogičan. Po meni bi se trebali u gradu Slavonskom Brodu nalaziti i područja Slobodnice, Gromačnika, Rastušia, Tomice, Bukovlja, Vranovaca, Gornje Vrbe, Donje Vrbe i Ruščice, ali to je ustroj koji nisu mijenjali niti lijevi niti desni. Za to treba voditi državnu politiku, a ne svađati se po portalima.
koliko

koliko

Komentirano: 19.6.2019. | 9:25

10

Zanimljivo je kako pojedini komentari se svode na to da djeca sa sela koji imaju nastavu po dva dva razreda tj,1-3 ili 2-4 razred imaju manju razinu znanja u odnosu na ona iz jednog sa 25 učenika .Primjer ova školska godina IGK škola od cc 45 učenika 7 ih je završilo sa odličnim uspjehom od 1 do 8 razreda od tih sedam 3 učenika je iz Donje vrbe ,u zadnjih par godina iz Donje vrbe je 10 učenika završilo fakultet.Kaže zamjenik razlog jednosmjenska nastava,IGK škola ima jednosmjenska nastavu. Ivo Markić na vlasti u gornjoj vrbi je nezavisna lista Mirko Duspara ,šta misliš da li će i nakon gašenja područnih škola ostati na vlasti.Napomena ministarstvo je na svojim stranicama dali preporuku ,a ne naredbu osnivačima škola što je u ovom slučaju grad.I zato svi mještani zamjeraju i načelniku Vuleti i ostalima na vlasti u općini .Žup.viječnik iz D.vrbe sjedi pokraj Duspara i šuti na žup.skuoštini.A kažes zašto bi građani plaćali grijanje prijevoz. I ostalo kolika je to cijena da se zadrži stanovništvo na selu .i mi plaćamo poreze ko i vi građani .pa jel zbog toga što živimo na selu trebamo biti degradirani,a što se tiče onoga seljačine pogledaj fasade po selima , i po gradovima pa onda nešto piši.ps maknuli smo HDZ savlasti općine gornja vrba.al ovi sa liste Mirko Duspara sve rade da ga opet vrate na vlast.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ugostitelji za šank moraju izdvojiti minimalno 10.000 kuna

Raspisan natječaj za zakup

Ugostitelji za šank moraju izdvojiti minimalno 10.000 kuna

18.7.2019. | 15:30
Brodska će tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala već četvrtu godinu za redom primiti veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor ugostiteljima za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja
Brodska će tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala već četvrtu godinu za redom primiti veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor ugostiteljima za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja
SBplus.hr, Slavonski Brod : I oni će dobiti svojih, ukupno, 78.600 kuna

'Nepravda' ispravljena

I oni će dobiti svojih, ukupno, 78.600 kuna

18.7.2019. | 8:00
Iako su imali dovoljan broj bodova za ostvarenje prava na naknadu, ostali su uskraćeni za isplatu zbog limitiranih proračunskih sredstava. Sada je ta 'nepravda' ispravljena.
Iako su imali dovoljan broj bodova za ostvarenje prava na naknadu, ostali su uskraćeni za isplatu zbog limitiranih proračunskih sredstava. Sada je ta 'nepravda' ispravljena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do gužvi dolazi jer građani stižu prije radnog vremena'

Iz Policije tvrde:

'Do gužvi dolazi jer građani stižu prije radnog vremena'

17.7.2019. | 19:00
Bilo koju radnju u novoj zgradi slavonskobrodskog MUP-a Brođani bi trebali obaviti za pola sata ili manje, a jutarnje gužve iz Policije objašnjavaju građanima koji red stvore i sat vremena prije otvaranja ureda.
Bilo koju radnju u novoj zgradi slavonskobrodskog MUP-a Brođani bi trebali obaviti za pola sata ili manje, a jutarnje gužve iz Policije objašnjavaju građanima koji red stvore i sat vremena prije otvaranja ureda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zemljišta su, bez našeg znanja, postala javno vodno dobro'

Načelnici iznijeli i svoju stranu priče:

'Zemljišta su, bez našeg znanja, postala javno vodno dobro'

17.7.2019. | 17:00
Određeni broj načelnika potužio se kako su Hrvatske vode neka područja stavile u svoju ingerenciju, a vrlo često se znalo dogoditi i to da su raspisivali natječaje, a da općine o tome nisu imale nikakva saznanja.
Određeni broj načelnika potužio se kako su Hrvatske vode neka područja stavile u svoju ingerenciju, a vrlo često se znalo dogoditi i to da su raspisivali natječaje, a da općine o tome nisu imale nikakva saznanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od 50 kn/m2 dnevno do zakupa javne površine

Raspisan natječaj

Od 50 kn/m2 dnevno do zakupa javne površine

17.7.2019. | 9:30
Rok za podnošenje prijava je osam dana od prvog narednog dana objave javnog natječaja u tisku, a pismene ponude zainteresirani trebaju dostaviti poštom, preporučeno, u zatvorenom omotu ili pak neposredno u pisarnicu Grada.
Rok za podnošenje prijava je osam dana od prvog narednog dana objave javnog natječaja u tisku, a pismene ponude zainteresirani trebaju dostaviti poštom, preporučeno, u zatvorenom omotu ili pak neposredno u pisarnicu Grada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljudi svakodnevno čekaju u redu vani na suncu

Preseljenje se i dalje čini O.K.?

