Život : Zdravlje

12.10.2019. u 18:00
Prikaza: 4167
|
Autor: Marija Radošević

Živjeti zdravo

Kako prvo ozdraviti sebe?

Slavonski Brod : Kako prvo ozdraviti sebe?

Šetajući i slušajući, plešući i pjevajući, pišući, vježbajući i meditirajući živimo svjesnije i opuštenije. Učimo kako spriječiti i otpustiti stres, a svatko od nas sam piše smjernice za zdraviji i radosniji život, poručuje dr. Magdalena Nardelli Kovačić, voditeljica i ovogodišnjeg antistres kampa na Sljemenu

SLAVONSKI BROD - „Iz iskustva znam koliko nam je sve što naučimo u školi važno za zdrav i zadovoljan život. I koliko nam je potrebna vještina da svoju ljubav i znanje podijelimo s drugima. Znam i koliko je nama koji radimo neposredno s ljudima neophodno takvo iskustvo da bismo im prišli holistički s razumijevanjem jedinstva tijela, uma i duše" riječi su dr. Magdalene Nardelli Kovačić, rođene Brođanke koja je radni vijek provela liječeći ljude na Mljetu, ali je odlaskom u mirovinu odlučila sva svoja znanja, vještine i iskustvo, posvetiti preventivi, točnije, naučiti ljude kako da sačuvaju svoje zdravlje, a ako je već narušeno, kako ga najbolje vratiti. Jer zdravlje je neprocjenjivo, naglašava liječnica. Zbog toga već šestu godinu zaredom vodi antistres kamp koji će i ove godine održati na Sljemenu, od 22. do 27.listopada. „ Učim ljude tehnikama koje su meni pomogle u prepoznavanju uzroka vlastitog stresa i tehnikama za njegovo otpuštanje. Tako im pomažem napraviti pozitivne promjene u životu i preuzeti odgovornost za očuvanje i poboljšanje svog zdravlja. Radeći godinama kao otočka liječnica, shvatila sam vrijednost i neophodnost holističkog pristupa zdravlju: fizičkom, mentalnom i duhovnom".

Usporedo s brojnim liječničkim edukacijama i treninzima iz urgentne medicine, kardiopulmonalne reanimacije, podvodne i telemedicine, započela je edukaciju iz specijalizirane kineziologije te 2002. godine, stekla zvanje facilitatora specijalizirane kineziologije u Three In One Concepts, dovodeći do identificiranja uzroka stresa i otpuštanja emocionalnog stresa, otkrivanja novih, pozitivnih obrazaca ponašanja i izrade programa vježbi i antistres tehnika. „U 3 in 1 Concepts ne dijagnosticiramo i ne tretiramo bolest, niti propisujemo ikakve lijekove. Učimo ljude, koji su došli k nama tražeći pomoć, da bolje razumiju svoju vitalnu energiju i da ojačaju prirodne ozdravljujuće snage svoga tijela. Također ih educiramo kako živjeti mudrije jedući zdravu hranu, vježbajući i potičući harmoničnost misli. Inspiriramo ih za pozitivne promjene i očuvanje zdravlja te im pomažemo da pri tome koriste vlastitu snagu jer je postavka naše metode sljedeća: svatko od nas odgovoran je za svoj život, svoj način razmišljanja te osjećanje sebe i svijeta oko sebe", poručuje liječnica.

Specijalizirana kineziologija znanstveno je dokazana, temelji se na neurologiji, fiziologiji, anatomiji. Osim toga, dr. Nardelli Kovačić prošla je trogodišnju edukaciju shiatsua i refleksoterapije u Toskani u O.D.H.A. School te je od 2011. godine i shiatsu terapeut. „Pritiskom prsta na određene točke na tijelu, pomažemo klijentu da se opusti i uspostavi prirodni tok energije i time omogući svom tijelu samoozdravljenje" pojašnjava ono najelementarnije.

