Reagiranja

28.6.2016. u 21:45
Prikaza: 20358
|
Autor: SBplus

Pukovnik Miroslav Mičević

Originalna poruka brodskoj gradskoj upravi

Slavonski Brod : Originalna poruka brodskoj gradskoj upraviPrivatna praonica, bezmalo, u privatnom dvorištu(Foto: J:Z:/SBplus)

Što se tiče užasne buke od pranja, pogotovo od usisavača, ona nam dobro dođe jer nas drži budne 24 sata dnevno, a i nemamo mi Bog zna baš kako ne­kih pametnih tema za razgovor pa i ne sjedimo na svojim balkonima i terasama.

Kad konvencionalnim metodama nije uspio riješiti se nesnosne agresivne buke, vode i pjene, koje mu nezvane ulaze u sve pore obiteljskog života 24 sata na dan, umirovljeni pukovnik 108. br. ZNG HV, Miroslav Mičević, putem Posavske Hrvatske, brodskoj gradskoj upravi uputio je nekonvencionalno otvoreno pismo. S obzirom na njegov status u Slavonskom Brodu 'od stoljeća sedmog' i ratni put kojim je krenuo 1991., ne sumnjamo kako će pukovnik Mičević, zajedno sa susjedima, dobiti i ovu bitku. Ostaje tek pitanje s kolikim i kakvim žrtvama. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.    

Ovim putem javno zahvaljujem Upravnom odjelu za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, što su znali prepoznati jedini mali komadić zelene oaze na Osječkoj ulici, a koji se nalazi između ben­zinske postaje Ine i naših obiteljskih kuća i dvorišta.

Takav projekt zapošljavanja stotinjak djelatnika dnevno na samoposlužnoj automatskoj praonici au­tomobila, koja radi non-stop 24 sata, a ujedno stvar­no ne zapošljava nikoga, i to je projekt budućnosti. Tih stotinjak povremenih djelatnika tako zdušno pe­ru, usisavaju, otresaju prašinu i glancaju svoje lju­bimce da je to veličanstveno i to sve u bilo koje doba dana ili noći, a oni veseliji još tome dodaju i glazbu da bi ugođaj bio bolji.

Naša odanost gradu i stalna budućnost je da bi tako nešto svatko od nas poželio u svom dvorištu. Hvala vam što ste nas pi­tali za eventualnu suglasnost oko izgradnje takvog pogona jer vjerojatno mi ne bismo dali suglasnost i time bismo spriječili oplođivanje privatnog kapitala, što je naša strateška opredijeljenost.

Ujedno koristim priliku da zahvalim i djelatnicima za ekološka pitanja što nisu robovali nekakvim ogra­dama, bukobranima i sličnim tehnologijama, nego naše cvijeće u dvorištima i terasama uredno operu pjenom od praonice i onda očiste čistom vodom, ta­ko da ćemo ove godine imati uštedu na zalijevanju cvijeća, a i kandidirat ćemo se za najvrt 2016. Ako bismo išli dalje, možda bismo mogli uštedjeti i na pasti za zube jer sve to mi udišemo.

Rafinerija je za ovo mala šala.

Što se tiče užasne buke od pranja, pogotovo od usisavača, ona nam dobro dođe jer nas drži budne 24 sata dnevno, a i nemamo mi Bog zna baš kako ne­kih pametnih tema za razgovor pa i ne sjedimo na svojim balkonima.

I onda neka netko kaže da novac ne kupuje mir. Gazda dođe svaki dan, pokupi novac i ode uživati u miru svoje obiteljske kuće u Stupniku.

Ujedno pozivam nekog nadležnog da u bilo ko­je doba dana, a pogotovo noći, dođe na praonicu i osobno ću mu oprati automobil pa neka se čist, opran, usisan i izglancan nastavi i dalje voziti na do­brobit svih nas.

S poštovanjem!