Ljudi svakodnevno čekaju u redu vani na suncu

16.7.2019. | 20:00
Nekima se i dalje ova ideja čini puno boljom, nego da je Ministarstvo unutarnjih poslova ostvarilo pametniji (i jeftiniji) 'deal' s Gradom Slavonskim Brodom i preselilo u prazan prostor prizemlja Sportske dvorane Vijuš.
Nekima se i dalje ova ideja čini puno boljom, nego da je Ministarstvo unutarnjih poslova ostvarilo pametniji (i jeftiniji) 'deal' s Gradom Slavonskim Brodom i preselilo u prazan prostor prizemlja Sportske dvorane Vijuš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?

Roditelji se protive

Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?

16.7.2019. | 14:00
Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom o tome da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju školu u Podcrkavlju. Rodite
Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom o tome da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju školu u Podcrkavlju. Rodite
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uključenost mladih u donošenje političkih odluka

Savjet mladih Slavonskog Broda

Uključenost mladih u donošenje političkih odluka

16.7.2019. | 11:30
Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Voda na Poloju uzorkovana na tri mjesta

Evo što kažu rezultati analize

Voda na Poloju uzorkovana na tri mjesta

16.7.2019. | 9:00
Savska voda na Poloju uzorkovana je na tri lokacije. Evo što su pokazali najnoviji rezutlati.
Savska voda na Poloju uzorkovana je na tri lokacije. Evo što su pokazali najnoviji rezutlati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 1250 nezaposlenih manje

Statistika 'govori':

Gotovo 1250 nezaposlenih manje

16.7.2019. | 8:00
U ukupnom broju novoprijavljenih nezaposlenih osoba njih 475 je imalo prethodno radno iskustvo, a najveći je broj u evidenciji Zavoda registriran iz područja obrazovanja.
U ukupnom broju novoprijavljenih nezaposlenih osoba njih 475 je imalo prethodno radno iskustvo, a najveći je broj u evidenciji Zavoda registriran iz područja obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : „Baš me briga živim kao ćuko…“

Od svog grada odbačeni umjetnik:

„Baš me briga živim kao ćuko…“

15.7.2019. | 20:00
Ova gospoda pokazuju svoju nekompetentnost. Dokad će brodsku kulturu određivati osobe regulirane upitnim elementima?
Ova gospoda pokazuju svoju nekompetentnost. Dokad će brodsku kulturu određivati osobe regulirane upitnim elementima?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako možete pomoći bolesnima od leukemije, limfoma,...

Crveni križ poziva

Evo kako možete pomoći bolesnima od leukemije, limfoma,...

15.7.2019. | 13:00
Svi koji mogu i žele pomoći oboljelima od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti mogu prvi korak učiniti već ove srijede. Evo kako i gdje.
Svi koji mogu i žele pomoći oboljelima od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti mogu prvi korak učiniti već ove srijede. Evo kako i gdje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova prilika za rješenje stambenog pitanja mladim obiteljima

Raspisan još jedan natječaj

Nova prilika za rješenje stambenog pitanja mladim obiteljima

15.7.2019. | 10:45
Donosimo popis lokacija gradskih zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a u ponudi novog raspisanog natječaja se površine kreću od 355 do 764 'kvadrata'. Tijekom dosadašnjih natječaja ovo je pravo iskoristilo ukupno 26 obitelji.
Donosimo popis lokacija gradskih zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a u ponudi novog raspisanog natječaja se površine kreću od 355 do 764 'kvadrata'. Tijekom dosadašnjih natječaja ovo je pravo iskoristilo ukupno 26 obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima li Bolnica lošu konkurenciju ili uistinu nudi kvalitetu?

Na 3. mjestu svim problemima usprkos

Ima li Bolnica lošu konkurenciju ili uistinu nudi kvalitetu?

13.7.2019. | 21:00
Radi li se o lošoj konkurenciji s kojom se nije teško uspoređivati, a prema tomu niti biti među najboljima, ili o stvarnoj procjeni kvalitete - dovoljno govore brojke same za sebe. Loše ocjene Bolnice, tvrdi ravnatelj, rezultat su subjektivnog dojma pojedinaca.
Radi li se o lošoj konkurenciji s kojom se nije teško uspoređivati, a prema tomu niti biti među najboljima, ili o stvarnoj procjeni kvalitete - dovoljno govore brojke same za sebe. Loše ocjene Bolnice, tvrdi ravnatelj, rezultat su subjektivnog dojma pojedinaca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ako meni treba svanuti kad Poljaku smrzne - nije dobro'

Izuzetno teška voćarska godina

'Ako meni treba svanuti kad Poljaku smrzne - nije dobro'

12.7.2019. | 22:00
"Ja da ne ulažem silni i svoj i rad svoje obitelji, svoje djece, da njih ne 'uprežem', ništa ne bi od toga bilo. Jer, nažalost, ako meni treba svanuti zato što su jabuke u Poljskoj i Njemačkoj ove godine smrzle, onda to nije to."
"Ja da ne ulažem silni i svoj i rad svoje obitelji, svoje djece, da njih ne 'uprežem', ništa ne bi od toga bilo. Jer, nažalost, ako meni treba svanuti zato što su jabuke u Poljskoj i Njemačkoj ove godine smrzle, onda to nije to."