A kako se javlja sve više onih koji su zainteresirani za samopomoć, dr. Magdalena je prije šest godina sa zagrebačkom liječnicom Ljiljanom Lulić Karapetić koja također cijeli život otkriva načine kako pomoći ljudima, i koja je osnovala Udrugu 'Promjena', za promicanje zdravog načina života, poželjela tome naučiti liječnike i pacijente, a podršku su dobile i od resornog Ministarstva. Od tada svake godine organiziraju antistres kamp. Tu polaznike uče kako prvo ozdraviti sebe. „Učim ih gdje su im blokovi, kako da si pomognu, kako da se zdravo hrane, da se kreću, pravilno vježbaju da pozitivno misle..." kazala je dr. Magdalena. Educirajući klijente da prepoznaju osobe ili događaje koji im uzrokuju negativnu predodžbu o sebi, pomažemo im uspostaviti fizički i mentalni sklad. Učimo ih da uz našu podršku prihvate novo, pozitivno ponašanje koje je najbolje za njih i za ljude s kojima žive i rade.

Šetajući i slušajući, plešući i pjevajući, pišući, vježbajući i meditirajući živimo svjesnije i opuštenije. Učimo kako spriječiti i otpustiti stres, a svatko od nas sam piše smjernice za zdraviji i radosniji život, poručuje dr. Nardelli Kovačić, voditeljica i ovogodišnjeg antistres kampa na Sljemenu.

Zato poziva one koji žele iskušati nove tehnike samopomoći i pomoći, neka se prijave na na telefonski broj 099 6532 272 ili na e-adresu magdalena.nardelli@gmail.comi te se priključe ovogodišnjem kampu.

Sudeći prema iskustvima nekih Brođanki koje su više puta ondje boravile i vraćale se „preporođene", sigurno vrijedi isprobati antistres kamp u koji zbog dobrobiti dolaze ljudi različite dobi, spola, obrazovanja, vjerskih uvjerenja… jer stres nam je isti i, nažalost, svakodnevno smo mu sve više izloženi.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do sada najveći broj oboljelih

U zadnja 24 sata

Do sada najveći broj oboljelih

17.9.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koronavirus mogao bi negativno utjecati na maligne bolesti

Utrkom i prevencijom do zdravlja

Koronavirus mogao bi negativno utjecati na maligne bolesti

5.9.2020. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče probavu, jača imunitet, „teše“ liniju, usporava bore…

Šljiva - voćka višestrukih dobrobiti

Potiče probavu, jača imunitet, „teše“ liniju, usporava bore…

29.8.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte što je pokazala nova analiza vode na Poloju

Stigli novi rezultati

Pogledajte što je pokazala nova analiza vode na Poloju

17.8.2020. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Meso zaraženo salmonelom povučeno iz prodaje

Kako se zaštititi?

Meso zaraženo salmonelom povučeno iz prodaje

31.7.2020. | 16:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sada do rezultata testiranja na COVID-19 za tri sata

Stigao novi uređaj

Od sada do rezultata testiranja na COVID-19 za tri sata

30.7.2020. | 14:12
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Sad ću ti ja objasniti zašto korona u biti NE postoji."

Reagiranje ogorčenog liječnika

"Sad ću ti ja objasniti zašto korona u biti NE postoji."

29.7.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pravo na besplatan privremeni smještaj najmlađih

Iz Cekina podsjećaju roditelje

Pravo na besplatan privremeni smještaj najmlađih

29.7.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Analiza briseva na koronu od sada i u Slavonskom Brodu

Stiže uređaj vrijedan više od 800.000 kn

Analiza briseva na koronu od sada i u Slavonskom Brodu

28.7.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kod njih ne možete ni ako ste u zadnjih 14 dana bili u BiH

Akcijama se odazvalo oko 2000 osoba

Kod njih ne možete ni ako ste u zadnjih 14 dana bili u BiH

28.7.2020. | 9:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Manje prijema na akutne odjele - jeftinije i brže liječenje

Dovršetkom 'Kraćeg puta do zdravlja'

Manje prijema na akutne odjele - jeftinije i brže liječenje

17.7.2020. | 19:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedno mjesto za osvježenje u samom centru grada

Ukras centra, ali i koristan 'punkt'

Još jedno mjesto za osvježenje u samom centru grada

4.7.2020. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će do daljnjeg morati čekati ispred Doma zdravlja

Zbog poštivanja protuepidemijskih mjera

Brođani će do daljnjeg morati čekati ispred Doma zdravlja

10.6.2020. | 8:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U ovom poslu nema stajanja. Učimo svaki dan.'

Ulaganjem u sebe i tim, došli do uspjeha

'U ovom poslu nema stajanja. Učimo svaki dan.'

1.6.2020. | 21:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krajnje je vrijeme za branje bazge

Prije nego je kiša ubije

Krajnje je vrijeme za branje bazge

31.5.2020. | 17:00