Pukovnik Miroslav Mičević, Osječka 278a, Slavonski Brod

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
slavonac04

slavonac04

Komentirano: 23.7.2016. | 21:45

1

U Evropi autopraonice imaju svoje radno vrijeme. Navečer, noću i vikendom nema pranja auta.
Udarnik

Udarnik

Komentirano: 30.6.2016. | 7:12

2

Isti su vodili državu, vojsku i firme. Koji kurčevi drugi???
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 29.6.2016. | 23:20

3

Udarnik@ odakle meni pravo za drugoga propitkivati što je njemu važnije a što manje važno? Ili - zašto netko koristi nešto na što ima pravo i u ratu i u miru pa to korištenje zakonske odredbe nazivati neprimjerenim? Ili - odakle pravo tebi? Svatko stoji iza svojih riječi i djela no, bez obzira stoji li ili ne, svaka se riječ i djelo cijene same po sebi, a ne po onome tko ih izgovara ili čini. To je moj stav. (b.t.w. dok je Mičević ratovao, drugi su uništili firmu u kojoj je on, kao stručnjak, do odlaska u rat, skoro dva desetljeća bio radio).
Udarnik

Udarnik

Komentirano: 29.6.2016. | 21:58

4

Stipiću, nitko ne govori o pravu niti gospodinu spori pravo da se titulira vojno. Nisi shvatio. Ako je čovjek liječnik ili inženjer ili strojobravar, ne znam koliko je star, ali ako je imao nekakav život 20-30 godina ispada da je bitnije to što je dvije tri godine bio pukovnik nego što je bio 30 godina liječnik ili strojobravar. Nadalje, potpisujuči svoje pismo titulom pukovnik kao da upozorava medije da budu li ga ignorirali dovode se u poziciju da potaknu nekakav neplanirani kamp ispred svog objekta. Odmah bi sjebali Mirkovu koncepciju izgradnje svjetskog kampa. Dakle, gospodinu hvala za sve što je za nas učinio. Nitko mu ne spori njegove zasluge i činove, ali ovaj problem nema izravne veze niti s ratom, niti s vojskom, niti s braniteljima, niti s ničime gdje bi bilo bitno da je on eto pukovnik. Ima on sva prava, ali mi se jednostavno ne čini primjerenim u ovom se slučaju potpisati sa pukovnik. I još dodajem, znači li to da je njegova riječ i mišljenje jače od neog drugog građanina, koji je recimo također branitelj, ali eto nema nikakav čin? Misliš li da će mediji ist reagirati na "redova" ili "običnog dragovoljca" i "pukovnika"? Želi li se time gospodin distancirati od stoke sitnog zuba? Svima ostalima poručujem: shvatite da živite u turističkoj meki i da nema spavanja cijelu noć. Furešti moraju trošiti šolde!
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 29.6.2016. | 15:11

5

Kad je riječ om suglasnosti susjeda, mislim kako pukovnik Mičević ima nesreću što ne graniči izravno s parcelom na kojoj je izgrađena autopraonica jer se između njegove čestice i čestice na kojoj je autopraonica nalazi uska čestica na kojoj je (javna?) cesta.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 29.6.2016. | 15:09

6

Po Zakonu o službi u Oružanim snagama samo oni dočasnici i časnici koji su nečasno otpušteni iz Oružanih snaga rješenjem o nečasnom otpustu gube pravo na čin i oslovljavanje činom u mirovini. Pukovnik Miro Mičević časno je služio i časno otpušten iz OSRH te stoga ima pravo predstavljati se i očekivati da ga se oslovljava njegovim činom. Doduše, navede3ni zakon propisuje da se prilikom predstavljanja navodi status 'umirovljeni' (umirovljeni general, umirovljeni brigadir/kapetan bojnog broda, umirovljeni časnički namjesnik, umirovljeni stožerni narednik itd.) no za oslovljavanje takvo što ne propisuje jer bi u komunikaciji bi zvučalo nespretno, pa se npr. umirovljenog pukovnika oslovljava s (gospodine) pukovniče.
Acija

