SLAVONSKI BROD - Rekordne 173 ekipe iz cijele regije okupilo se na Poloju gdje je i ove godine održana tradicionalna Pečenkijada - jedinstvena gastronomska manifestacija kojom organizator Moto klub Brod, uz druženje i zabavu zatvara motociklističku sezonu.
A kao i ranijih tako je i ove godine u natjecanju u pečenju pečenki uz ekipe moto-klubova sudjelovao i veliki broj građana i udruga koje se prije svega okupe radi odličnog druženja i zabave koja traje cijeli dan. I dok je dio njih pekao pečenke, svatko na svoj način, uz prokušan recept koji bi im - nadaju se - trebao donijeti prvo mjesto, do Poloja je ove subote, zahvaljujući i sunčanom danu koji je kao stvoren za uživanje, stigao i veliki broj posjetitelja koji su došli uživati u druženju, ali i kušanju delicija. Jer, iako se natječu u pečenju pečenki dok one ne budu gotove ekipe uživaju u brojnim drugim gastro delicijama od roštilja i kotlovine do ribljih specijaliteta.
- Jako je lijepo ovo druženje, specifično je u odnosu na sve druge moto skupove. Ovdje je okus više usmjeren na opušteno dnevno druženje ... Ovo se jednostavno ne propušta! Sigurno ćemo i sljedeće godine sudjelovati. – kazao je za SBplus Žaki iz Moto kluba „Mrak" čija ekipa već treću godinu za redom dolazi iz Inđije. I kako kaže na njih možemo računati i dogodine.
Članovi Moto kluba 4. Gardijske s veteranima „Croatia" iskoristili su Pečenkijadu za održavanje godišnje skupštine kojom su prigodom podijelili priznanja za ovogodišnji posjet Kosovu prilikom njihove dvadesete godišnjice osnivanja.
- Atmosfera je ovdje odlična. Stvarno je puno ljudi pristiglo, prijavljeno je više od 170 ekipa i svi uživaju što je za svaku pohvalu. Posebno je lijepo to što ovdje nisu samo članovi moto klubova nego i ostali građani a svi se zajedno lijepo družimo - kazao je za SBplus Branko Bulić, iz Moto kluba „4. Gardijska Split", koji već peti puta sudjeluje na slavonskobrodskoj Pečenkijadi.
Na manifestaciji, na kojoj je svaka ekipa dala maksimum kako bi njihova pečenka bila najbolja, pekle su se leptir-pečenke, rolovane, one na ražnju,.. Premazivane su mašću, uljem, vodom i solju, a na kraju zaljevane i pivom... Polako su se okretale uz vatru i mirisom mamile posjetitelje. Oni koji nisu otišli do Poloja, još uvijek stignu jer druženje na ovogodišnjoj Pečenkijadi i dalje traje.
Jack_Sparrow
Komentirano: 13.10.2019. | 22:16
1
vladoo
Komentirano: 13.10.2019. | 19:05
2
vladoo
Komentirano: 13.10.2019. | 19:04
3
vladoo
Komentirano: 13.10.2019. | 19:02
4
Apokalipso
Komentirano: 13.10.2019. | 18:50
5
vladoo
Komentirano: 13.10.2019. | 18:12
6
Apokalipso
Komentirano: 13.10.2019. | 17:06
7
Jankel_sokacki
Komentirano: 13.10.2019. | 16:00
8
PrijesvegaBaja
Komentirano: 13.10.2019. | 15:38
9
PrijesvegaBaja
Komentirano: 13.10.2019. | 15:32
10
Apokalipso
Komentirano: 13.10.2019. | 14:07
11
MARSONIA
Komentirano: 13.10.2019. | 13:29
12
Apokalipso
Komentirano: 13.10.2019. | 9:23
13
Jack_Sparrow
Komentirano: 12.10.2019. | 21:07
14
Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.