Acija

Komentirano: 29.6.2016. | 14:09

7

@Markic, hm, vrlo tupava usporedba. Zašto? Željeznička pruga o kojoj ti pričaš postojala je prije gradnje stotina kuća uz nju. Znači, svi koji su pravili kuće uz prugu, pravili su ih nakon gradnje pruge i bili su svjesni što ih čeka. Kao i Mičević. Čovjek je pravio ili kupio kuću u Osječkoj, psihički spreman na buku od prometa, i to je to. A dobio je gratis i buku od autopraonice ispod prozora 0-24, koja u civiliziranim zemljama nema što raditi uz obiteljske kuće. Ako ne shvaćaš razliku, hebiga.
manemoj

manemoj

Komentirano: 29.6.2016. | 12:09

8

Sto jest jest..u zadnje vrijeme sam procitao 2..3 pisma pukovnika.jbg kad ja pisem pisma nikad ne navodim cinove!
manemoj

manemoj

Komentirano: 29.6.2016. | 12:08

9

Zasto svi reagiraju dan poslije..od pothodnika..uskog poddvvoznjaka pa do praonice? Dok se gradi..svi sute ko ona stvar!
Markic

Markic

Komentirano: 29.6.2016. | 11:34

10

Acija@ - hoćemo li izmjestiti i željezničku prugu? Siguran sam da je uz nju daleko veća buka nego li ju proizvodi praonica, i to u vremenu od 0-24.
Acija

Acija

Komentirano: 29.6.2016. | 9:46

11

Netko reče: nek' se Mičević preseli. Ma bogati! Zašto bi se čovjek selio? Zar nije logičnije da takvi i sl. objekti budu postavljeni na periferiji, odn. da ne budu u blizini kuća. Mi Europa? Mi smo P.M.
The_Ryder

The_Ryder

Komentirano: 29.6.2016. | 8:57

12

Udarnik i markic: Zbog takvih likova kao vas dvojica jasno je da za ovaj napaćeni grad nema spasa. Za vas je vjerojatno i smrad bosanske rafinerije normalna urbana pojava u doba tehnološkog napretka, pa kome ne paše, je li, neka seli u Čaglin, tamo ima jeftinih kućeraka!?! Brodska djeco, još danas bježite na kolodvor i pravac Dortmund, dok se Unija još nije raspala. Budite sigurni, tamo vam nitko neće podvaliti praonicu u dvorištu ispod balkona. Jebote, što je kriza dublja, ovdje ljudi sve luđi!
manemoj

manemoj

Komentirano: 29.6.2016. | 8:08

13

Kad sam komentirao na jednom clanku kako nije normalno da pas laje dan i noc ispod prozora spavace sobe....i da je najveci problem Medin gazda, a ne Medo, dobio sam odgovore tipa "tko mrzi zivotinje..mrzi i ljude"! Sad ja velebno zakljucujem "tko ne voli usisavace..ne voli ni ljude" !
Udarnik

Udarnik

Komentirano: 29.6.2016. | 7:31

14

Baš me zanima koliko otvorenih pisama objavljuju naši lokalni mediji, a da ih ne pišu umirovljeni pukovnici. Markić je potpuno u pravu. Ovo mi izgleda na one babe što žive u centru Krka ili Vodica pa se žale na buku i gužvu. Dragi pukovniče pa vi ste se izborili za kapitalizam i da Brod danas bude ono što jest, a radi se o vrhunskom turističkom odredištu. Nećemo valjda žrtvovati uspjeh ove bitne grane zbog nečijeg grintanja? Potpis pokazuje očitu tendenciju autora pamfleta da na osnovu svoje titule odnosno čina (koja je u ovom slučaju potpuno irelevantna jer se ne radi ni o vojnim ni o braniteljskim problemima) izvrši utjecaj koji vjerojatno neki građanin Miroslav Mičević nikako ne bi mogao izvršiti. Ako je gospodinu "pukovnik" njegovo jedino, prvo i osnovno zanimanje, onda se svesrdno ispričavam na ovom komentaru.
markic

markic

Komentirano: 29.6.2016. | 6:29

15

Da, možda bih se s većinom navedenih stvari i služio, no ako stvar pogledamo malo šire, nikako se ne mogu služiti iz nekoliko razloga. Buka stvarno zna biti problem, no to je cijena života u urbanoj sredini. Što bi rekli stanovnici okolnih zgrada na Korzu ili oni koji stanuju u blizini željezničke pruge ili drugih prometnica u gradu? Što bi na buku rekli npr. stanari "pijane" ili "široke" ulice? Uglavnom da skratim, očito je pukovnik Miro zašao u godine kada mu sve smeta i ja ga u potpunosti razumijem. Stoga mu predlažem da preseli u neko mirno selo gdje bi u miru mogao provesti ostatak svog burnog života, jer nije za očekivati da će praonica prestati s radom, da će promet biti zaustavljen itd., ali jedno je sigurno, da na selu svakim danom ima sve više praznih kućeraka koji se mogu kupiti za bagatelu, stoga pukovniče u akciju!

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

Maras o 'Sumrak sagi Đure Đakovića'

'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

17.7.2020. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

Izgrađeno ih je pet, očekuju se još tri

"Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

3.9.2019. | 18:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

Reagiranje Croatia airlinesa:

Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

29.7.2019. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

Posebno strogi prema 'ponavljačima'

Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

14.9.2018. | 19:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

Reakcija brodskog tate:

"Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

17.4.2018. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovu raspravu smatramo završenom

Reagiranje 3

Ovu raspravu smatramo završenom

9.11.2017. | 12:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

Reagiranje novinara HRT-a

'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

7.11.2017. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

Zakašnjela polemika

Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

31.8.2017. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nikoga ne krivite osim mene. Ja sam napravio propust'

Reagiranje Igora Đakovića:

'Nikoga ne krivite osim mene. Ja sam napravio propust'

16.2.2017. | 15:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pitaju se zašto odlazimo, a ne pružaju nam ništa'

Karolina Hiler klupu je djelila s Ivanom

'Pitaju se zašto odlazimo, a ne pružaju nam ništa'

16.2.2017. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kriv je jer nije dovoljno ljudi - zaposlio

Najveća zamjerka:

Kriv je jer nije dovoljno ljudi - zaposlio

15.2.2017. | 18:18
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moje nevolje s tuđim ženama (2)

Dr. Šabić još otvorenije

Moje nevolje s tuđim ženama (2)

8.2.2017. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moje nevolje s tuđim ženama

Dr. Marijan Šabić otvoreno

Moje nevolje s tuđim ženama

5.2.2017. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gladite ih po jajima jer bolje ne zaslužujemo, ako smo govna

Kad u Brod stigne ekipica iz Vlade

Gladite ih po jajima jer bolje ne zaslužujemo, ako smo govna

14.12.2016. | 23:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvoreno pismo profesora brodske Gimnazije

Povodom karikaturalnog podaništva

Otvoreno pismo profesora brodske Gimnazije

26.10.2016. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pod nadzorom građana rade bolje, brže i jeftinije

Ne podcijenjujte vašu moć

Pod nadzorom građana rade bolje, brže i jeftinije

2.10.2016. | 21:21
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nogometni sudac ozbiljno optužuje policiju

Svaki tjedan manje jedan

Nogometni sudac ozbiljno optužuje policiju

27.9.2016. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : City Colosseum reagirao na članak SBplus-a

Ozbiljan incident a neozbiljna reakcija

City Colosseum reagirao na članak SBplus-a

3.6.2016. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : ''Nisam glasovala protiv amandmana Tihomira Jakovine''

Demanti Ljubice Maksimčuk:

''Nisam glasovala protiv amandmana Tihomira Jakovine''

22.3.2016. | 18:36